(Vlastní) - Western: Bitva v Roswellu

Založil Jonas, 26.07.2010, 19:40:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Jonas

Zkouším si teď pohrát s tématem, které jsem ještě nikdy nestavěl - western.
Takže zatím spíše jen experimentuju a také čekám na pár dílů, bez nichž by to nebylo ono.

Před chvílí mi ale do pracovny krásně zasvítilo večerní sluníčko. Nedalo mi to a udělal jsem několik fotek. Zde jsou.

Jonas - Můj Brickshelf

Hardegon

Přijde mi super, když se někdo odkloní od klasického tématu a zkouší novinky. Navíc takto pěkně provedené.  :D

FilipS

Zaujalo mě provedení té dřevostavby na první fotce. Moc se mi to líbí!

AdamKo

Pěkná ochutnávka ;)

Podle těch kolejí a lokomotivy mi to připomíná tuším, že 1. díl Vinnetoua. Protože moc indiánky nemusím, pamatuji se jen na tu jednu scénu, kde se zloduši zabarikádovali v Saloonu. Myslím že Old Shatterhand a jeho kumpáni postavili přes noc koleje přímo k budově, ráno rozjeli lokomotivu a poslali ji přímo na Saloon... >:D

(Teď mi ještě blesklo hlavou, že Old Shatterhand byla jenom přezdívka a že se jmenoval jinak - to ale každý stejně ví, navíc je to off.)

blackrabbit

Western je mé oblíbené téma a moc těch staveb na internetu není. Tohle se mi líbí, jen bych chtěl poprosit o fotky z větší vzdálenosti.

Jonas

Adamko: Píšeš, že indiánky sice nemusíš, ale paměť máš určitě skvělou.

Ano, máš pravdu. Jedná se o scénu z tebou jmenovaného filmu, jak také dokazuje obrázek.

Jakmile budu mít chybějící kostky a dodělám, co je ještě třeba, tak fotky samozřejmě zveřejním.
Jonas - Můj Brickshelf

otaznik

Citace od: AdamKo kdy 26.07.2010, 20:04:56
(Teď mi ještě blesklo hlavou, že Old Shatterhand byla jenom přezdívka a že se jmenoval jinak - to ale každý stejně ví, navíc je to off.)
Tak o tomto pánovi bych mohl vyprávět...  ;)
Říkali mu i Charlie a byl to vlastně sám Karel May.

otaznik

Citace od: Jonas kdy 26.07.2010, 19:40:13
Zkouším si teď pohrát s tématem, které jsem ještě nikdy nestavěl - western.
Takže zatím spíše jen experimentuju a také čekám na pár dílů, bez nichž by to nebylo ono.

Před chvílí mi ale do pracovny krásně zasvítilo večerní sluníčko. Nedalo mi to a udělal jsem několik fotek. Zde jsou.
Na první předvedení zajímavé, jsem zvědav co bude dál. Jen se mi nezdá ta věž na třetí fotce, nevím, co přesně to má být (zásobník na vodu??), ale nějak mi to stylem ke zbytku nesedí.

AdamKo

Jonas: ten film jsem neviděl opravdu hodně, hodně dlouho...Ale jak jsem uviděl název Rosweel, ihned jsem si vybavil scénu, jak ten potrhlý fotograf s paraplíčkem přijel na koni do města - jel právě kolem trati a stanice, kde bylo napsáno Rosweel.

Citace od: otaznik kdy 27.07.2010, 19:54:57Na první předvedení zajímavé, jsem zvědav co bude dál. Jen se mi nezdá ta věž na třetí fotce, nevím, co přesně to má být (zásobník na vodu??), ale nějak mi to stylem ke zbytku nesedí.

Trefa, je to zásobník na vodu – viz foto (ale ten vodojem na mé fotce je trošku jiný)
Tyto dřevěné zásobníky na vodu byly víceméně na každém nádraží a taky si zahrály v nejednom westernu + Indiana Jones...

