Sbírka Castle - CSGeronimo

Založil csgeronimo, 30.12.2009, 12:46:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

csgeronimo

Po půlroce sbírání - zaměřeného na Castle (1983 - 1997) - se pomalu dostávám do konečné fáze. Dnes ukazuji sbírku zaměřenou na Forestmen, Dark Forest, My Own Creation a Wolfpack.

Foto č. 1.- Forestmen

1680 - komplet
1974 - záměna 4 bočnic ( šedá x černá )
6054 - komplet, inst. - 1, box - 1.
6066 - komplet, inst. - 1, box - 1.
6071 - komplet, inst. - 1, box - 1.
6077 - komplet, inst. - 2, box - 3.

Foto č. 2.

6024 - komplet, inst. - 1, box - 1.
6046 - komplet, inst. - 1.
6079 - komplet.

1596 - komplet.
6038 - komplet, inst. - 1, box - 1.
6075 - komplet, inst. - 1, box - 2.

3739 - komplet.

Rád bych věděl, který set považujete za najhodnotnější. U mne vyhrál 6071 - mám ho v nejlepším stavu. Vím, že 6079 je velmi vzácný set, ale kromě figů se mi až tak nelíbí a navíc nemám or. krabici ani návod.

Vzhledem k tomu, že zakládám první své téma - doufám, že administrátor mě na případné chyby upozorní a hned příspěvek nesmaže.

Colonel32

No, ona ani ta kovárna není úplně levná záležitost.

Ale asi bych taky hlasoval pro 6071.

William

Smekam, krasne sety, nektere sem ani neznal, cim dal vic pricuchavam k castle :)

Marcel

wow, tak to je opravdu pěkná sbírka  :o, tiše zavidím  ;D

RUL

Hodně dobré, dávám palec nahoru.  ;)

6071 s krabicí a v tomto stavu...paráda.

csgeronimo

Ještě mám dotaz - nevím si moc rady jak roztřídit staré hrady. Peeron a bricklink má každý jiné třízení. Mne samotnému se více líbí rozdělení na bricklinku. Jaké rozdělení je však správnější či přesnější si nejsem vůbec jist.

Miketuk

Také hlasuji pro 6071, ale dark forest jsou též krásné sety! Osobně třídím dle BL, už jen kvůli tomu, že BL nabízí obchodování. Většinou jsou i nové sety na BL dřív.

Colonel32

Citace od: csgeronimo kdy 30.12.2009, 17:10:06
Ještě mám dotaz - nevím si moc rady jak roztřídit staré hrady. Peeron a bricklink má každý jiné třízení. Mne samotnému se více líbí rozdělení na bricklinku. Jaké rozdělení je však správnější či přesnější si nejsem vůbec jist.

Řídil bych se bricklinkem, ten je rozdělený podle typů rytířů. (Ačkoli teda nechápu, jaký je rozdíl mezi Lion Knights a Crusaders)

Peeron to dělí podle toho, co ještě vyšlo pod logem "Legoland" a teprve ty ostatní třídí podle typu.

gearcs

Úctyhodné. Závidím hlavně figy z Dark forest, resp. toho s modrým chocholem, sám ho nevlastním a podle mě je jeho torso nejpovedenější ze všech castle setů doposud vydaných. Slint... O Forestwoman ani nemluvím  :'(

Himleris

Pejnek

Citace od: Himleris kdy 30.12.2009, 20:48:30
JJ,taky jsem je měl ;) :(

Neboj o vsechno bude dobre postarano :) ;) >:D

csgeronimo

Přidám po jednom vyfocené sety forestů. Sehnat inst. k 1680 byl celkem problém - ale box, ten ne a ne sehnat. Nepomůže někdo?

otaznik

csgeronimo

Komplet Black Knights.

csgeronimo

Komplet Dragonś Knights

csgeronimo

Přidávám fota svých kompletních Supplemental + Battle Pack.

csgeronimo

Komplet Lion Knights

csgeronimo

Po delší době přidávám komplet Crusaders, chybí jen box k multipacku 1476.

