(Vlastní) Letopisy severních králů

Založil artus12, 16.09.2010, 15:16:15

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

artus12

Cílem tohoto tématu je moje vlastní tvorba hradů vikingské a rytířské říše. Dám sem několik mích starých staveb (spíše pro pobavení) :) Do tohoto vlákna budu přidávat fotky mích nových staveb a postup stavby, na které momentálně pracuji. Bude to opět na téma rytíři vs. vikingové :)

Jenom jsem se chtěl zeptat, jak začínají profesionálové stavbu... Myslím tím, co si jako první postaví, nejspíš terén, ale pokud má někdo nějaké speciální fintičky, určitě je sem prosím napište, dost bych se rád přiučil :)

Jinak zde je moje "vikingská pevnost" je to staré asi 2 roky, a jak sami vidíte, je to velice amatérské :)

artus12

Dále tu mám stavbu starou asi tak půl roku... :) To jsem ještě nechodil na kostky.org (které mě toho hodně naučili) no a jak sami vidíte je to sice větší a propracovanější, ale žádný terén :)

"Arcastle"

artus12

Stavba kterou jsem si troufl prezentovat i zde :) Je už trošku propracovanější, a má i menší terén, ale přesto doufám, že moje stavba na které pracuji teď předčí všechny ostatní :)

http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=29576.0 "NewArcastle"

Steve23

Výtvory jsou dobrý, hlavně pevnost vikingů a New Arcastle, ale neopičíš se s názvem po Hardegonovi?Né že bych tě za to buzeroval ale třeba název "mé staré výtvory" nebo něco takového by podle mně bylo o něco málo lepší, přeci jen "letopisy" jsou hlavně textové doklady o historii a tady bude asi víc fotek že ;) ?

Hardegon

Citace od: Steve23 kdy 16.09.2010, 17:59:42
Výtvory jsou dobrý, hlavně pevnost vikingů a New Arcastle, ale neopičíš se s názvem po Hardegonovi?Né že bych tě za to buzeroval ale třeba název "mé staré výtvory" nebo něco takového by podle mně bylo o něco málo lepší, přeci jen "letopisy" jsou hlavně textové doklady o historii a tady bude asi víc fotek že ;) ?

Já s tím problém nemám. Naopak. Jsem rád, že v té hromadě rytířů se objevil další viking.  >:D

Mixmax

Taky bych rád měl pár vikingů, ale dřive jsem to nesbíral jako těd. No a k věci moc pěkný :) tohle bych nikdy nepostavil. A Hardregone nevíš kde by se ještě dali sehnat nějací vikingové ?
,,Toho Boh dá nebude, aby český král z boje utíkal" Jan Lucemburský bitva u Kresčaku

BlackDemon

Citace od: Mixmax kdy 16.09.2010, 21:22:19
Taky bych rád měl pár vikingů, ale dřive jsem to nesbíral jako těd. No a k věci moc pěkný :) tohle bych nikdy nepostavil. A Hardregone nevíš kde by se ještě dali sehnat nějací vikingové ?
Sice nejsem Hardegon ale zkoušel si BL? ::)
V tom pajzlu jsme v haj-lu.

Colonel32

Citace od: BlackDemon kdy 16.09.2010, 21:26:04
Hardegon ale zkoušel si BL? ::)

Ono to dost dobře jinde než na BL, aukru a podobně sehnat ani nepůjde, ať už myslíš samotné figy nebo celé sety.

Siegnord

Máš detail té nižší věže z té stavby staré asi půl roku? Jinak tato stavba se mi líbí mnohem víc než NewArcastle, i když má terén. Bude to asi tím že starší hrad tvořil smysluplný a úhledný komplex, zatímco NewArcastle je takovým slepencem všeho možného.

Mixmax

Citace od: Colonel32 kdy 16.09.2010, 21:31:22
Citace od: BlackDemon kdy 16.09.2010, 21:26:04
Hardegon ale zkoušel si BL? ::)

Ono to dost dobře jinde než na BL, aukru a podobně sehnat ani nepůjde, ať už myslíš samotné figy nebo celé sety.
Celé Sety . Jako postavičky by jenom nevadily. Ale jako i ze štíty . ale pro mě je to moc drahý, já totiž chodím do školy. A nevím teda jak si na to vydělat, a ke všemu jsou vikingové dost drahý.
,,Toho Boh dá nebude, aby český král z boje utíkal" Jan Lucemburský bitva u Kresčaku

Hardegon

Citace od: Mixmax kdy 17.09.2010, 12:54:26
Celé Sety . Jako postavičky by jenom nevadily. Ale jako i ze štíty . ale pro mě je to moc drahý, já totiž chodím do školy. A nevím teda jak si na to vydělat, a ke všemu jsou vikingové dost drahý.

Na bricklinku jsou samotný vikingové za cca 40 až 70 Kč. Má je třeba i linhi. Koukej na aukro. Tam jsou sety vikings často...