Lahůdka, která potěší Colonela:
Citace od: Colonel32 kdy 16.07.2010, 14:43:20
Ještě teda dodám, že dvojnápravové tendry se objevovaly velmi výjimečně pouze na počátcích železnice, většina lokomotiv dostala tendry min. třínápravové. (Největší lokomotivy pak dokonce pětinápravové - Albatrosy a Štokry)

Legový 9V vlakový motorek se pro věrné zpodobnění tendů bohužel vyloženě nehodí, protože má velký rozvor.

Tento tendr je náhodou pro motorizaci jako stvořený ;D (viz originál foto)

Colonel32

Citace od: AdamKo kdy 27.07.2010, 22:26:34
Tento tendr je náhodou pro motorizaci jako stvořený ;D (viz originál foto)

Cha cha, jen díky tomu že se to všechno točilo někde v Jugoslávii, máte všichni naprosto zkreslený dojem o tom, co v americe jezdilo za lokomotivy...

http://en.wikipedia.org/wiki/4-4-0

Jonas

Můj MOC už je prakticky hotov, takže ještě než ho představím, pokusím se o krátkou textovou a obrazovou synopsi příběhu, který mi posloužil jako předobraz. Nevím, kolik lidí film Vinnetou (z roku 1963) zná.

V okolí arizonského Rosewellu se staví železnice. Santer a jeho banda donutili stavbyvedoucího, aby trasu vedl zkratkou přes území Apačů. Zeměměřič Old Shatterhand na to přijde a snaží se přimět vedení stavby, aby plány změnilo. Spolu s dělníky dorazí do Rosewellu, a protože Santera nelze přesvědčit po dobrém, dojde k bojům. Santer a jeho kumpáni (bad guys) se zabarikádují v saloonu, Old Shatterhand a jeho příznivci (good guys) zaujmou pozice všude kolem. Střílí se a na obou stranách přibývá mrtvol. Old Shatterhand se rozhodne, že nepřítele zničí lstí. Dělníci během noci (!) přemístí koleje a nasměrují je na saloon. Old Shaterhand rozjede lokomotivu a pak následuje nejefektnější scéna celého filmu - viz níže. Banditi jsou poraženi. Jenže kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe. A to jsou indiáni v čele s Vinnetouem, kteří v lítém boji všechny buď pobijí nebo zajmou (včetně Old Shatterhanda).

Jonas - Můj Brickshelf

Jonas

A nyní mé vyobrazení.

Slunce vychází a první paprsky dopadají na stanici ....

... na saloon ...

... a na ulici plnou mrtvol.

Ze saloonu se ozývá střelba,

kterou okamžitě opětují obléhatelé rozmístění ve svých úkrytech,

za převrácenými vozy

i v okolí stanice.

.

Střelbu přehlušuje houkání lokomotivy,

která se řítí plnou rychlostí.

Strojvedoucí vyskakuje

a lokomotiva pokračuje po novém úseku

až k saloonu.

Následuje náraz a výbuch.

.

To je znamení pro indiány, aby vstoupili do boje a dokonali dílo zkázy.

Jonas - Můj Brickshelf

Jonas

A nakonec pár celkových záběrů:

Howgh!
Jonas - Můj Brickshelf

Rewolt

Moc pěkný , jen chybí jenom jeden maličkej detail . Kdo viděl film a uhádne jakej ?
It's a trap!

hobby

Hezké, vtipné, nové. Na ty filmy jsem chodil a hltal. Pěkně jsi nám jej připomněl. 8)

FilipS

Páni, se zatajeným dechem jsem si prohlížel každou fotku tvého MOCu. Je to velmi působivé a realistické ztvárnění. Moc se mi to líbí

Darth

Skvělé, Sam Hawkins nemá chybu. Že bych oprášil nějakou Mayovku?

Citace od: Rewolt kdy 16.08.2010, 22:43:07
Moc pěkný , jen chybí jenom jeden maličkej detail . Kdo viděl film a uhádne jakej ?

Že by omráčený Tuff-Tuff v příkopě?