6081 - Kingś Mountain Fortress  ( foto - 1 )
6042 - Dungeon Hunters  ( foto - 2 )
1695 - Treasure Chest  ( foto - 2 )
1480 - Kingś Catapult ( Multipack 1476 )  ( foto - 2 )

RalinCavira

:o :o nemám slov!! Ale rozhodně mě to motivuje k většímu úsilí ;D ;D
Nejsem cvok, jsem AFOL :)

Mizu

je vobec mozne aby niekto mal takuto zbierku?? :o

RalinCavira

Citace od: Mizu kdy 22.04.2011, 15:54:23
S tvým milým přispěním se o to snažím ;D Ale TOHLE bude trvat...  ;)

Marťan

Citace od: Mizu kdy 22.04.2011, 15:54:23

Úplně jednoduše, stačí mít plnou kapsu peněz, přístup k internetu, zřízenej paypal, a do čtrnácti dnů to máš doma... (vše je o penězích?!)

RalinCavira

Samozřejmě ::) Spíš jde o stav těch krabic, to je skutečně pastva pro oči. Ale o těch "čtrnácti dnech" bych hodně pochyboval ;) Např. ty malé sety Forestmanů se strašně těžko shání... Na sbírání starého Lega je právě krásné to, že to není JEN o penězích, ale i o štestí na nabídku a spoustě hodin a dní hledání :)

Colonel32

Citace od: Marťan kdy 22.04.2011, 20:43:10
Úplně jednoduše, stačí mít plnou kapsu peněz, přístup k internetu, zřízenej paypal, a do čtrnácti dnů to máš doma... (vše je o penězích?!)

O penězích to přestane být ve chvíli, kdy není možné sbirku zduplikovat v horizontu jednoho objednávání (ve více obchodech, samozřejmě) i kdyby měl člověk nekonečné množství peněz - což bohužel např. u mé sbírky bardingů, ačkoli je docela monstrózní, tak na trhu (bricklink) je od každého typu bardingu v prodeji (v součtu) více kusů, než kolik mám ve sbírce. Takže ačkoli sbírám rytíře 6 let, pokud přijde např. pan Lichle a řekne, že chce mít od každého barding více kusů než má colonel, za 14 dní bude mít splněno.

csgeronimo

Castle mne přišlo ( mám od roku 1982 - 2010 vše s návodem a krabicí, kromě Knights Kingdom - I. a II. ) na slabých 50 000,-. Většina šla přes polské Allegro ( Aukro ), odkud jsem to bral poměrně ve velkém, sem tam jsem se s někým podělil o poštovné, něco vzal dvakrát a tady výhodně na aukru prodal atd...
Některé kousky se opravdu dají sehnat jen přes Ebay z USA. Pokud bych tam bral však vše, tak to rozhodně pod 100 000,- nedám.

Mizu

Citace

ano ja viem  ;) ako sa hovori "Za penize v Praze dum" ;D (snad som to dobre povedal)
V kazdom pripade, je radost pozriet na tie obrazky , ked su setiky pohromade 8)

csgeronimo

Black Falcon :

6011 - Black Knightś Treasure  ( foto - 1 )
6030 - Catapult  ( foto - 1 )
6035 - Castle Guard  ( foto - 1 )
6062 - Battering Ram  ( foto - 1 )
6073 - Knightś Castle  ( foto - 2 )
6074 - Black Falconś Fortress  ( foto - 2 )

Colonel32

Citace od: Colonel32 kdy 22.04.2011, 22:06:55
O penězích to přestane být ve chvíli, kdy není možné sbirku zduplikovat v horizontu jednoho objednávání (ve více obchodech, samozřejmě) i kdyby měl člověk nekonečné množství peněz ...

Schválně jsem si udělal malou revizi. Celkem mám 194 bardingů, z toho u šanghaje, dračího červeného, dračího modrého a crusaders mám cca třetinu toho, co je celkem na prodej na bricklinku v tuto chvíli (zlomené clipy nepočítám). Když vezmu náklady na okamžité zduplikování mojí sbírky bardingů, tak hrubý odhad je cca 25000 za bardingy a dalších 10000-15000 na poštovné. Moje pořizovací náklady samozřejmě byly o něco jinde tím že se snažím na poštovném šetřit jak to jde optimalizací dodacích cest, a taky nakupuju vždy ty levnější.

Radek Máša

Tohle je inpozantní sbírka !!! Snad se k podobné jednou dopracuju :-)
Od Lega k plastikovému modelářství a zpátky :-D.

frantoka

Nádhera - Ticho závidím  :).