Colonel32

Citace od: Mixmax kdy 17.09.2010, 12:54:26

Fňukání že je něco drahé je pro účely diskuse irelevantní.

artus12

Takže včera započala stavba. Nicméně ze 4hodinové námahy zatím vzešlo toto... :) Oheň na hradbě je jenom tak pro představu.. Jedna přední věž bude hořet, a druhá bude napůl zbořená no prostě bitva. Kritizujte, at se mi daří užod základů  >:D

"obležení severní pevnosti- stavba"

Marty713

U mě dobrý, moc dobrej začátek. Připomíná mi to jeden hrad, nebo spíš hraniční pevnost ze hry Stronghold 1. Ale nejsem castlař, takže máš jen názor laika. ;)

mizdas

No musím říct že jsi mně překvapil a těšim se až to doděláš, protože jsi to pěkně započal.

artus12

Chtěl jsem se zeptat, jak zastřešujete kulatou věž?... Já tam udělal normálně hranatou střechu ale vypadá to hrozně... Má někdo nějakou radu? Koukal jsem se na pár výtvorů s kulatými věžmi, ale moc jsem to z toho nepochopil...  ???

artus12

Takže, hlavní horizont už je hotový.. Potom tam přidám jenom nějaké ty malé plates atd. ... Dál už jsem skusil postavit jeden dobývací stroj, jak to tak vypadá, asi bude jenom jeden, ale to ještě uvidíme :) Chci se zeptat na váš názor, je to moje první skušenost s dobývacími stoji... :) Viz.obrázek...

Potom jsem již udělal další kus na nástavbě pevnosti. Co vy na to?

"obležení severní pevnosti stavba"

Marty713

Těch hub se ale letos urodilo! ;D ;D

Dobrý, už se těším až postavíš celou invazi (chápu tak ty loďky dobře?).

BlackDemon

Vypadá to dobře, jen ten prak se mi nějak nelíbí.Ta část kam se dávaj kamení apod. je podle mně blbě udělaná zkusil bych tam použít nějakej jinej díl ;).
V tom pajzlu jsme v haj-lu.

Steve23

prakovou "lžíci" skus udělat z kádě, a dovnitř vecpat plate 1x1 round v neon orange jako nějaký rožhavený uhlí nebo tak něco :D .

artus12

Márty: No, ano je to invaze, ale ten dobývací stoj přitáhl po zemi. Polovina armády připlula a druhá přitáhla... :)

BlackDemon: No prak ještě vylepším, dal jsem tam tu káď, co radil Steve23...

Steve23: Káď už tam je, vypadá to opravdu líp... :) Jinak střílet se budou ty velké balvany... :)

Steve23

Rada:omezuj smajly :) nebo  :) budeš  :) vypadat  :) asi  :) takto  :)  ;)

Gibur

Mě se ty hradby zdají trochu nízké :-\
Jinak zkus je taky nějak vylepšit třeba pomocí Panel 1 x 2 x 1. ne bo slope 65 stupňů. ;)
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

artus12

Tak "obležení severní pevnosti" je dokončeno ;) Použil jsem hodně plates, snažil jsem se dělat terén, ale pořád jsem začátečník..

Vikingové, žoldáci, barbaři v čele se svým králem zaútočili na rytířskou pevnost ve svém sousedství.. popadli vidle, sekyry, lopaty a vyrazili! Začíná krutý boj!

Můžete vidět vylodění několika loděk na pobřeží(podpory), vikingy útočící na hrad, vikingy kopající příkop před hradem, katapult, prak, střet rytířů s vikingy... Zničenou hradbu, hořící střechu, a mnoho dalšího :)

Tak snad se bude líbit. Stavění zdar!

Marty713

Obecně platí, že postavit diorámu je těžké. Ještě těžší je postavit diorámu, která má věrně zachytit nějakou událost v pohybu - bitvu. Ale určitě nejtěžší co může být, je postavit diorámu, která znázorňuje něco poničeného, rozbořeného, poškozeného v boji.

Ty jsi to dokázal, dobrá práce, jen tak dál... ;)

Colonel32

Je to takové dost upatlané od dílů, které se do konceptu úplně nehodí, ale predpokládám že to se bude do budoucna zlepšovat s narůstající zásobou dílů. Jinak samozřejmě nejlepší KFOL moc z poslední doby, dokonce bych řekl, jediný dobrý.

Hardegon

Citace od: artus12 kdy 23.09.2010, 17:01:59
Tak --Obléhání severní pevnosti-- je dokončeno ;) Použil jsem hodně plates, snažil jsem se dělat terén, ale pořád jsem začátečník..
Vikingové, žoldáci, barbaři v čele se svým králem zaútočili na rytířskou pevnost ve svém sousedství.. popadli vidle, sekyry, lopaty a vyrazili! Začíná krutý boj!
Můžete vidět vylodění několika loděk na pobřeží(podpory), vikingy útočící na hrad, vikingy kopající příkop před hradem, katapult, prak, střet rytířů s vikingy... Zničenou hradbu, hořící střechu, a mnoho dalšího :)
Tak snad se bude líbit. Stavění zdar!

Podle popisu se ti povedlo obstojně všechno zachytit. Líbí se mi jak pevnost, tak i terén a boj kolem. Moc povedené.

Vikingové jsou ale v tvém pojetí velmi divoká smečka všeho možného.  >:D

Gibur

Paráda,doufám že crownies ty proradné vikingy zaženou! >:D

Jak dopadne bitva?
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

artus12

C32: To mě těší. Snad se to do budoucna zlepší.

Hardegon: tentokrát jsem tak vikingy pojal, mám k nim ovšem mnohem lepší vztah. Další stavba bude také jenom o nich.

D-Č: No jak to tak vypadá, pevnost Crownies je už bez zásob, jenom poslední partička vyrazila tajnými dveřmi ven, aby se postavila na odpor, ale díky dobrým zásobám útočících vikingů, bohužel asi pevnost padne  :D

Xerox

Ja som tu najväčší laik zo všetkých a myslím si že je to veľmi podarené. Kritiku nemám pretože by som povedal nejakú kravinu, ale úplne z laikského pohľadu sa mi tvoje hrady a stavby páčia, sám by som nič také nedokázal (mám málo dielikov a nemám preto ani znalosť  :D).