Rewolt

Citace od: Darth kdy 16.08.2010, 23:06:19
Skvělé, Sam Hawkins nemá chybu. Že bych oprášil nějakou Mayovku?
a postavil z bagra vinchestrovku ?

Citace od: Darth kdy 16.08.2010, 23:10:34
Jj , ležící pod vodojemem
It's a trap!

Jonas

Citace od: Rewolt kdy 16.08.2010, 23:14:12
Citace od: Darth kdy 16.08.2010, 23:10:34
Jj , ležící pod vodojemem

Darth a Revolt: Je vidět, že jste znalci.
Tu postavičku potřeštěného novináře jsem tam chtěl skutečně dát a měl jsem ji dokonce poskládanou z patřičných dílů. Jenže jsem zapomněl. Mám pro to ale i jednu výmluvu: Postavu Tuff-Tuffa známe my, samozřejmě Němci, a pak ještě v několika málo zemích. Při exportu filmu směrem na západ, zejména do anglicky mluvených zemí, musela být kompletně vystříhána. Těm, kdo film viděli, není třeba vysvětlovat proč.
Jonas - Můj Brickshelf

Darth

Byla to sice trapná, ale nepřehlédnutelná posta vička.

Model je skvělý, máš ho nahozený i někde mimo forum (brickshelf?). Rád bych poslal odkaz švagrovi.

peter

Citace od: Darth kdy 17.08.2010, 08:49:07máš ho nahozený i někde mimo forum (brickshelf?). Rád bych poslal odkaz švagrovi.

Dovolím si v době nepřítomnosti Jonase odpovědět za něj - zde.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

peter

Model je to velmi pěkný s hezky vystiženými detaily v podobě barikády i okolního terénu, zachycujícím tuto známou scénu. Nejvíce se mi však líbí budova Saloonu, která je až na pár míst celá vlastně SNOT. Proto mohly být využity "logy", díky kterým je krásně dobově vystihnutá "fasáda". Věřím, že půdorys stavby jsi několikrát přepočítával aby Ti to hezky vyšlo na základní podezdívku, když jsi moc plates použít nemohl ;) Příště ještě doporučuji natáhnout několik nití na telegrafní stožáry a bude to z mého pohledu stoprocentní, takto "jen" 98% ;D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Jonas

Citace od: peter kdy 17.08.2010, 10:27:49
... Nejvíce se mi však líbí budova Saloonu, která je až na pár míst celá vlastně SNOT. Proto mohly být využity "logy", díky kterým je krásně dobově vystihnutá "fasáda". Věřím, že půdorys stavby jsi několikrát přepočítával aby Ti to hezky vyšlo na základní podezdívku, když jsi moc plates použít nemohl ;) P

Je vidět, že jsi okem znalce rychle prohlédl a odhalil všechny použité stavební triky. Máš pravdu, stavba saloonu, to bylo neustálé přepočítávání a hlavně zkoušení různých kombinací kostek, aby ty stěny položené naležato přesně vycházely. To, co není vidět, je vnitřek, kde jsem zase musel řešit jak stěny upevnit k podlahám a ke stropům, aby se budova nerozpadla. Můžu říct, že teď drží opravdu pevně.

Citace od: peter kdy 17.08.2010, 10:27:49
Příště ještě doporučuji natáhnout několik nití na telegrafní stožáry a bude to z mého pohledu stoprocentní, takto "jen" 98% ;D

Takovou kritiku od mistra stavitele beru a příště se určitě polepším.

A ještě se zeptám. Napadá tě, jak ještě lépe vystihnout příhradovou konstrukci vodojemu (při dané velikosti)? Zkoušel jsem kdeco, ale nakonec jsem zůstal u toho náznaku překřížených podpěr.
Jonas - Můj Brickshelf

AdamKo

Citace od: Colonel32 kdy 28.07.2010, 09:59:40
Citace od: AdamKo kdy 27.07.2010, 22:26:34Tento tendr je náhodou pro motorizaci jako stvořený ;D (viz originál foto)
Cha cha, jen díky tomu že se to všechno točilo někde v Jugoslávii, máte všichni naprosto zkreslený dojem o tom, co v americe jezdilo za lokomotivy...

Samozřejmě že, máš pravdu (že ta lokomotiva není z Ameriky).
Mně šlo spíš o to, že je to asi jeden z mála tendrů (nehledě na krajinu původu), pod který jde narvat Train 9V motor.

Citace od: Jonas kdy 17.08.2010, 10:48:56A ještě se zeptám. Napadá tě, jak ještě lépe vystihnout příhradovou konstrukci vodojemu (při dané velikosti)? Zkoušel jsem kdeco, ale nakonec jsem zůstal u toho náznaku překřížených podpěr.

Co takhle zkusit Dark Bluish Gray Support 1 x 6 x 5 Girder Rectangular ze setu 7596 - je tam 4x (viz foto) ? :)

Jinak musím zeširoka smeknout svým kulkou provrtaným kloboukem, scénka je vážně jak od filmařů! Jedním slovem paráda.  8)

Jonas

Citace od: AdamKo kdy 17.08.2010, 12:30:47
Citace od: Jonas kdy 17.08.2010, 10:48:56
A ještě se zeptám. Napadá tě, jak ještě lépe vystihnout příhradovou konstrukci vodojemu (při dané velikosti)? Zkoušel jsem kdeco, ale nakonec jsem zůstal u toho náznaku překřížených podpěr.
Co takhle zkusit Dark Bluish Gray Support 1 x 6 x 5 Girder Rectangular ze setu 7596 - je tam 4x (viz foto) ? :)

Díky za tip. Taky jsem ho při stavbě zvažoval, ale zdál se mi příliš jednoúčelový a v dané chvíli těžko dostupný, takže jsem ho zavrhl.
Jonas - Můj Brickshelf

hobby

Citace od: AdamKo kdy 17.08.2010, 12:30:47
Samozřejmě že, máš pravdu (že ta lokomotiva není z Ameriky).
Nejenom, že není z Ameriky, ale dokonce si myslím, že je to papundeklová maketa. Což vyšlo filmaře jistě levněji, než ji někde shánět a nákladně restaurovat. Proto tam znalci najdou nepřesnosti, včetně dvounápravého tendru.
Ale  to již jsme off.

gearcs

Tohle je hodně povedená stavba, jak saloon, tak lokomotiva a ztvárnění postav z filmu. Myslím, že mě to donutí zprovoznit video a film si pustit, už je to přece jen chvíle... Bravo!

peter

Citace od: Jonas kdy 17.08.2010, 10:48:56A ještě se zeptám. Napadá tě, jak ještě lépe vystihnout příhradovou konstrukci vodojemu (při dané velikosti)?

Nevím, já bych na tvém půdorysu 6x6 nejspíše zvolil klasiku, tedy použití tohoto dílu . Zkusil jsem jen rychlý nástin dvou variant a perfektně to pasuje (jen u druhé se musí vrchní tiles vypodložit plate - u mne 1x1 rnd). Navíc bonus konstrukce je, že je opravdu až neskutečně pevná :D

Jonas

Citace od: peter kdy 17.08.2010, 17:13:30
Nevím, já bych na tvém půdorysu 6x6 nejspíše zvolil klasiku, tedy použití tohoto dílu . Zkusil jsem jen rychlý nástin dvou variant a perfektně to pasuje (jen u druhé se musí vrchní tiles vypodložit plate - u mne 1x1 rnd). Navíc bonus konstrukce je, že je opravdu až neskutečně pevná :D

Díky Petře.
Zkoušel jsem něco podobného, ale na tuhle elegantní variantu s přeložením tilů přes sebe jsem nepřišel. Ježky v dané barvě sice nemám, ale to je díl, který se vždy hodí nakoupit do zásoby.
Jonas - Můj Brickshelf

grohl

Opravdu se mi celkové provedení velice líbí. Fotky jsou super a má to švih a dynamiku.