(vlastni) KLR Racing - zavodni special DTM e-power (foto + video)

Založil KLR, 26.08.2010, 23:14:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

KLR

Hoj, jsem zde s dalsim zacinajicim projektem :-), tak trochu kecu na zacatek...

tiskova zprava
----------------------------------------------
ctvrtek 26.8.2010 22:51 Zavodni special kategorie DTM s elektrickym pohonem

Dosud neznamy tym (KLR Racing) jako prvni testuje vozidlo pohanene pouze elektromotorem (misto klasickym benzinovym spalovacim motorem). Jedna se o prototyp s oznacenim e-power urceny pro okruhove zavody DTM. Pohanena je zadni naprava a to tak, ze na kazde kolo pripada jeden elektromotor. Hlavni vaha vozu samozrejme spociva v tezkych elektromotorech a bateriich. Tento prototyp nastoupi do sezony 2011 a dle predbeznych testu jsou ocekavany vysledky utocici na predni mista. Jako nejvetsi prednost uvadi tymovy sefmechanik vysoky kroutici moment a hlavne dojezd - vozidlo tak muze na plne nabiti absolvovat cely zavod, zatimco ostatni tymy musi dotankovavat v prubehu zavodu.

CTK
----------------------------------------------

Tak a ted vazneji. Kdybych napsal, ze stavim obycejne auto, tak to nikoho nebude zajimat ;-) ....

...ale
1. jelikoz ma kazdy XL motor naprimo jedno kolo, tak odpada nutnost diferencialu
2. primym spojenim odpada moznost jakehokoliv preskakovani prevodu
3. XL motory maji dost velkou silu, takze auto pekne hrabe i na plovoucce (samozrejme kdyz ho pribrzdite, ne pri rozjezdu)
4. nemusim se "trapit" s funkcnim pistovym motorem

prvni etapa (ta nejjednodussi je za mnou), ted me ceka karoserie a pak interier, tak drzte palce

no a ted par fotek zakladniho chassis

EDIT: kdyz se divam zpetne na ty fotky, tak je treba doma vytrit - takze poznamky typu "vlasy na podlaze" uz psat nemusite ;-)

EDIT: udelal jsem kratke video http://www.youtube.com/watch?v=qDDVPvMqcWE

EDIT: dal jsem tady na zacatek i jednu fotky finalniho vozu - vic fotek je pak dole

Plutoone

Udělej nějaké, alespoň krátké video, aby jsme viděli, jak to jezdí.  :)

Měch

zrovna včera mě napadla podobná šílenost : Monster truck s XL motorem v každém kole. A kola z 8466 - ty největší a kompletní nezávislé odpružení ;D. Uvidíme až rozeberu závodní auto a uvolním tak motory.

A teď k tvojemu autu. Ten swich je tam kvůli tomu druhému XL motoru, že jo. Nepřemýšlel jsi třeba o nějakém systému, který bude kola vracet do původní pozice ? A poslední věc...když jsi použil tyhle kola, přejede to auto vůbec něco  ;D ? Protože je celkem dlouhý tam s tím prah asi nepřejedeš, co ?  ;)
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Bery

No, DTM s buggy motorama by mi bylo myilejší, ale to je jedno. Hláavní předností bude asi design, tak se nemůžu dočkat. :)

Admin: Za pět. Ve dvou větách je to výkon.

Já se musím omluvit za mou gramatiku, budu si na to dávat pozor. Stydim
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

KLR

INFO: pokud tady nekteri hledaji svuj prispevek, tak se omlouvam, ale diskuze se zmenila v tema "jak na automaticke centrovani zataceni" - tak jsem pozadal admina, aby prispevky tykajici se jen aut. zataceni odstranil...

adminovi timto dekuji a ostatnim (myslim ze 3 prispevky) se omlouvam, ale uz to bylo fakt jenom o tom zataceni...

