PNEUMATIC vs Linear Actuator

Založil Pieters, 18.09.2010, 00:09:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Pieters

Ahoj, dáme si nové téma.

Vyplatí se investovat do pneumatického systému nebo už definitivně přejít na LA s PF a tím pádem se to dá krásně ovládat bezdrátové.
Má někdo systém na ovládání PNEU bezdrátově s PF?

Díky

OtaH

Já si myslím, že pneumatický systém má ještě svoje "kouzlo" a menší investice se vyplatí. Co se týče ovládání pomocí PF, tak to samozřejmě lze. A tady je názorná ukázka.

dwo

Dle mého názoru se to nedá srovnávat ve stylu buď a nebo. Pneumatika funguje s větší silou, nedá se "strhnout", ale maká na doraz a mnohdy skokově díky charakteristice stlačitelnosti vdzuchu. LA má v názvu tu linearitu, plynulý pohyb. Já upřednostňuji kombinaci obou  systémů. Každý se hodí na něco jiného. A mimochodem, když do toho zahučíte, pneumatika není jen o jednom pístu, je to víc pro hračičky  :)

Pieters

A už někdo z vís zničil LA ?  ::)  ;D

OtaH

Já si myslím, že když dáš mezi motor a linear 24 Tooth Clutch, tak ho zničit nemůžeš. A když ho nedáš, tak to při opravdu velké zátěži jen přeskočí, ale jinak nic, jede dál ;).

Pieters

Citace od: OtaH kdy 18.09.2010, 21:25:53
Já si myslím, že když dáš mezi motor a linear 24 Tooth Clutch, tak ho zničit nemůžeš. A když ho nedáš, tak to při opravdu velké zátěži jen přeskočí, ale jinak nic, jede dál ;).

Dobře, pro ty co to neznají? to je omezovač momentu? Do moc stavebnic to nedávali. A jsou pro různé momenty?

Jonas

Tady je ukázka, jak se vnitřní závit LA při trochu větší námaze změní v prach.

http://technicbricks.blogspot.com/2010/09/is-it-my-8043-wearing-into-dust.html
Jonas - Můj Brickshelf

Pieters

Citace od: Jonas kdy 18.09.2010, 22:01:29
Tady je ukázka, jak se vnitřní závit LA při trochu větší námaze změní v prach.

http://technicbricks.blogspot.com/2010/09/is-it-my-8043-wearing-into-dust.html
Tak když to ten ocas drží v ruce tak se ani nedivím že to zničil. Ale vypadá to že to vydrží dost !!! ;)

Woyta

Ted nedavno jsme se bavili o tvorbe hracek pro deti.
Deti nemaji silu. Ale maji cas.
Takze zlikviduji cokoliv.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich