Stargate (hlavně komiksy, vybavení lodí, lodě a další...)

Založil Ivansliz, 08.07.2010, 20:04:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ivansliz

Zdravím všechny fandy sci-fi, ale hlavně Stargate. Ze sérií 1-8 Stargate SG1 jsem viděl každý díl asi dvakrát. ;D Proto jsem se rozhodl založit tohleto téma a přidat sem některé věci, které jsem již ze Stargate postavil. Zatím jich není příliš mnoho, ale budu toto téma aktivně rozvíjet ;)

Jako první "nadílku" posílám fotky Řídícího panelu zbraní Mateřské lodě Hatak. Hatak je v seriálu Stargate prakticky nejčastěji Goa'uldy používaná mateřská loď. Goa'uld, který vlastní mateřskou loď je většinou zařazen do kolektivu tzv. Vládců soustavy a ti podílí se na jakési kolektivní bezpečnosti v galaxii a dohlíží na pořádek (např. dodržování Goa'uldsko-Asgardské smlouvy o chráněných planetách apod.)

Panel se ovládá pomocí dvou jakýchsi otočných "kruhů" nebo "talířů" na obou stranách panelu, díky kterým člověk ovládá rukama pohyb děl na křídlech lodě a může tak zaměřovat cíl. Uprostřed panelu je obrazovka, ve které se právě zobrazuje daný cíl, který se loď snaží sestřelit a zřejmě také okolí lodě a další objekty v něm, které lze zaměřit.

K panelu jsem zezadu musel přidat 2 kostky jako schody, aby panáček nebyl za panelem schován jako za nějakou barikádou :D Tento panel totiž bude později využit v komiksu, který už sem už brzy přidám ;)

Těším se na vaše první dojmy a reakce. Hlavně kritiku, ať vím co a jak zlepšit :) V této sekci si podlě mě na své přijdou hlavně fandové Stargate  8)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Steve23

:D Chlape...Ty jsi mně tímto threadem ohromně potěšil, já totiž jsu velkej fanda SG a Science fiction obecně, Ten ovládací panel je docela věrnej ;)
Těším se na komix a hlavně na Ti'alka :D

Ivansliz

Na poslední fotce panelu zbraní stojí Apofis. Jeho zranění na pravém oku jsem dokreslil na hlavu panáčka lihovou fiksou. Toto zranění mu v seriálu způsobil Sokar, když byl Apofis v zajetí. Sokar Apofise oživil ve svém sarkofágu nejméně tisíckrát a pak vždy umučil za to, že se mu dovolil stavět na odpor. Apofis totiž přišel u naší planety Země o zřejmě jediné 2 mateřské lodě, což způsobilo, že stal snadným cílem, za který si ho vybral právě vládce Sokar. Sokar představuje v seriálu mezi bohy jako jediný ďábla. O to horší je být jeho zajatcem. I když Apofis používá k léčení Goa'uldský sargofág, který dokáže i oživit mrtvolu, tak zranění z tak dlouhého mučení ani ten zcela vyléčit nedokáže. :-\

Zde nyní přidávám samotný Řídící panel mateřské lodě Hatak. Na tom se udávají veškeré informace o stavu lodi, či-li o stavu štítů, senzorů a řídí se jím i samotný let lodě, mezihvězdná komunikace apod. Po stranách řídího panelu jsem víckrát zahlédl v seriálu koule na podstavcích. Domnívám se, že jde o komunikační koule, které se používají pro komunikaci s větším počtem lodí v případě bitev s početnější flotilou, ale můžu se mýlit, takže toto neberte jako jistou informaci. Třeba mě nějaký SG fanda vytře zrak ;D
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!

Ivansliz

Citace od: Steve23 kdy 08.07.2010, 20:17:53
:D Chlape...Ty jsi mně tímto threadem ohromně potěšil, já totiž jsu velkej fanda SG a Science fiction obecně, Ten ovládací panel je docela věrnej ;)
Těším se na komix a hlavně na Ti'alka :D
Ještěže se tam Ti'alk objevuje až později. >:D Ja totiž nemám obličej černocha a proto s ním zatím do komiksu nepočítám:-[  Ale vím, že se fig černoch prodával myslím u sanitky se spidermanem. Díky za povzbuzení.

Steve23

Grrr! Ti'alk je můj nej protagonista a TY nemáš Hlavu Černocha :D
ale skus místo nějakých TV, kompjůtrů, hyperčasoUltramikrovlnkomotorů postavit třeba Cheyenne mountain komplex v minifig. měřítku :) .
Ale ten Aphophys :X to jeho zranění bije do očí, radši si udělám na Photoshopu jeho hlavu než kreslit na bezmocné figy >:(
Mno ale ten panel je docela povedenej :)

Ivansliz

Citace od: Steve23 kdy 08.07.2010, 20:39:12
Grrr! Ti'alk je můj nej protagonista a TY nemáš Hlavu Černocha :D
ale skus místo nějakých TV, kompjůtrů, hyperčasoUltramikrovlnkomotorů postavit třeba Cheyenne mountain komplex v minifig. měřítku :) .
Ale ten Aphophys :X to jeho zranění bije do očí, radši si udělám na Photoshopu jeho hlavu než kreslit na bezmocné figy >:(
Mno ale ten panel je docela povedenej :)
Omlouvám se, že jsem tě zklamal s Tielkem :-\ Jinak ta fiksa jde setřít naprosto snadno prstem, takže o nějaké zničení kostky se snad nejednáá ::)

Luky1987

Já ti fandím a těším se na nějakou pěknou velkou kosmickou loď, nebo stanici...
To malování po minifigovi, to není dobrý nápad ;)

Steve23

No já su takovej Lego ochránce, jakmile se mi zlomí nějaká součástka tak se neznám, i s malováním to tak je  :) Hodláš udělat i Celej Hatak ? Nebo aspoň nějakou stíhačku Go'aldů ?

FilipS

Ivansliz

Luky1987: Díky za podporu. Polepším se ;D

Steve23: Zatím dělám chodby mateřské lodě, které budou sloužit k vytvoření komiksu. Značnou část komiksu už mám hotovou, ale ještě musím část dokončit, takže celé to sem hodím asi až zítra. Pár jednoduchých fotek celého zákulisí sem dávat zatím nebudu, ať vás nepřipravím o překvapení.

Co se týče lodí a letounů, tak hodně se mi líbily dílka, která postavil myslím stavitel Diidy, ale už si nepamatuju odkaz na ně.

Na poškozené dílky jsem vpodstatě také jako pes. A běda, když mi dílek zničí někdo cizí >:D Chodila k nám dřív jedna teta s asi 2 letou dcerou a ta kam šlápla, tak tam byla zrovna nějaká citlivá kostka >:(

Diidy: Zdravím. Tys už tohle myslím viděl z mého blogu. Nechtěl jsem sem dát odkaz na můj blog a říct a něco ve stylu: "Tak čumte..." Ale raději jsem se těmito dílky představil. Nové části komiksu, na kterých teď pracuju, jsi však ještě neviděl a nečetl ;)

FilipS

Steve23

Ivansliz:Mohu se zeptat o malí spoiler?JAKÝ JE HLAVNÍ DĚJ?!  ;D

Ivansliz

Diidy: Díky

Steve23: No možná tě zklamu, ale já si vyberu část nějakého dílu Stargate, který mě zaujal a ten zkomiksuju slovo od slova :)

Steve23

:( a já myslel že to bude nějaký vymyšlený , nu což...

Matošo

Grrr! Ti'alk je můj nej protagonista

Asi myslíš Teal'c viď ?  ;D

Ale ten Aphophys

Chlape, Apophis !

Ale jinak povedená záležitost.

Přidávám se k otázce, budeš stavět celý Hatak, nebo zůstaneš jen u jednotlivých segmentů, nebo scének ze seriálu ?

winring

Protože jsem těžký SG fan mám pár upřesnění :)

Citace od: Ivansliz kdy 08.07.2010, 20:04:01
Goa'uld, který vlastní mateřskou loď je většinou zařazen do kolektivu tzv. Vládců soustavy a ti podílí se na jakési kolektivní bezpečnosti v galaxii a dohlíží na pořádek (např. dodržování Goa'uldsko-Asgardské smlouvy o chráněných planetách apod.)
Toto je pro někoho neznalého situace silně zavádějící informace. Jedna loď rozhodně nestačí pro členství ve Vládcích soustavy (přesné číslo není dáno, ale jedna to určitě není). Dále to zní, jako by to byli nějací hodní policajti. Vládci soustavy spolu spolupracují jen pro to, že z toho něco mají. V každé druhé sérii se je snaží samostatný silný Goa'uld, dříve většinou jeden z členů, rozprášit.

Jinak rozhodně super nápad, těším se, co uděláš. Hodně se mi líbí tvůj řídící panel.

Hardegon

Zajímavé téma. Doslova jsem žral serie SG tak před pěti lety. Dneska už jen vzpomínám. Ale ke stavbám. Béžový řídící panel je úžasný a děsně se mi líbí.

Odkaz na téma s loděmi. Je tam i Hatak.  >:D

FilipS

Hezké lodě, tady je odkaz na mini modely http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=281124 .
Mohlo by se ti to hodit jako na dílky nenáročná kulisa do komiksu.

