(Vlastní) XL diferenciál

Založil Tomik, 21.07.2010, 08:33:16

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

Nedávno jsem přemýšlel, jestli je možné poskládat funkční difenciál a po chvíli stavění jsem zjistil, že to možné je. Velikost je 7x7x7 studů a nejsou zde použity žádné bevely - místo nich jsem použil kolečka se 12 zuby. Odvážím se tedy říci, že je to heavy-duty diferenciál, a heavy opravdu je! ;D

Zde je pár fotek samotného a zabudovaného diferenciálu
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

OtaH

Hezký, ale já bych tam dal ještě čtvrtý 12 Tooth Double Bevel. ;)

Papiňák

já bych tam dal buď knoby, nebo čelní ozubení, aby to bylo opravdu heavy duty :-)

mike.kup

Citace od: Tomik kdy 21.07.2010, 08:33:16
... a nejsou zde použity žádné bevely - místo nich jsem použil kolečka se 12 zuby. ...

Žádné bevely a použil jsi tam Double BEVEL ozuby? Něco mi uniklo? Pokud nemáš knoby, tak z toho "heavy duty" nic nebude... (ze slovníku: bevel = zkosená hrana)

Tomik

I tesař se občas utne... Díky za připomínku. Šlo mi v podstatě o to, že tam nejsou ty malý bevely, který tak rádi praskaj. Knob wheely mam, ale někde jsem četl, že při velký zátěži "poskakujou".
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

otaznik

Citace od: Tomik kdy 22.07.2010, 21:07:15
I tesař se občas utne... Díky za připomínku. Šlo mi v podstatě o to, že tam nejsou ty malý bevely, který tak rádi praskaj. Knob wheely mam, ale někde jsem četl, že při velký zátěži "poskakujou".
...ale rozhodně méně, než tyhle "dvanáctky". I když 4 by už zajistily dostatečnou pevnost.