Box4Blox - recenze

Založil pryb, 27.09.2010, 13:42:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

pryb

Jak jsem už dříve zmínil, pořídil jsem po Shmadeho navedení třídičku kostek box4blox (http://www.box4blox.com).

Jedná se o 3 stohovatelná síta s odstupňovanou velikostí otvorů. Po nasypání kostek a zaštěrchání jsou kostky rozděleny do 4 skupin podle velikosti.
Výrobek je primárně určen pro běžné KFOLy na zjednodušené skladování. Pro AFOLY skladování typicky nepřipadá v úvahu - většina AFOLů má řádově více kostek, než je toto schopno pojmout.

Cena včetně poštovného do ČR je $65.5 za jeden kus, $111.3 za dva kusy.

První test - plates vybrané z kilowaru. Jedná se o poměrně reprezentativní KW mix, je tam jen o něco méně drobných dílů.
Aktuální projekt - třídička.
Youtube kanál

pryb

Druhý test - zbytek KW po již částečném vytřídění. Tento test není úplně reprezentativní - jedná se hlavně o malé díly, velké jsou už vytříděny. V horních sítech tedy nezbyde téměř nic.
Youtube kanál

pryb

Pro třetí test jsem uzmul kostky synkovi. Jedná se o klasické základní kostky.
Youtube kanál

pryb

Závěrem:

Primární motivací pro pořízení bylo zjednodušení třídění kilowaru. Od třídičky jsem očekával trochu víc - nejjemnějším sítem propadne víceméně cokoliv menšího než 2x2 nebo 1x3. Přitom právě s nejmenšími díly je nejvíc práce, čekal jsem tedy trochu jiné odstupňování hrubosti pro malé díly. I tak je ale zrychlení třídění několikanásobné, celkově jsem z třídičky velmi nadšen.

V poslední pražské LEGO hospodě werrac přislíbil úpravu pro doplnění jemnějšího síta. Na výsledek jsem zvědav.
Youtube kanál

Colonel32

Právě to třesení se mi úplně nelíbí - tím se ty díly poškrábou, ne?

pryb

V případě kw bych to považoval za zcela nepodstatné - původní majitelé se k tomu chovali všelijak a já to nakonec stejně dám do pračky.
Stálo by to za úvahu u nových průhledných dílů, nicméně pro prosetí stačí jen několikrát zatřást. Neočekával bych tedy významé poškrábání, myslím, že i při běžné manipulaci to člověk poškrábe víc.
Youtube kanál

Jindroush

Kolikrát, že se ta kostka zatřese, než se od lisu dostane k Colonelovi, kór v těch prázdnejch pixlách?
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Shmade

Dík za recenzi, já jsem si třídičku s podobnou rozlišovací schopností postavil. :)

Jindroush

Já mám doma třídičky dvě, ale sou děsně drzý a líný... budu s nima muset asi zatřepat.  8)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)