LEGO 8087 STAR WARS TIE Defender

Založil Luky1987, 20.07.2010, 10:00:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Luky1987

Obecná charakteristika

Rok vydání: 2010
Počet dílů: 304
Počet minifigů: 2
Cena: 1199Kč

Dojmy před koupí

Po kladném dojmu z mé první pořádné SW stavebnice 8017 jsem si jako další vybral tuto, především kvůli takovému mohutnému a silnému dojmu. Očekávání byla velká. http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?S=8087-1

Obsah balení a vlastní stavba

Pěkná krabice téměř čtvercového tvaru, uvnitř tři pytlíky dílků a návod. Stavba kokpitu je téměř identická jako pro model 8017. Celkem nudné je pak sestavit trojici stejných křídel, které se ke kokpitu poté jen zezadu nacvakají. Stavba trvala zhruba 45 minut, zcela bez problémů.

Hratelnost

Trojice křídel je ke kokpitu pilota připojena přes jediný bod, prakticky jako vrtule, tudíž je jimi možno kroužit 360 stupňů kolem dokola. Na nějaké hraní to moc není, model je dost nepevný a vše se ohýbá.

Závěr

Na první pohled vypadá set velice dobře, ovšem já jsem trochu zklamaný co se týče pevnosti modelu, je opravdu velice vratký, což je ale celkem logické. Je nutné si postavit nějaký stojánek, pokud si chcete model vystavit, jinak se spodní křídla nepěkně prohýbají. Celkově, pokud bych měl ohodnotit procentuálně, dal bych 65%.

Johnysed

No asi si to podlé tvé recenze nekoupím.

S.t.a.l.k.e.r.

Napriek záporom ktoré si popísal ostal tento set na mojom wishliste. Model vyzerá dosť zaujímavo a bude vhodným doplnením zbierky TIE fighterov.

Luky1987

Pro sběratele je to jasná volba, ale já se zatím za nějakého SW sběratele nepovažuji, čili jsem byl mírně zklamán...

Johnysed

Já se přecházím do sběratelství ale spíš už tam jsem takže za ty peníze jiný set je pro mě jasná volba.