(Vlastní) - Legonarium

Založil Jonas, 29.08.2010, 15:29:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jonas

Znáte počítačovou hru Machinarium? Pokud ano, pak jste asi znalci her a tato lahůdka vydaná v roce 2009 vám neunikla.

Pokud ne, jste na tom podobně jako já ještě před dvěma týdny. Počítačové hry jsem hrál naposledy někdy začátkem 90. let. Pak už nebyl čas ani chuť. Když mi ale syn poslal odkaz na demo hry Machinarium od české vývojářské skupiny Amanita Design, okamžitě jsem této hře propadl. Koupil jsem si její plnou verzi (za 99 Kč) a na pár dní jsem se s chutí  ponořil do světa robotů, fantasticky kreslených kulis, chytrých a ne vždy jednoduchých hádanek a k tomu ještě úžasně podmanivé hudby. Hra se obejde bez střelby a jakéhokoliv násilí, nestresují vás žádné časové limity, přesto jste rychle vtaženi do děje a je pak těžké odtrhnout se od počítače.  Na netu jsem se pak dočetl, že se jedná o jednu z nejlepších her posledních let (podle názoru renomovaných zahraničních časopisů a webů). Tolik úvod.

Vybral jsem si jednu ze zajímavých scén a tu jsem se pak během tohoto deštivého víkendu snažil převést do Lega. Jak to dopadlo, můžete posoudit sami.

Originál:

Moje verze:

Mimochodem, hlavní postava sympatického robota se jmenuje Josef, na počest Josefa Čapka, autora slova ROBOT, jednoho z mála českých slov, které proniklo téměř do všech světových jazyků.
Jonas - Můj Brickshelf

Mart5ty

Pěkné, skvělý nápad. Přimělo mě to k tomu, abych demo vyzkoušel.

mizdas

Není to lehké udělat, když na obrázku jsou takovéto barvy, ale tobě se to do podoby lega převést povedlo. Když už jsme u těhletěch her znáte robin hood the legend of sherwood je to sice hra (stragie) ůplně jiného tipu, ale dělaná je stejným stylem a je taky bezvadná ( podle ní stavím další můj MOC).  >:D

BlackDemon

Je to pěkný ale jestli je pravda o tý hře co píšeš tak jí radši zkoušet nebudu abych nepropadl gamblerství ;D.
Citace od: mizdas kdy 29.08.2010, 16:47:47
Není to lehké udělat, když na obrázku jsou takovéto barvy, ale tobě se to do podoby lega převést povedlo. Když už jsme u těhletěch her znáte robin hood the legend of sherwood je to sice hra (stragie) ůplně jiného tipu, ale dělaná je stejným stylem a je taky bezvadná ( podle ní stavím další můj MOC).  >:D
Legends of sherwood je asi jedna z nej her co mám na kompu (celk asi 5 her a všechny ze středověku  ;D), a použiješ do MOCu retro forestmany?  >:D
V tom pajzlu jsme v haj-lu.

mizdas

To je mimo téma pošlu ti to přes SZ.

Jonas

Aby to nebylo tak statické, dávám ještě odkaz na video, na scénu, kdy to Robot Band rozbalí, po tom co jim Josef pomůže získat chybějící díly k hudebním nástrojům.

Youtube video
Jonas - Můj Brickshelf

otaznik

Jojo, Machinarium je skvělý kousek.

winring

Machinarium je super dohráno a hezky prožito. Jinak to jméno museli autoři někde napsat mimo (vůbec jsem do této chvíle o něm neslyšel), protože celá hra proběhne bez jediného slova či psaného textu!!! Výborné. A Legonarium se velmi povedlo.

Když už jsme u těhletěch her znáte robin hood the legend of sherwood je to sice hra (stragie) ůplně jiného tipu, ale dělaná je stejným stylem a je taky bezvadná ( podle ní stavím další můj MOC).  >:D

Jakým stylem myslíš? Robin je klasická předělávka hry Commandos a nevidím moc, čím by se k Machinariu přibližovala.

Igorus

S dovolením bych se vrátil ještě k Jonasovu MOCu  ;D

Jonasi, musím smeknout klobouk nad tvými výtvory. Fascinuje mě, jak se inspiruješ různými žánry (realita, film, počítačové hry ... ).

S čím přijdeš příště ?  ;D

mizdas

Citace od: winring kdy 29.08.2010, 19:53:46
Machinarium je super dohráno a hezky prožito. Jinak to jméno museli autoři někde napsat mimo (vůbec jsem do této chvíle o něm neslyšel), protože celá hra proběhne bez jediného slova či psaného textu!!! Výborné. A Legonarium se velmi povedlo.

Když už jsme u těhletěch her znáte robin hood the legend of sherwood je to sice hra (stragie) ůplně jiného tipu, ale dělaná je stejným stylem a je taky bezvadná ( podle ní stavím další můj MOC).  >:D

Jakým stylem myslíš? Robin je klasická předělávka hry Commandos a nevidím moc, čím by se k Machinariu přibližovala.
Myslim to tak že tyto starší hry s takovou tou obrázkou grafikou jsou ůplně něco jiného než ty dnešní hry např CoD, nebo Call of Juarez BiB  ;). Jestli chápeš.

winring

Nechci to tady moc rozvádět ale CoCH je střílečka a tu holt neuděláš kreslenou. Je to dosti jiný druh her. Jinak nejsem si úplně jist zda je Robin kreslený, myslím si, že je renderovaný.

