Tatra podvozek

Založil Mareken, 08.07.2010, 15:20:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mareken

Ahoj,
tak jsem vymyslel tatroidní podvozek, poloosy nejsou zavěšeny na hnací osičce, jak je tomu u všech pokusů o Tatra podvozek. Používá točnu, jednu na jedno kolo. Potřebuje ještě trochu zpevnit a zužit, největší problém jsou 12-bevely, ale jiná ozubená kolečka se nedají použít. No nejvíc asi řeknou fotky. Roura bude snad zejtra.

První dvě fotky jsou "jakoby" vzhůru nohama, rám bude na vrchu.
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

tRilobit

Vypadá to solidně, použiješ to na LTTT?
Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"

Mareken

Citace od: GriPeR kdy 08.07.2010, 16:15:27
Vypadá to solidně, použiješ to na LTTT?
Ne.  ;),  kvůli 12 bevelům, navíc je to moc velký a já už mám svůj truck hotovej.

tRilobit

jo, no ty bevely a ještě to má malou průjezdnost...ale opravdu je to asi první náprava která "nevisí" na hřídeli a je tatrovácká! fakt se ti to povedlo..
Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"

Woyta

"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Mareken

Differenciál se dá dodělat, sice budě čumět ven z roury, ale to je jedno.

Mareken

Tak další update, tentokrát přidány knoby, ale pořád to není ono  :-\ . Diferenciál se tam dát dá, ale muselo by se to rozšířit o další dva study.

Mareken

Nová koncepce, všimnul jsem si dílky z  30003 se dají nějak použít. No sám jsem se divil že geometrie celkem sedí, vůle tam je minimální a konečně je to "roura"  :).

Tomik

Vypadá to dobře až na to, že kola budou vůči sobě posunutá o jeden stud... Možná bych to ještě mezi knoby o dva study prodloužil a pomocí dalšího převodu srovnal osy kol do roviny...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Mareken

Citace od: Tomik kdy 19.05.2011, 14:50:33
Vypadá to dobře až na to, že kola budou vůči sobě posunutá o jeden stud... Možná bych to ještě mezi knoby o dva study prodloužil a pomocí dalšího převodu srovnal osy kol do roviny...
Ty kola jsou trošku posunutý i na reálný tatře, sice ne tak znatelně, ale jsou. Kdybych to srovnal jak říkáš, tak by se kola točily opačně.

Moon

Podle mě o to jde to mít posunutý, v tom je právě tatra zvláštní ;)
A aby nebyly posunutý se dá vyřešit, ale jen bevelama jako to udělal nico.
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

Bery

Mno, tahle Markova náprava se mi moc líbí, použití toho kulatýho dílku je geniální, ale jenom jestli se to celé nebude moc vrklat? Taky stavim teď tatrovku sice dakarovou, ale nápravy mi daly dost zabrat.
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Moon

Měl jsem celou tatrovku postavenou, nevrklá se a je i dost pevná, ale na trial to neni, po delší době začnou bevely přeskakovat.
Sorry za kvalitu(webcamera)
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

Bery

No já se mluvil o tý Marekenově ale to máš jedno.;D Jinak ta tvoje vypadá technicky nadupaně, ale designově už klasicky propadák. :-\

Moon

Aha, já jsem bral že je to na mě(schoda jmen) a design u mě moc lepší bohužel nebude :-\

Bery

Jojo, ale ta náprava vypadá spolehlivě, jenom je moc klasická to Marekenovo je nářez ;D. Design se časem naučíš, mě taky nešel.  ;)

Kiko97

Také nejaké súčiastky som už dlhšie hľadal.  ;)