(Vlastní) Ripsaw MS-2

Založil Měch, 18.08.2010, 13:01:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Měch

V Americe firma Howe and Howe vyrábí stroje jako nikdo na světě. Mají zakázky u armády i v osobním sektoru.

Tank Ripsaw MS-2 je následník bezpilotního tanku Ripsaw MS-1, ovšem tentokrát má možnost jezdit bez i s posádkou.
Je to nejrychlejší pásové vozidlo na světě.

Můj model měl být hodně rychlý a silný, což do jisté míry splnil. Podmínkou už nebylo, aby byl co nejpodobnější předloze. Proto taky má vepředu (ne vzadu) dva motory, z nichž každý pohání jeden pás ( ne přes diferenciál a brzdy, jako originál)
Použil jsem krabici z RC auta, která umožňuje zapojit 2 buggy motory. Vývod na řízení mi slouží jako otáčení kulometu na střeše. V průběhu stavby jsem zjistil, že druhý konektor na motor nemá takovou sílu jako ten první, tak jsem musel zredukovat celkovou rychlost a zvýšit sílu. Celý model je plně odpružený. Navrchu na pásu je takové kolečko, které pás v případě povolení napíná a tím zabraňuje sesmeknutí z vodících koleček.

VIDEO

PS: docela mě ale naštval ZBLJ, který postavil to samé, ale dal to na internet dřív než já  >:( >:( já to mám postavené už týden, ale prší a tak nemůžu točit venku >:( >:(
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Fairytale

Určitě se s tím dá pěkně jezdit a už jsem měl něco podobného ale len 2x XL motory a strašně mě natchlo se koukat na to odpružení xD

Moc hezký model...

Shmade

Pěkný, myslím, že i vzhledově se to celkkem podobá, doufám, že vydeo bude pořádná divočina. :)

Měch

Bohužel při jízdě ze schodů se jaksi pošteloval jeden konektor na tom Baterry boxu tak, že  přestal fungovat  :'(...uvidím, jestli se s tím dá něco udělat. Videa nějaké mám a jezdí perfektně. jestli to nespravím, tak budu moct dělat už jenom auta nebo něco co nemá pásy  ;)
Fotky

Fairytale

stalo se mi něco podobného:-( akorat jsem zase zkrátil kablíky u obou XL motorů v tom konektoru byla chyba někde překroucený nvm jak se mi to mohlo stát dávám si na to pozor a rozebírání toho konektoru u motoru jak jsou tam těch 8 zařezávacích kontaktů je pěkná piplačka.

Plutoone

Vydařené. Taky jsem zvědavý, jak to jezdí.  :)

tRilobit

Velice pěkný stroj, možná se po pádu "urval" drát v BB..Teďka nevím, ale zdá se mi že tam od konektoru na tišťák vedou dráty.
Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"

Měch

Nevím co s tím bylo, ale teď už to běží...naštěstí jsem to udělal tak, aby se ten BB dal po oddělání pár pinů vyndat.

Červený konektor dokáže napájet 2 buggy motory asi hodinu drsné jízdy (vyzkoušeno na autě) ale šedý konektor neutáhne jeden buggy motor stejně jako červený konektor. Teď je to tak, že z každého konektoru vede kabel k motoru. Z červeného konektoru ten motor nemá problém, ale motor z šedého konektoru to sotva rozjede nasucho. Proto je tam ta redukce. Teď jedou oba zhruba stejně rychle.
Fotky

Woyta

Postav subtractor a pridej motor na zataceni. Oba buggy pak muzes napajet z cerveneho a i jezdeni bude vetsi zabava.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Měch

doděláno VIDEO

Nad subtractorem jsem přemýšlel jako první, ale diferenciál nepřenese potřebnou sílu ani rychlost. Na videu je vidět že jsem ho ani nepotřebovat  ;D

Rozpojování pásu jsem vyřešil tak, že jsem použil nový typ pásů (jsou v 7632, 8043 a 8263) mám ale nedostatek šedých a tak tam musel být půl na půl černý a šedý pás. A to nevypadalo hezky, tak jsem tam dal ty staré a ty se čas od času rozpojí.
Fotky

Fairytale

Moc pěkné, asi to trpí rozpojováním pásu že ? ale nádhera to odpružení vše a ta rychlost.

tRilobit

Odpružení nádhera, velice se těším až to uvidím...

Tomik

Pěkné video. Je z něj vidět, že tvůj Ripsaw je pěknej nezmar a rychlík. Akorát mi bylo líto toho supercaru 8880 - vypadalo to, že mu upadl světlomet...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Woyta

Citace od: malý Měch kdy 20.08.2010, 15:02:39
Nad subtractorem jsem přemýšlel jako první, ale diferenciál nepřenese potřebnou sílu ani rychlost. Na videu je vidět že jsem ho ani nepotřebovat  ;D
Je fakt, ze XL 12ti zuby roztrhne ale vysokootackove buggy by melo byt OK. Do sily to zprevodujes az za subtractorem a otacky by se snad ani moc ztracet nemuseli.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

grohl

Konečně jsem mrknul na video a jízda je více než vynikající. Zblj má oproti tobě věrnější kopii odpružení pásů, ale zase na druhou stranu jeho pásy jsou v předu neúměrně zvednuté. Reálná předloha se mi vzhledově sice nezamlouvá, ale s modelem musí být kopec zábavy.

Dominik.87

Mam dotaz.

Jak si upravil tu dálku a přijímač?

Mam jí také ale nějak sem nepochopil jak to ovládáš proto že ten šedý konektor se ovládá páčkami zespod ovladače (jsou jakoby na řazení).

Měch

Nic jsem neupravoval  ;D levý pás je ovládaný z červeného konektoru (protože na ovladači je páčka vlevo) a pravý pás ovládám páčkami zespoda ovladače (protože, když jede tank dopředu, tak držím tu pravou páčku).
To znamená, že když jede tank dozadu, držím levou rukou levou páčku pro levý pás a spodní levou pro pravý pás, který jede pozpátku. 
Doufám že to jde pochopit  ;)
A páčka, která sloužila k zatáčení mi ovládá kulomet. Do krabice jsem teda vůbec nerýpal.
Fotky

Měch

Rozhodl jsem se pro výstavu v Boskovicích znovuoživit Ripsaw. nakonec se podařilo. Je lechčí, silnější, možná rychlejší a vypadá o hodně líp.

VIDEO

PS: nechtělo se mi zakládat nové téma  :P
Fotky

tRilobit

Pěkný  ;D Dobrý je to "zabér", to mě dostalo ve videu to zní ohodně líp.

Arheonx

Závidím ti ho. Škoda že nemám viac pásov.