Váš názor na customizaci lego dílků

Založil Steve23, 23.08.2010, 20:57:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Steve23

já osobně jsem proti, ale chci znát názor ostatních ;)
Tak se tu vyzpovídejte... :)

FilipS

Mě nevadí nálepky a úprava dílů které jsou částečně poničené. Nemám moc rád custom zbraně od brickforge a podobných firem, protože  hodně zahraničních stavitelů to s nimy přehání viz. obrázek.

Ovšem z úprav jako je tato se mi chce brečet.

Steve23

:o :o :o Ten zombík je na blití :-X Uveď autora toho chudáka :-\
teď mě napadlo, jak se vám zamlouvá výroba lego dílků z plastelíny(pokud by se to dalo takto nazvat ;) )

FilipS

mizdas

Jéžiši co to je za téma zvedá se mi žalůdek  :-\.

Steve23

proto vzniklo, myšleno bylo jako totohttp://www.saber-scorpion.com/lego/faq_philosophy.php chápeš?
(angličtina k linku nutná!)

mizdas

Jéé dík že jsi mi přimněl tuhle stránku já jsem už zapomněl její jméno maji tam hezké samolepky  ;D.

Steve23

;) je to jeden Egoušek z ameriky který řeže a lepí a komixuje a spamuje  >:D

Miketuk

Mně vadí modifikace dílů, ale nevadí mi použití custom dílů jako jsou ty z Brickforge. Sám bych ale neudělal asi ani jedno.

BlackDemon

Tak proti BrickForge nic nemám dřív to byl jedinej způsob jak např. sehnat hrncířovou helmu.Řezaní,bervení a jiné upravování dílů mi nevadí pokud to není zas tak velké a pokud to sou díly které se vyrábí a budou vyrábět, vadí mi když je to hodně velká předělanina a sou to díly např. ve starých barvách nebo díly co se ž nákou dobu nevyráběj >:D.
V tom pajzlu jsme v haj-lu.

Steve23

a jakýpak máš názor na fujtajbl meče z KK2 které se už nevyrábí(myslím barevně) a jejich řezání? >:D

Vlada

Citace od: Miketuk kdy 23.08.2010, 21:31:10
Mně vadí modifikace dílů, ale nevadí mi použití custom dílů jako jsou ty z Brickforge. Sám bych ale neudělal asi ani jedno.

Určitě s Tebou, Michale, souhlasím. Modifikaci Lego dílů též neuznávám, ti, kdo tak činí, činí vědomě se svým Legem, čili je to jen jejich věc. Ty zde můžeš vyjádřit jen svůj nesouhlasný postoj k této věci.

Co se týče použití custom dílů, tak zde proti nejsem, ba se mi i některé custom díly líbí a u některých bych si i přál, aby je TLC zařadilo do svého výrobního programu (pilka, sekáček na maso, některé typy zbraní, houby atd.), ale když na celou věc nahlížím zase z druhé strany, tak kombinací Lega a custom dílů Lego obecně ztrácí svou originalitu. Já osobně zůstávám jen u dílů, kterých je TLC přímo výrobcem. Originalita je originalita  ;).

Hardegon

Citace od: Vlada kdy 23.08.2010, 21:46:02
Já osobně zůstávám jen u dílů, kterých je TLC přímo výrobcem. Originalita je originalita  ;).

Jsem na tom stejně. Občas si postesknu, že LEGO něco nevyrábí, ale nedovedu zařadit neLEGO díly mezi originály.

Přelepování dílů se mi ale občas líbí. Například linhiho Roztocké vojsko bylo nádherné a to i při zkoumání zblízka.

Steve23

a já jsem si myslel že todle téma budu číst jen já :P ;D

mike.kup

Když koukám na to množštví Technic dílků, které by se mi hodily a které asi nikdy přímo od LEGA nedostanu, tak mě už několikrát chytala chuť vzít pilku a chemopren a něco s tím udělat. Jenže to bych už tady nemohl jen tak jednoduše vystavovat a už vůbec ne ty dílky třeba použít v LTTT, na který se možná jednou dostanu.

Steve23

funkční motor který jede na benzín a funguje mu i výfuk rulezzz >:D

BlackDemon

Citace od: Steve23 kdy 23.08.2010, 21:39:59
a jakýpak máš názor na fujtajbl meče z KK2 které se už nevyrábí(myslím barevně) a jejich řezání? >:D
Taky mi to vadí protože ty díly už jen tka nebudou a místo ničení by se daly někomu prodat nebo tak ;).

