Reorganizace zjednodušení a zpřehlednění

Založil Marty713, 17.09.2010, 23:14:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Souhlasíte s reformou?

Ano
Ne

Marty713

Po domluvě s matnym a po tom, co jsem problém konzultoval s několika dalšími uživateli fóra, bych rád vznesl návrh na reorganizaci sekcí na fóru. Tento návrh už tu byl jednou projednáván, ale jeho aktuálnost se bude stále zvětšovat, dokud nebude realizován. Nově započatá jednání byla iniciována mým nedávným příspěvkem (zde: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=30040.msg134579#msg134579 ).

Ve zkratce jde o toto: Povinnost udávat do titulu nově založeného tématu informaci (vlastní) x (cizí) v budoucnu znatelně znesnadňuje hledání a rozeznávání tématu podle jeho názvu v sekci. Obecně, celé fórum, děleno pouze na sekce a nevyužívajíce efektivně podsekcí, je dost nepřehledné. Navíc není vždy podle názvu jasné, zdali se jedná o hotový MOC, či jen nějaký nápad nebo "projekt". Proto navrhuji přeuspořádat jednotlivé sekce do 3 podsekcí:

Vlastní výtvory - výtvory členů fóra, fotogalerie hotových modelů

Cizí výtvory - odkazy na modely zahraničních stavitelů a diskuze o nich

Ostatní - rozestavěno, debaty o tématech jako jsou stavební postupy a příběhové linie či další zajímavosti

Mám jisté zkušenosti s moderací a administrací fóra (jsem zakládajícím členem fóra www.panzernet.net, které jsem pomáhal před lety uvádět do provozu a poté delší dobu částečně spravoval), a proto vím, že tato reforma vyžaduje nějaký čas, ale sekcí není mnoho a témat zatím relativně také ne. A čím více to budeme oddalovat, tím větší pak bude časová náročnost této změny. Je to důležitý krok vpřed a měl by se udělat co nejrychleji.

Tímto tedy vznáším apel na správní orgány fóra, administrátory a moderátory a vybízím je k jednání. Nechť je jim výsledek ankety dobrým rádcem.

A ještě pro všechny, kteří budou hlasovat: Osud našeho fóra leží ve vašich rukách!

P.S.  ;D ;D ;D

Jindroush

Tam, kde je to potřeba, tam sekce jsou. Tam, kde to potřeba není, nejsou. Dělení na vlastní a cizí v názvu tématu je vyhovující, jednoduché a přehledné a vyhledávání nevadí (jak by taky mohlo).

Témata s rozestavěnými stavbami mi přijdou neskutečně otravná (známe svoje lidi)... kdyby je aspoň lidi po sobě mazali, když je dostavěno, ale to je mimo toto téma.

Tak asi ani moc hlasovat nemusíte.  >:D
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Marty713

Dobře, ale ať tak či tak, v budoucnu v tom bude stále větší bordel. Je to podobné, jako byste měli hromadu LEGA, stále ho dokupovali, ale roztříděné byste ho měli pouze podle barev. Časem to bude chtít i podle velikosti/hrubosti a nakonec snad i podle druhu dílků. Ale až se tak stane, bude to vyžadovat více času.

Neznám žádné jiné takhle fungující fórum, které by bylo takto povrchně roztříděno.

http://modelforum.cz/

http://www.panzernet.net/php/index.php

http://palba.cz/index.php?sid=3935f6efa7b4496f6573b5db08c653e5

Jindroush

Ten panzernet je přesně případ fóra, kam bych nechtěl chodit. Mraky prázdnejch sekcí a pět minut než člověk přeroluje shora dolů...  ???

A už teď jsou lidi neschopní umístit téma do správného fóra, případně tam přidat to cizí/vlastní, v takovejch sub-theme blázincích to musí být ještě horší a vyžadovat víc moderátorský obsluhy.

Marty713

Taky má panzernet několikanásobně větší návštěvnost a je daleko "odbornější" než Kostky.org. Navíc nikdo neříká, že se to musí změnit "ode zdi ke zdi", stačí pozvolná reforma v průběhu roku, ale nesmí se to ignorovat.

Jindroush

Jenže není žádný 'to'.

