(Vlastní) Pokus na LTTT

Založil hadato, 31.08.2010, 19:47:56

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

hadato

Konečně jsme se odhodlal ke stavění vlastního LTTT auta na 4. závod. Je to sice na poslední chvíli, ale mám v plánu stihnout dostavět a zúčastnit se. Mám hotový zatím podvozek s funkčním odpružením  a řízením, uzavírání diferenciálu mezi pravou a levou stranou pomocí pneumatiky zatím není funkční.

Jelikož už jsem si vyzkoušet, jak se auto chová, když má tatrovácké nápravy, rozhodl jsem se postavit auto s kyvnými nápravami. Snažil jsem se, aby nápravy byly co možná nejoriginálnější a myslím, že se to celkem povedlo. Díky předním kolům, jež jsou schopna otočení o 45 stupňů na každou stranu a diferenciálu má auto i docela slušný rádius.

Teď už ale pár fotek. (Poslední fotka je auto, ke kterému se pokusím co nejvíce vzhledově dostat.) Omlouvám se za kvalitu a prostředí, ve kterém byly vytvořeny, ale nedostává se mi foťáku a času.

tRilobit

Ujde, ale na mě moc motorů 1XL by stačil bohatě, šneci, ti stejně z buggy motorů sežerou energii, sežerou rozhodně víc energie než převody.
Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"

hadato

Tento problém jsem řešil, ale při použití diferenciálu bych musel stejně ten XL motor zpřevodovat do rychla, aby napraskala 12z kolečka. Chtěl jsem první nápravy řešit pomocí klasických převodů a knobů, ale nechtělo se mi to  vejít do požadovaných rozměrů. Navíc bych musel dát osu, na které se nápravy kývou o jeden stud výše.

hadato

Mám ještě jednu otázku, nevíte, jak se jmenuje to auto, co mám na obrázku, vyfotil jsem ho v černé hoře a nemůžu nikde najít název, abych ho mohl uvézt do přihlášky.

mind storm

Citace od: hadato kdy 01.09.2010, 15:06:36
Tento problém jsem řešil, ale při použití diferenciálu bych musel stejně ten XL motor zpřevodovat do rychla, aby napraskala 12z kolečka.
aby napraskali?

hadato

Citace od: mind storm kdy 04.09.2010, 11:53:24
Citace od: hadato kdy 01.09.2010, 15:06:36
Tento problém jsem řešil, ale při použití diferenciálu bych musel stejně ten XL motor zpřevodovat do rychla, aby napraskala 12z kolečka.
aby napraskali?
Mělo tam být nepraskala, ale myslím, že to skoro všem došlo.
Nakonec jsem to ale stejně předělávám na XL motory, mají totiž menší spotřebu a taky se mi povedlo dát níž těžiště.

Kiko97

Land rover 1 tonne presnejšie to neviem.  ;)

hadato

Není to on, vypadá sice podobně, ale to moje je tak 20 let starší.
Přikládám fotku zepředu.

Kiko97

hadato

hadato

Tak po dlouhém hledání jsem to našel konečně, je to TAM 110 T7.

Kiko97

hadato

Dneska jsem celý den stavěl a docela se dařilo. Hmotnost jsem si pořád kontroloval na staré kuchyňské váze, jak se tam ještě posunuje závaží.Těsně před doděláním byla hmotnost něco lehce pod 1 kg a já byl spokojen. Dodělal jsem zadní část z pár liftarmů, které nemohly vážit víc než 50g, což by znamenalo hmotnost kolem 1050g. Nějak se mi to nezdálo, tak jsem o zprovoznil elektrickou váhu a nestačil jsem se divit: váha  je přes 1200g a to ještě bez řidičů a reklamních ploch.  :-\

Tady jsou fotky nynější verze, kterou se ještě do zítřka pokusím co nejvíce odlehčit, ale asi to moc nepůjde.

Fairytale

Vypadá to pěkně ... ale myslím si že máš vysoko těžiště ,když tak napiš kolik stupnů po hladkým povrchu to vyjede ... a jaký je maximální boční náklon.

hadato

Těžiště to vysoko celkem má, jsem si toho vědom, ale níž se mi to nepovedlo dostat kvůli diferenciálu a taky jsem neměl moc času. Náklon to zvládá +- 40 stupňů, stejně tak stoupání po hladké ploše, ještě jsem trochu odlehčil střechu, tak to možná bude malinko lepší. Vím, že s takovýmto autem moc šancí nebude,ale  jde mi spíš jenom o to si to osahat. Jestli se pojede příští rok, tak si s tím pořádně vyhraju a ne jako teď, kdy jsem to prakticky postavil za 2 dny.

Fairytale

No jasný .... tak nějak je na tom i ta moje tatra co jsem prezentoval nedavno , pojedu na poslední závod LTTT letos ,abych si všechny modely prohlídl a hlavně nabral zkušenosti.

hadato

Tak já se chystám na 4. závod, proto ta rychlo stavba. Je to vlastně můj 1. závod, a zároveň taky letos i poslední. Přece jenom to nemám nejblíž z Opavy. Jenom doufám, že se příští rok pojede, ideální by byla kategorie S2.

hadato

Tak teď jsem si utáhl provaz kolem krku: Auto jsem udělal 41 studů dlouhé + závěsná oka 2 study. Snad se mi to povede zkrátit.

Měch

to myslím nevadí...to je jenom pro prototypy  ;)
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

hadato

Doufám, že to je, jak říkáš, možná jsem se přehlídl. ::)

Fairytale

V pravidlech pokud vím ,tak délka vozidla je daná jen rozvorem ... teda u S1

hadato

Tak konečně finální verze. 1250g včetně posádky, rozvor 25 studů, šířka taky. stoupavost se po přestavbě trochu zlepšila, taktéž boční stabilita, ale pořád je to dost tragické.

Fairytale

Vypadá to hodně dobře , vlastnosti to bude mít o něco horší .ale libi se mi to.
A eště dotaz , Technic fig a reklama plate 4x8 se do váhy počítá bo ne ?

hadato

Hmotnost je tak, jak je auto na fotce. Figové tam jsou, ale reklamy, které máme obdržet ještě ne. Na váze se ale moc neprojeví, max tak 15g.

Fairytale

Citace od: hadato kdy 06.09.2010, 20:21:40
Hmotnost je tak, jak je auto na fotce. Figové tam jsou, ale reklamy, které máme obdržet ještě ne. Na váze se ale moc neprojeví, max tak 15g.
Já jsem to špatně napsal ... myslel jsem u svého modelu ,mě bez figu a tý plate váží cca 1290g ,tak jestly  mám ubrat bo se do té váhy nepočítá.

hadato

Máš to v pravidlech: váha by měla být na startu do 1290g i s posádkou a reklamama.

Měch

jo počítá v pravidlech je jasně napsané, že:

Citaceváhou je myšlena celková váha vozidla na startu sekce, tedy včetně  řidiče a případného spolujezdce.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Fairytale

OK a kolik váží cca ten fig ... žádného nemám , Shmade mi psal ,že mi na závod klidně zapůjčí. Ale pokud máte někdo figa na prodej ,tak ho přivezte na závod 2.10.

Shmade

S figem ode mne nepočítej, bohužel na závod nejedu, ale někdo ti ho určitě půjčí...

Fairytale

Citace od: Shmade kdy 07.09.2010, 15:43:08
S figem ode mne nepočítej, bohužel na závod nejedu, ale někdo ti ho určitě půjčí...

Shmade já na tento taky nejedu ... psal jsem až toho 2.10. doufám že na něj pojedeš!! xD