Rhox

Citace od: Steve23 kdy 23.08.2010, 21:10:44
:o :o :o Ten zombík je na blití
teď mě napadlo, jak se vám zamlouvá výroba lego dílků z plastelíny(pokud by se to dalo takto nazvat ;) )
To není zombík,to je určitě Terminátor,
Já osobně jsem si udělal kápi z modelářské Greenstuff- dvousložkové modelíny,která později ztuhne a má vlastnosti plastu, k vidění je to v mých vignettách...

KLR

ten terminator se mi libi, ale...

1. bych to ja nikdy neudelal
2. je skoda kazdeho zniceneho lego dilku (vzdy "obrecim", kdyz mi neco praskne - treba kardan, bush...:-(

...ale u cizich je mi to suma fuk

Beru to tak, ze to nekoho napadlo a tak to "barbar" udelal - a vysledek se mi proste libi.

Robbed

Taky mě napadlo, že by to mohl být terminátor, ale v názvu píše, že je to Apoc Zombie.

Matošo

Citace od: KLR kdy 24.08.2010, 09:54:52
ten terminator se mi libi, ale...

1. bych to ja nikdy neudelal
2. je skoda kazdeho zniceneho lego dilku (vzdy "obrecim", kdyz mi neco praskne - treba kardan, bush...:-(

...ale u cizich je mi to suma fuk

Beru to tak, ze to nekoho napadlo a tak to "barbar" proste udelal. Ale vysledek se mi proste libi.

Pod toto se podepisuji !

Sám bych to neudělal, ani ty díly nechci, ale musim uznat, že výsledek je někdy ohromující...   

otaznik

Pak to ale není LEGO, ale modelařina a na ní jsou tu jiná fóra...

Ryxe

No, já dělím customizaci na dvě části, 1. která nepoškozuje dílky a dá se kdyžtak odstranit, aniž by Lego poškodila (samolepky, vlajky....), 2. destruktivní, které Lego dílky nějakým způsobem ničí.
1. varianta mi nevadí, ba naopak někdy může i model pěkně oživit. Sám custom potisky také používám.
2. No, tato varianta mi nepřijde zrovna šťastná, myslím, že s LEGEM se dá dost vyhrát aniž by člověk potřeboval "pilku", ale pokud to někoho baví a vyhovuje mu to, rozhodně ho neodsuzuji, Je na každém, jak se svým LEGEM nakládá ;)

BlackDemon

Tak na brickshelf sem našel něco co asi patří spší do tohoto tématu jedná se o custom castle minifigy, dávám ot sme protože u některých byli díly upraveny jako např. zde: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=3736266
Nevim jak vám ale mě se ta koruna nějak nelíbí  :-X.

Gibur

Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

AdamKo

Právě jsem narazil na customizaci s opravdu malým "c". Nedalo mi, abych se s ostatními nepodělil o tak strašidelný zážitek >:D

Nikdy jsem nebyl zásadně proti - jedná se přece o zničené díly někoho jiného - a v některých případech si autor musel dát opravdu hodně práce s řezáním >:D (snahu cením).

Tento výtvor bych ale hodnotil, s prominutím, jako počínání nějakého děcka z MŠ, které se náhodou dostalo s fixkou v ruce k minifigům a vyřádilo se zač je toho loket :-X
(Asi nejen) malé děti totiž nemají představu o hodnotách - vidí svět tak, jak už jej mi dospělí (já) nedokážeme vnímat.

*Když jsem poprvé viděl tu dvojici minifigů v náhledu, myslel jsem si, že se jedná nějaký o papírový model (s měřítkem např. 3:1)

Icewalker

Ale Owen Wilson se co do podoby povedl ;D
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Villa Legina

chcela by som sa spýtať na názor členov tu, či si myslíte, že by bolo prípustné urobiť z tejto helmy masku, a to tak, že by som odstránila tie krídla po stranách. Vznikla by mi potrebná maska do stredovekej mučiarne.
Stále sa ale neviem rozhodnúť, či je to akceptovateľné, či to nie príliš veľký nežiadúci zásah. Ďakujem za akékoľvek odpovede k veci.

Matošo

Leggina:  Normálně to ufikni, ale pšššt ...  ;) >:D