PS: Panzernet má na první pohled jak méně témat, tak méně příspěvků - v tom případě to dává ještě menší smysl.

mind storm

grohl

Ve své podstatě už tu něco takového bylo v sekci Technic pomocí tématu "Otázky a odpovědi". Stejně se ale najdou KFOLové či nováčci, kteří si postují, jak chtějí (Taky jsem s tím měl ze začátku potíže). Takže je zde spousta témat typu: "Co si mám koupit?", "K čemu je tento díl?". Spíš si myslím, že by stačila ukázněnost a větší pozornost.

Gibur

Rozhodně pro,podstatně by to tuzjednodušilo,aspoŇ podsekce vlastní MOC a cizí MOC.
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

OtaH

Já jsem pro reorganizaci, ale stačila by pouze podsekce MOCy, kam by se dávaly vlastní i cizí výtvory(Když bude v názvu tématu (Vlastní/Cizí), tak se to dá dobře vyhledat, takže není potřeba zakládat 2 podsekce)

Hardegon

S vyhledáváním problémy nemam. U věcí, které mě zajímají, si pamatuju název nebo aspoň autora. Pak najdu všechno.

Jediné, kde bych viděl možnost "reorganizovat", je to "cizí". Dlouho si říkam, jestli by nebylo lepší vytvořit jedno vlákno "Cizí" (nebo jinak nazváno), kam bychom dávaly odkazy na zajímavé stavby.

Ale nijak mi forma fora nevadí. Je to pro mě přehledné.

FilipS

Já se ztotožňuji s tím co napsal Hardegon. Sekce Cizí by na škodu nebyla, ale jinak mi současný stav zcela vyhovuje.

Colonel32

Citace od: Hardegon kdy 18.09.2010, 18:39:08
Dlouho si říkam, jestli by nebylo lepší vytvořit jedno vlákno "Cizí" (nebo jinak nazváno), kam bychom dávaly odkazy na zajímavé stavby.

Vzhledem k tomu, že každá prezentovaná stavba má právo na svoji diskusi by jedno lákno pro všechny cizí stavby bylo krajně nevhodné - pokud by v jednu dobu byly prezentovány dvě různé stavby, diskuse k nim by se pomíchala.

S.t.a.l.k.e.r.

V rámci reorganizácie by som sa prihovoril za zmeny aj v téme Star Wars. 'Vlastních' aj 'Cizích' je tam už dosť, roztriedenie by dopomohlo k sprehľadneniu. Tiež by som bol za vymazanie niektorých bezobsažných vlákien, ktoré vznikli väčšinou asi neznalosťou pravidiel. Tu sú len námatkovo vybrané tri také.
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=17144.0
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=11264.0
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=17628.0
Takéto vlákna by sa mohli nahlasovať adminom jednotlivých tém a bolo by na ich zvážení či vlákno vymazať, presunúť, alebo ho len uzamknúť. Nedokážem posúdiť prácnosť ani s akou odozvou sa tento návrh stretne, je to na diskusiu.

mind storm

blackrabbit

Citace od: Jindroush kdy 18.09.2010, 10:27:13
Ten panzernet je přesně případ fóra, kam bych nechtěl chodit. Mraky prázdnejch sekcí a pět minut než člověk přeroluje shora dolů...  ???
Můžu se zeptat, jak to bude vypadat za pár let se sekcemi 2OO4-2O.. ?

Jindroush

Pravděpodbně založím sekci 'když jsme ještě udrželi moč a myšlenku' a tam je přemístím.  >:D

Jarmila

Citace od: Jindroush kdy 20.09.2010, 22:59:08
Pravděpodbně založím sekci 'když jsme ještě udrželi moč a myšlenku' a tam je přemístím.  >:D

Na co čekáš? Přesně tahle sekce tu evidentně chybí.  :-*
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

Petronel

Citace od: blackrabbit kdy 20.09.2010, 22:34:27
Citace od: Jindroush kdy 18.09.2010, 10:27:13
Můžu se zeptat, jak to bude vypadat za pár let se sekcemi 2OO4-2O.. ?

no pokud by to šlo a jde vytvořit ještě jedna sekce do které se přešoupnou ty ostatní, tak bych to udělal jednoduše.
Místo několika sekcí by tam zůstala jedna a to s názvem "2004 - 2010", do které by se všechny přesunuly.  A k tomu vždy aktuální rok, který se právě probírá, tzn "2011". Takže by toho tam nebylo tolik, pouze dvě