Zatáčení motorizovaných vozů

Založil Tomik, 27.06.2010, 11:21:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

Možná to někomu přijde jako nošení dříví do lesa, ale rád bych si vyslechl Vaše názory a především zkušenosti s takovou základní věcí, jakou je právě zatáčení. Plánuji si v létě koupit IR vysílač a přijímač spolu s druhým medium motorem a postavit si konečně taky nějaký to dálkově řízený vozítko.
   Když jsem to zkoušel naposled před 5 až 10 lety, tak jsem se setkal s drobným problémem - po natočení kol na plný rejd kola zůstala v této poloze a když jsem se je pomocí obráceného chodu motoru snažil srovnat zpět do roviny tak to příliš nešlo a auto jezdilo "jak když pejsek čůrá". Má někdo nějakou vychytávku, kterou vrací kola po zatočení zpět do přímé polohy?
   A ještě jedna otázka - používáte pro zpřevodování motoru ovládajícího zatáčení ozubené kolo s prokluzem nebo ho tam dáte "na pevno"? Osobně mi připadá lepší dát tam ten prokluz, protože se motor nekousne po dosažení plného rejdu...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

OtaH

Dílem na vracení kol se zabývalo tady nebo můžeš použít gumičky (obrázek se pokusím najít).

Měch

já na rally autě použil XL motor jako dynamo a přes kabel to šlo do M motoru....za něj jsem dal převod 12z na 20z a nakonec 8z na hřeben řízení. Podle mě nejlepší řešení.

Pokud to chceš na IR tak je řešením buď ten díl co tu je zmiňovaný, nebo gumičky, nebo nic....to znamená, dát tam převody do pomala jako na Truck trialu a prostě držet páčku na ovladači tak dlouho, dokud nejsou kola rovně. V tomto případě, když je motor v maximálním rejdu tak se motor zastaví....
Já osobně nemám rád to bílé prokluzové kolečko, tak ho nepoužívám.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

alladjex

Mě přijde Return-to-center Steering System jako jednoduché a funkční řešení pro rychlá IR autíčka. Podobný princip je podle mě použitý v tomhle Batmaním Tumbleru

OtaH