(Vlastní) Motorizace 8440

Založil winring, 23.08.2010, 18:37:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

winring

Po dlouhé době jsem si ze své dětské sbírky postavil formuli set 8440. Při stavění jsem zjistil, že její lehká motorizace by měla být velmi snadná a tak jsem to zkusil. Odstranil jsem sedačku, palubní desku s volantem, poupravil pojistku nasávání, připojil motorek na klikovou hřídel a funguje to velmi dobře. Škoda jen, že nemám žádné další motorové sady či elektro součásti, aby to bylo i použitelné na vzdálenost větší 10 cm. :( Také by se hodilo vymyslet nějak zatáčení. Dále bych chtěl přidat kapotáž kokpitu, ale bohužel teď nemám žádné další kostky nazbyt.

Chtěl jsem co nejméně upravovat základní set a to se celkem povedlo.

winring

Jediné místo, kam by šel dát, je nahradit jím fake motor. Pak by ale set byl už dost jiný, protože ten fake motor je tam skoro nejdůležitější :)

Pieters

myslím že je to moc jednoduchy a maly model na motorizaci

Woyta

Mozna by to slo s nabijecim battery boxem, jinym motorem a micro na rizeni.
Musel bych se ale juknou do navodu jestli by to slo napasovat tak jak si to v hlave predstavuju.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

winring

Osa řízení je tam v úhlu a je velmi blízko volného místa na motorek. Kdyby se tam ale dal nějaký kratší blíže k fake motoru na pohon, tak by se tam možná řídící vlezl. Ten nabíjecí BB by se možná vlezl do zadního křídla po úpravě.

Pieters

ale to jsou potom upravy ze to bude vypadat uplne jinak. a to by asi nemelo ...

winring

To by se vidělo asi až po úpravě. Spíš než, že by to vypadalo jinak, se bojím toho, že ten BB by příliš zatěžoval zadek.