LEGO 8048 TECHNIC Bugina

Založil Luky1987, 01.04.2010, 08:30:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Luky1987

Obecná charakteristika

Rok vydání: 2010
Počet dílů: 314
Počet technic figů: 0

Dojmy před koupí

Moje první technic stavebnice byl obrovský Offroad 8297, po jehož rozložení jsem se pustil do stavby něčeho vlastního, ale bohužel s tak velkými koly se staví menší vozítko špatně. Jako zásobní dílků a menších kol jsem si tedy vybral tento set http://www.bricklink.com/catalogItemInv.asp?S=8048-1 a rozhodně jsem neprohloupil. V obchodě na první pohled zaujme pěkná krabice v černočerveném designu. Alternativní model traktoru také není k zahození a vypadá dobře.

Obsah balení a vlastní stavba

Balení je klasické, pár sáčků, volně pohozený návod a aršík samolepek, které já osobně nelepím.
Jako první jsem postavil hlavní model a to bugynu. Má funkční fake čtyřválec, zvedací klec pro řidiče a možnost zatáčení na přední nápravě. Těšil jsem se i na druhý model - traktor. Ten také možnost řídit zatáčení na přední nápravě a má fake funkční dvouválec. Vzadu má takovou zvláštní pohyblivou konstrukci, která zřejmě slouží k připojení nějakého dalšího zemědělského zařízení - neumím určit jakého, jsem z města ;)

Hratelnost

Se setem setem se dá vyhrát do sytosti, při hraní je kromě ochrané klece na bugyně velice bytelný.

Závěr

Set můžu s klidným srdcem doporučit jak na výstavku, tak jako zdroj dílků.

Luky1987

Zde je pár obrázků bugyny.

Luky1987

A pár obrázků traktoru.

laky

Tento set som si tiež zakúpil a môžem ho vrelo doporučiť. Mne sa páči hlavne ten traktor a po menších úpravách vzadu môžete dostavať a zapojiť hocijaký farmársky stroj.  ;)

Tomik

Také vlastním tento set a kupoval jsem ho tak trochu z nostalgie - moje první Lego byla podobná bugina 8829. Musím říct že bugina je při své jednoduchosti fakt vychytaná - zvláště to odpružení. Chybí mi tu jenom ten diferenciál... Traktor se mi už tolik nelíbí a tak jsem se dal do vytváření vlastních alternativních modelů. Zatím jsem postavil 3 - motorku, letadlo a tříkolku. Více se tomuto setu věnuju v tématu v sekci Lego Technik.

www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Fox_25

Mě osobně se líbí, ale bugina mi přijde pro dítě trochu vachrlatá. Naštěstí jsem ho primárně bral jako zdroj dílků. Traktor jsem ještě nezkoušel, uvidím, na obrázku vypadá celkem zajímavě. Jak už jsem psal zklamala mě vachrlatost, návod pro děti od 5 let a taky set neobsahuje moc těchto kostek, ale tento stav je jak jsem si všiml už hezkých pár let. Asi na tom lego ušetřilo.

otaznik

Tak studless LEGO Technic (tedy sety téměř bez klasických LEGO Technic kostek) je tu od roku 2003.

Fox_25

Tak přiznám se že jsem se k legu nedostal už dost přes deset let. Tak rok zpět jsem našel tyhle stránky kde jsem si všiml že s legem si "hrají" i lidé nad dvacet a to rozhodlo že se k technicu vracím a plním si dětské sny sety z let 92-96. Taky potřebuji něčím zabavit mozek protože mám aspergerův syndrom.

Shmade

Nevěděl jsem co ten syndrom znamená, tak jsem si to našel, a snad tě neurazí, když by se to dalo brát i jako vloha pro to stát se dobrým stavitelem. Každopádně plnit si dětské sny je super. :)

Fox_25

Shmade
To jo, já osobně to za výhodu považuji, ale nevýhody převažují. Jen to asi po těch letech vnímám jinak, jako všechno ostatní.

PS>Sry za OT.

mirom

Teraz po sviatkoch som si kúpil buggy. Je veľmi šikovne navrhnutá, krásne pruží. Jediné čo ma dosť sklamalo je polomer zatočenia kolies. Mne sa páči keď auto dokáže poriadne zabočiť
a u tohoto je to úbohé.