Takže závěrečné slovo: adventury si rád zahraju kreslené, renderované 2,5d ale stejně rád si zahraju jakoukoliv jinou hru která je třeba i 3D. NA stylu zpracování u hry většinou nezáleží, ale o tom, jak je hratelná jako celek. A to Machinarium splnilo dokonale.

Rewolt

Zajímavý, na tuhle hru sem taky před pár dny sám narazil, a od tý doby to snad začli hrát všichni.
Jinak princip mě připomíná Tajemství Oslího Ostrova.
It's a trap!

Jonas

Citace od: winring kdy 29.08.2010, 19:53:46

Jestli tomu dobře rozumím, tak jsi celou hru dohrál během tohoto odpoledne? Bez cheatů či bez hledání nápověd na Youtube? Skoro se mi nechce věřit. Některé puzzly člověk musí delší dobu osahávat, než zjistí jejich podstatu a najde řešení. O to víc si to pak ale užije.

Jonas - Můj Brickshelf

winring

Citace od: Jonas kdy 29.08.2010, 20:19:54
Jestli tomu dobře rozumím, tak jsi celou hru dohrál během tohoto odpoledne? Bez cheatů či bez hledání nápověd na Youtube? Skoro se mi nechce věřit. Některé puzzly člověk musí delší dobu osahávat, než zjistí jejich podstatu a najde řešení. O to víc si to pak ale užije.

Ne dohrál jsem ji asi před dvěma měsíci či více nevzpomínám si už totiž kdy vyšla a hrál jsem jí skoro hned po vydání. Dohrál jsem ji za dva dny pokud si pamatuji.

Citace od: Rewolt kdy 29.08.2010, 20:17:00
Jinak princip mě připomíná Tajemství Oslího Ostrova.

Ano je to adventura, takže stejný princip jako Tajemství Oslího Ostrova, Polda, Horké léto, Broken Sword, The Longest Journey Posel Smrti...

AdamKo

Já jsem, slušně řečeno, počítačově "nevyspělý":D Nikdy mě nebavilo hrát jakékoliv pc hry (ani ty s vláčkama, a to je opravdu co říct:D), vždy jsem raději dával přednost stavění!

Tato scénka mě - nezasvěceného člověka - okamžitě zaujala, protože mi připomíná můj milovaný serál FUTURAMA, na kterém jsem poslední dny ujížděl zase já:D
Pokud to z předchozích řádků není dost patrné: Je to vážně povedené dioráma. Má své kouzlo, které mě ihned okouzlilo - a to jsem v první chvíli vůbec netušil, o co kráčí. ;)

Daniel

Hru vůbec neznám, ale MOC podle toho obrázku je fakt super a nápaditá práce ;).

peter

Tuto hru ale i ostatní onoho tvůrčího týma Amanita design jsem hrál a dohrál. O všech se nedá říct snad nic jiného než, že jsou naprosto luxusní.

Co se týká MOCu, tak provedení není špatné. Osobně bych ale udělal pár změn. Hlavní budovu za kapelou bych udělal z plates a z temnějších odstínů místo současné Tan, tj. DkTan, OldDkGray a místně ve snotech proloženo DkOrange a SandGreen (rez, mechy). Každopádně roboti, jak kapela, tak hlavní hrdina jsou naprosto parádní. Celkově se mi však model líbí a velmi chválím nápad sestavení tohoto světa :D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Jonas

Citace od: peter kdy 30.08.2010, 08:39:24
Hlavní budovu za kapelou bych udělal z plates a z temnějších odstínů místo současné Tan, tj. DkTan, OldDkGray a místně ve snotech proloženo DkOrange a SandGreen (rez, mechy). Každopádně roboti, jak kapela, tak hlavní hrdina jsou naprosto parádní.

Jako vždy, tvá kritika je přesně zacílená a připomínky jsou trefné. Ano, plates ve "špinavých" barvách by byly lepší než kostky, jejichž textura už je příliš hrubá. Jenže to už by bylo na velké stavění s nutností shánět další díly. Takto jsem to zvládl z domácích zásob během víkendu. I tak si ale myslím, že grafický styl Machinaria je Legem téměř nezvládnutelný. A to jsem si vybral jednu z mála scén, kde se vyskytují ve velké míře pravoúhlé stavby.

V každém případě z ohlasů vidím, že je nás více, koho tato bravurní česká hra nadchla.
Jonas - Můj Brickshelf

grohl

Skvělá hra a skvěle zpracovaný MOC. Hru jsem dohrál a opravdu jsem se nenudil. Což takhle zkusit ještě scénu, kde je vzteklý ventilátor pokládající logické rébusy? (Moje oblíbená část)

Jonas

Citace od: grohl kdy 30.08.2010, 12:40:11
Skvělá hra a skvěle zpracovaný MOC. Hru jsem dohrál a opravdu jsem se nenudil. Což takhle zkusit ještě scénu, kde je vzteklý ventilátor pokládající logické rébusy? (Moje oblíbená část)

Nechceš to zkusit ty, jakožto mistr ve svém oboru?
Jonas - Můj Brickshelf

grohl

Obyčejné kostky téměř nevedu, takže se raději ani pokoušet nebudu a spíš budu dokončovat svůj první automobilový MOC českého původu.

Gibur

Paráda,jako by to vypadlo z oku tomu screenu.
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."