POZN.: Tak se dívám, že se tady i známkuje :-) Slibuji, že přístě se již pokusím psát s háčkama a čárkama (to víte, programátor - na českou klávesnici přepínám jen když vyplňuji adresu v objednávkových formulářích)

Shmade

Podvozek vypadá pěkně nizoučkej, jsem zvědavej na kapotáž, doufám, že se podaří.

re měch:  Jak můžeš v reakci na stavbu DTMka, napsat, že tě napadlo něco podobnýho - monster truck. :)  A ještě řešit, že to nepřejede práh a ušklíbat se tomu...  Pro reálý auta by takovej práh v měřítku byl taky nepřekonatelnej.
Občas mi přijde, že seš trochu mimo. :)

Měch

Tak už vím co je DTM, předtím jsem si myslel že je to něco vymyšlenýho (jo, jsem občas mimo :D). Ten monster truck jsem zmínil proto, že mě taky napadlo dát do kola XL motor. já spíš řeším off road auta a když auto nepřejede práh, není to pro mě auto  ;D
Ale tohle se mi líbí, to řízení jak je zredukované bude pěkně plynulé a jsem zvědavý co bude dál nahoře.
Fotky

tRilobit

Úchvatný podvozek...já měl taky jednou "DTM" 2M motory přímo na 81.9 Kola, a velký motor na řízení,bez baterek to vcelku  driftovalo, ale s BB už ne, no škoda že sem to nenafotil.
Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"

KLR

přikládám další foto - přibyl bezpečnostní rám celého vozu + interiér (s funkčním volantem)

kdybyste si lámali hlavu, co je to to červené a zelené pod volantem na podlaze, tak zelená je plyn a to červené je brzda ;-)

udělal jsem i kratké video: http://www.youtube.com/watch?v=qDDVPvMqcWE

Shmade

dwo

Mě se to líbí. Akorát si nejsem jistej tim velkym ozubenym kolem vepředu na řízení, to asi nebude to pravé ořechové pro aerodynamický tvar karoserie.

Mareken

Jsem zvědavej na karoserii, ale chassis se mi moc nelíbí. XL motory by šlo zpřevodovat 3:1, teď je to šíleně pomalý,DTM to svištěj trochu rychlejc >:D, taky tam není ani náznak odpružení. Chce to ještě trošku promakat.
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

Plutoone

Se zpřevodováním souhlasím. Trochu zrychlit by to chtělo. Odpružení bych nepovažoval za nutnost. Jo bylo by to efektní, ale podle mě by to zbytečně komplikovalo stavbu.

KLR

hotovo, dokončeno, finito .... u téhle karoserie jsem poprvé spokojen

konečné funkce: jezdí a zatáčí přes IR; při jízdě svítí přední světla; funkční volant; otevíratelné dveře a kufr; vyklápěcí a jednoduše vyměnitelná přední kapotáž

PS č.1 : když jsem to fotil, tak jsem nadával, že to na fotkách vypadá strašně - přísahám ale, že ve skutečnosti to je mnohem, mnohem pěknější
PS č.2 : na fotkách jsem si všimnul zadní nápravy (moc zapuštěné kola) - na poslední fotce už jsem ji rozšířil
PS č.3 : při schovávání zbylých dílů do krabic jsem našel i zpětné zrcátka (původně tam už byly, ale při výměně dveří jsem je sundal) - na fotkách proto chybí

Tomik

Pěkné autíčko, líbí se mi. Ty zelený díly tomu dávaj šmrnc - pokud máš ještě nějaký, tak bych zkusil nahradit ještě pár černejch a šedivejch kostek za zelený.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

KLR

Citace od: Mareken kdy 29.08.2010, 15:59:48
Jsem zvědavej na karoserii, ale chassis se mi moc nelíbí. XL motory by šlo zpřevodovat 3:1, teď je to šíleně pomalý,DTM to svištěj trochu rychlejc >:D, taky tam není ani náznak odpružení. Chce to ještě trošku promakat.

převody...
1. chtěl jsem se záměrně vyhnout
2. myslím si, že tahle rychlost je pro domácí použití tak akorát
3. když nejsem doma, tak to manželka půjčuje na hraní 3-letému synovi a ten to zatím ješte dost drtí :-[ (když jsem doma, tak má ovšem smůlu  >:D )
4. myslím si, že by to už nehrabalo

odružení...
by to opravdu značně zkomplikovalo a zabíralo hodně místa - navíc je to DTM, tak jaképak "pružení" :-) rovný asfalt a to co pruží opravdové DTM tady dělá vůle součástek :-D

Citace od: Tomik kdy 30.08.2010, 07:13:07
Pěkné autíčko, líbí se mi. Ty zelený díly tomu dávaj šmrnc - pokud máš ještě nějaký, tak bych zkusil nahradit ještě pár černejch a šedivejch kostek za zelený.

