Různé finty a nápady, jinam se nehodící

Založil germik, 01.09.2010, 19:29:16

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

germik

Občas se mi stane, že si jen tak stavím, a najednou přijdu na nějakou zajímavou vychytávku apod, která se mi zrovna nikam nehodí.
Zrovna teď - Robbedův MOC mě povzbudil k experimentům s obrácenými pneumatikami - napadlo mě jejich využití třeba jako věž nebo tak. Možná už to někdo někde použil, ale já jsem to ještě neviděl. Je to ještě takové hrubé, ale myslím že po drobných úpravách by se to dalo využít jako baňatá věžička na kostel ;) 
A co vy? Postavíte občas něco co se vám zrovna nehodí? podělte se ;D
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

germik

Ještě jsem se chtěl zeptat - maslíte že se tímto mohou pneumatiky nějak vážné poškodit? Robbed psal že je to běžná technika, ale... ??? :-\
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Kiko97

Skvelé. Vážne sa to podobá na nejakú vežu. :D A neviem ti povedať či sa tým pneumatikám niečo stane ale podľa mňa nie.  ;)

FilipS

No přeci jen je to guma, při velice častém obracení by mohla začít praskat. Při běžném použití to ale jistě nehrozí.
Teď k věži, tohle využití jsem ještě neviděl opravdu originální. Gumy se hodně používají na hady a mýtické příšery viz. obrázek.

Robbed

Věž vypadá velmi dobře :), jsem rád že jsem inspiroval. Úplně běžná technika to není, ale nic vzáného také ne. (co jsem rychle našel tak tady, nebo tady). Použít to ale na věž jsem také doposud nikde neviděl.

Vlada

Laicky řečeno, obrácená Lego pneumatika je "proti přírodě" a zcela nepochybně se jedná o zakázanou techniku. Už jen pouhým obrácením pneumatiky dochází k velkému vnitřnímu pnutí v materiálu, čímž se onen díl nenávratně pomalu, ale jistě poškozuje. Já osobně bych se k tomuto počínání neuchyloval, i když musím uznat, že obrácené pneumatiky vhodně zakomponované do nějakého MOCu, vypadají více než dobře.

FilipS

To: vlada
Jaké zakázané techniky máš na mysli? Existuje snad nějaký oficiální soupis? Já jsem viděl pouze PDF dokument od TLG s jistými doporučeními která ani samo TLG nedodržuje.

Vlada

Vyjádřil jsem se z obecného hlediska, nikoliv s odkazem na nějaký dokument, kde by bylo stanovené, že obracení Lego pneumatik patří mezi oficiálně zakázané techniky. Zdravý rozum však tak ale napoví.

O tom .pdf dokumentu vím, mám ho možná stažený někde v notebooku, ale ten jsem na mysli v tu chvíli zrovna neměl. Navíc jak již píšeš, ten dokument se odkazuje na techniky, které není dobré provádět, i když TLC samotné v některých setech k těmto praktikám dříve inklinovalo. Ale to je obecně známý fakt, myslím, že tato skutečnost je do dokumentu i zanesena.

otaznik

Citace od: Diidy kdy 01.09.2010, 20:18:34
To: vlada
Jaké zakázané techniky máš na mysli? Existuje snad nějaký oficiální soupis? Já jsem viděl pouze PDF dokument od TLG s jistými doporučeními která ani samo TLG nedodržuje.
Tak informace v tom dokumentu jsou zcela jasné, ne? Stavět něco tak, že daný díl to abnormálně namáhá a ničí je, IMHO, v rozporu s "dobrými LEGO mravy". Ten dokument bych navíc označil v klidu za oficiální - mám na mysli Jamie Berard - Brickstress.

stepan

otaznik

winring

Citace od: otaznik kdy 02.09.2010, 00:14:19
UTFG

Nejsou to tyto odkazy? Případně jsem nalezl ještě jeden Powerpoint dokument. Nic lepšího jsem s tím málem co dal Otazník už nenašel.

otaznik

Citace od: winring kdy 02.09.2010, 08:37:37
Nejsou to tyto odkazy? Případně jsem nalezl ještě jeden Powerpoint dokument. Nic lepšího jsem s tím málem co dal Otazník už nenašel.

http://bramlambrecht.com/tmp/jamieberard-brickstress-bf06.pdf

I to "málo" bohatě stačí.