Ivansliz

Matošo: Hlavně jednotlivé scénky ze seriálu, ovšem ty malé modely mateřský lodí od Diidyho mě teď svádí   k nějakým záběrům přímo z vesmíru ;)

winring: No jo, máš pravdu. Když to teď po sobě čtu, tak Vládcové soustavy z toho úvodního článku vyznívají jako kolektiv hodných lidiček udržujících mír. Měl jsem dopsat ještě větu: Vládcové soustavy=banda vládců hrajících si na bohy nad bezmocným lidem s feduálním systém pachtící se po slávě a moci nad celou galaxií ;D Jejich koníčky: Lest a přetvářka za účelem něco pro sebe získat ;)

Hardegon: Díky za zhodnocení, pokud teda myslíš ten můj ne béžový, ale žlutý panel ::)

Diidy: Díky za odkaz. Přesně tyhle lodě jsem kdysi kdesi viděl, ale nemohl je najít. Určitě najdou svoje využití ;) Nejsou tyhlety malé modely tvoje dílko?

Ivansliz

Pro méně znalé téma Stargate sem přikládám sice stručný, zato i tak dlouhý a možná i trochu nudný přehled Apophisovy historie v seriálu Stargate:

Apophis (čti Apofis) se v Stargate SG1 objevuje už v prvním díle. Právě díky jeho příchodu na planetu Tauri (=planeta Země) se rozběhl celý program Stargate a vpodstatě i fenomén Stargate jako seriál. Apophis patří mezi vládce soustavy a proto s ním lidé z planety Země měli velké problémy i když Apophis s nimi také  ;D SG-1 mu vždy zavařila na špatné časy. Proto po asi 1 roce Apophis vyslal k Tauri 2 své mateřské lodě, které mu však SG-1 díky své infiltraci na jejich palubu zničila. Tohoto oslabení Apophise pak využili vládcové soustavy, hlavně Her-ur a Sokar. Sokar po krátké bitvě Apophise zajal a do nekonečna mučil a když ho měl dost, tak jej poslal na měsíc jménem Neitu u své mateřské planety, jehož povrch je prakticky celý posetý sopkami a řekami lávy. Proto se mu říká peklo a Sokar je zárověň ztělesněním ďábla narozdíl od jiných vládců, kteří představují různé bohy. Zde se Apophis také setkal s týmem SG-1. Od nich získal nějaké informace a ty využil, aby si získal přízeň Sokara. Tok´ra Martuf, spojenec Tau´ri, však Apophisovi poskytl špatné informace a Apophis, který byl pozván díky novým informacím na loď Sokara, jen se štěstím z této lodě utekl teleportačními kruhy. To mu přineslo další štěstí, protože plán SGC a Tokrů byl zničit měsíc Neitu a tím i zabít Sokara. To se stalo a Apophis převzal celou armáda a flotilu Sokara a stal se tak nejmocnějším vládcem soustavy.
Když vlastnil nyní tak velkou flotilu, potřeboval pro ovládnutí galaxie ještě alespoň jednoho silného spojencem a tím byl Her-ur s druhou nejsilnější armádou. Spojenectví mezi nimi však zmařil opět slavný tým SG-1 společně s Tok´ry, ovšem nepočítali se zamaskovanou flotilou Apophisových hataků a díky nim Apophis okamžitě zničil mateřskou loď Her-ura na mírovém setkání, což mu otevřelo cestu k moci i nad Her-urovými silami. Od této chvíle už měl Apophis takovou flotilu a armádu, která neměla v galaxii ještě obdoby. Už jen Sokarovi síly samotné mohly porazit všechny vládce soustavy 8)
Proto Tauri a Tok´rové vymysleli plán na zničení Apophisovy flotily pomocí výbuchu slunce u jedné pouštní planety. Plán vyšel až na to, že při úťeku hyperprostorem se loď Tauri dostala do vzdálené galaxie, ze které by návrat trval přes 100let a společně s nimi se podařilo před výbuchem slunce útéct i Apophisovy se svou nadměrně velkou mateřskou lodí. Tu však musel Apophis opustit, když byl v této vzdálené galaxii napaden replikátory. Pomocí lsti s Teal'cem se infiltroval na mateřskou loď Tauri, avšak byl s nimi i jeden replikátor a ten způsobil zkázu i této loi. Když se snažil tým SG-1 z této lodě uniknout, zničil i brzdící motory a Apophis zemřel na palube po nárazu do planety.
Zde je fotka Apophise ze seriálu. Na pravém oku zakrývá stále ani sargofágem nedoléčené zranění po Sokarově mučení. Druhá fotka je napodobenina Apophise z lega. Zranění na oku jsem dokreslil lihovou fiksou, což už jsem zde zmiňoval

+ přikládám 2 fotky :) Levou ruku jsem dal červenou. Má znázorňovat ozbrojenou ruku.

Steve23

Dotaz: Jak hodláš udělat ty Simbionty(nwm jak se píše simbiont  :) ? )
A jakou formou ten komix hodláš dělat, tady nebo Brickshelf?

Ivansliz

Citace od: Steve23 kdy 09.07.2010, 17:38:07
Dotaz: Jak hodláš udělat ty Simbionty(nwm jak se píše simbiont  :) ? )
A jakou formou ten komix hodláš dělat, tady nebo Brickshelf?
Jak "naschvál" mám vybraný zrovna díl, kde se tvůj oblíbený Teal'c vyskytuje málo a symbionti vůbec  :-\ Píše se tvrdé y. Dokonce i kontrola pravopisu to ukázala a díval jsem se pro jistotu i na wikipedii ;)
Komiks budu dávat sem. S mojí rychlostí tvorby komiksu se to tu zas tak moc fotkami nepřeplní ;D

Ivansliz

Podpůrné goa´uldské osvětlení chodeb v mateřských lodích a základnách

Ještě sem přidávám malý detail, který se bude vyskytovat v chodbách legokomiksu a to jsou tyto jakési goa´uldské lampičky ;D

Hlavní osvětlení chodeb je většinou zařízeno nějakým větším osvětlením ze stropu, proto jsem tyto jakési lampičky umístěné na stěnách chodeb nazval jen jako podpůrné osvětlení. Tyto lampičky mají tvar hlavy hada(kobry zřejmě), což také naráží na skutečný vzhled Goa´uldů, protože ti také vypadají jako hadi a parazitují v našich tělech, která ovládají. Nás berou pouze jako hostitele a otroky. S čím větším charismem se člověk v goa´uldech ovládané oblasti narodí, tím spíš se z něj stane v budoucnu hostitel.

Toto osvětlení se skládá z lopaty a průhledné žluté kostky, která je k lopatě přilepena průhlednou lepící páskou. Nic skutečněji vypadajícího mě ve figovém měřítku nenapadlo. Lopata je pak "zapíchnuta" do kloubové technik kostky.

Asi se vám některým nebude líbit použití lepící pásky >:D >:D ;)

FilipS

Tak už chápu na co potřebuješ těch 2100 tiles z Lugbulku  >:D

Steve23

P-P-Pásku néééé  :o  >:D
Už konečně postni i komix, říkal si že bude brzy  ;)

Ivansliz

Diidy: Přitom na Stargate jsem těch 2100 tiles použil minimálně ;D Ve skutečnosti šli na město, ale to pak uvidíte v galerii Trains, kam také zahájím invazi >:D

Steve23: Nedočkavče! ;D Jdu na to!

Steve23

Kolik symbolů už máš zadaných? Doufám že aspoň 3 8) (myslím na procenta, 33,3 :D )

Ivansliz

KOMIKS: Začátek 1.dílu 5.série Stargate SG1

Tok´rové společnně s lidmi ze Zěmě naplánovali zničení Apofisovi flotily pomocí výbuchu slunce v soustavě s planetou Woraš. Při úniku do hyperprostoru však loď lidí ( Hatak ukradený vládci Kronosovi) zachytila energie z výbuchu slunce a ta je hyperprostorem přemýstila do části galaxie, ze které by jim návrat trval celých 125 let i při plné rychlosti. Tento rychlý posun zároveň poškodil mnoho systémů a energetických rozvodů. Shodou okolností se však o únik pokusil i Apofis se svou hlavní lodí a na neštěstí pro lidi se i mu podařilo utéct a dostat se k nim.
Zde v komiksu je zachycen úvodní rozhovor s Apofisem, který je právem naštvaný."Vždyť právě přišel o celou flotilu".

Vysvětlení exploze slunce:
SG-1 poslala z mateřské lodě bránu zapojenou s adresou na planetu s černou dírou. Tato černá díra začala nasávat přes bránu jádro slunce a to způsobilo nerovnováhu sil mezi obalem a jádrem, díky které slunce explodovalo. Vlna z exploze pak pohltila několik planet včetně celé Apofisovi flotily.

První fotka: Postavy SG1

Druhá fotka - ze seriálu: Srovnání velikostí lodí. Ta malá loď je Hatak a to velké Apophisova hlavní mateřská loď. Na legospracování si musíte ještě počkat :-\

Další 3 fotky: Jak vypadal rozhovor v seriálu - > Na to pak navazuje můj komiks pro srovnání  :)

Rada - Jako první čtěte ty nejvýše umístěné bubliny.

Ivansliz

Pokračování... Jen bych rád upozornil, že tento komiks byl vytvořen ještě před akcí Lugbulk 1. Nová, lepší řídící místnost bude použita v pokračování tohoto dílu ;)

Steve23

Supr! Hlavně O'neill a Jackson, ty jsou výborní.
Ale Carterová :-\