bohužel, ale víc toho zeleného nemám - původně to bylo pouze šedo-černé, ale pak jsem vyzkoušel tam dát tu zelenou - auto pak výrazně "zesportovnilo" - chtělo by to ještě zelené prahy, ale jak říkám - v tom autě jsou všechny zelené díly které jsem měl a víc toho nemám...

tRilobit

Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"

Plutoone

Taky se mi moc líbí. Jen bych zkusil posunout zadní křídlo o jeden stud níže. Čili vyměnit 3 osičku za 2. Jinak si fakt předčil moje očekávání.  :D

Měch

Nádhera !! Tohle by se mělo prodávat. Dostaly mě ty zelený ELka vepředu dole.
Jediné co by šlo vylepšit jsou třeba ty dva zelené dílky na kapotě...možná by to chtělo je otočit aby vypadaly jako sání. A pak třeba dveře aby se otvíraly motýlkovitě nahoru.
Celkově to auto vypadá opravdu nadupaně a ta maska a zadek jsou úžasně udělané.
Fotky

Fairytale

Plutoone

Prosímtě, mohl by jsi ještě zkusit celej ten zadní spojler otočit dolů a hodit sem fotku?  ::)

KLR

Citace od: Plutoone kdy 30.08.2010, 12:01:33
Prosímtě, mohl by jsi ještě zkusit celej ten zadní spojler otočit dolů a hodit sem fotku?  ::)

ok, udělám a dám sem (jako edit k tomuto příspěvku) - rovnou ti ukážu i ten snížený o jeden stud, jak jsi psal - včera jsem zkoušel různé varianty toho spoileru a ta co je na fotkách tomu sedí ze všech nejvíc

EDIT: slíbené varianty spoileru - otočené vypadá blbě a ten o jeden stud snížený je příjatelný (možná fakt lepší) - i ten původní i ten snížený se mi líbí - nechal jsem ale teda ten snížený

Plutoone

Citace od: KLR kdy 30.08.2010, 12:05:31
Citace od: Plutoone kdy 30.08.2010, 12:01:33

ok, udělám a dám sem (jako edit k tomuto příspěvku) - rovnou ti ukážu i ten snížený o jeden stud, jak jsi psal - včera jsem zkoušel různé varianty toho spoileru a ta co je na fotkách tomu sedí ze všech nejvíc

Díky, budu se těšit.

grohl

Auto vypadá zdařile, ale rozhodně bych se přimlouval za méně tmavé fotky, pohled zepředu na masku vozu a jak už bylo řečeno snížil bych spojler a zvýšil rychlost. Popravdě ani XL 3:1 není žádný fofr. Tohle je na závodní stroj opravdu trochu málo

MwK

Vyzerá to naozaj úžasne.
Až tak úžasne že prepáčim chýbajúce zadné dvere, totižto DTM má presné pravidlá...no dobre neriešim... ;D
Krásne to je. ;)
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

KLR

Citace od: grohl kdy 30.08.2010, 12:30:35
Auto vypadá zdařile, ale rozhodně bych se přimlouval za méně tmavé fotky, pohled zepředu na masku vozu a jak už bylo řečeno snížil bych spojler a zvýšil rychlost. Popravdě ani XL 3:1 není žádný fofr. Tohle je na závodní stroj opravdu trochu málo

ok....připojuji světlejší fotky, pohledy i zepředu, se sníženým spoilerem, pootvírané auto .... ale bez vyšší rychlosti - do toho už zasahovat opravdu nebudu - musel bych to celé překopat a dát tam ty mnou "nechtěné" převody - takhle je to pěkně jednoduše bez jakýchkoliv převodů mezi motorem a kolem

Plutoone

Gouranga

Moc hezký. Nešlo by dát trochu níž sedačku?

KLR

Dneska jsem se díval na televizi a posílám vám screen shot z EuroSportu.   :(

Bohužel, ale při testování prototypu nezvládl jezdec pravotočivou zatáčku a ve vysoké rychlosti doslova přeletěl písčitý kačírek a narazil do svodidel podél trati. Když jsem pak volal týmovému šéfmechanikovi, tak mi sdělil, že řidič jel zrovna něco přes 270km/h - vyvázl ale v pořádku jen s lehkými odřeninami. Start v sezóně 2011 je teď ale značně ohrožen.

ps: nebojte - nikomu se nic nestalo - prostě to rozebírám a pěkně to tam tak leželo