(Vlastní) Hrad

Založil Miketuk, 01.06.2010, 19:42:33

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Miketuk

Tento týden jsem měl dost času, tak jsem dodělal svůj hrad. V podhradí se nachází hostinec, malé kasárny, dům generála a jeho rodiny, chlév, kovář, prasečí "výběh", malé pole a prodejní stánek.

Život ve městě jsem stavěl asi tak, aby odpovídal dopoledni letního dne. Události vám popíšu zprava a poté jako bych procházel po hlavní cestě podhradí až k hradu. Nejdříve tedy uvidíme rybáře, hned za ním probíhá obchod se zbožím. Před bránou uvidíme skupinku rytířů, kteří ve své zemi chytili cizí špehy. Když projdeme bránou, po levé straně uvidíme děti česající jablka, po pravé straně prodejní stánek, před kterým se lovec vrací z nočního lovu, je přivítáván svou přítelkyní. Poté narazíme na starce, který vede krávy na pastvu, hned vedle něj vycházejí stráže ze svého příbytku a vydávají se vystřídat své kolegy na stráži. Vedle jejich kasáren kovář vyrábí nové zbraně pro královské vojsko. Válečník ho žádá, aby mu vyrobil meč ze vzácného kovu, který získal při rabování trpasličích dolů. Než odbočíme doprava směrem k hradu, zahlédneme generála, jak se vypravuje do války. Jeho manželka nese jeho odchod težce. Dále uvidím dva zemědělce, kteří mají plné ruce práci se sklizní svých polí nebo s krmením prasat. Na mostě se setkává bláznívý čaroděj s královskými strážemi. Zřejmě nese důležitou zprávu králi. Na nádvoří právě probíhá střídání stráží.

Brickshelf galerie zde.

Nevím, jak by se hrad mohl jmenovat, koho by napadlo nějaké vhodně jméno, ať mi ho pošle soukromou zprávou. Doufám, že se hrad bude líbit, přijmu každou kritiku. Aspoň budu vědět, na co si dát pozor při dalším stavění. Teď bohužel hrad půjde pod kytičky kvůli plánované rekonstrukci bytu.

Hardegon

Při prvním pohledu jsem se až udivil, jak pěkně to vypadá. Dlouho v hradech nic neni a ted tohle. Terén je pěkně vyřešen, budovy i samotný hrad... Mně se to moc líbí. A zase se rozšířily řady stavitelů černých hradů. A ani mi neuniklo užití žluté střechy. S tim jsem tady asi zatím experimentoval sám.

Mam ale jeden návrh. Na druhé fotce je ten nájezd do hradu udělán pomocí plate. Já bych spíše udělal větší schodiště. Nízké ale širší stupně.

Gibur

Hrad vcelku se mi líbí, ale dřevěná část hradu moc ne,nehodí se tam asi ty zlaté slope,chtělo by to něják obzvláštnit.
Ještě k bráně do města, nelíbí se mi že je dláždění a pak hned o stud vedle čistá podložka,celkem taky někdy placatost terénu.
Naopak se mi líbí mnohdy skvělé nápady,jako okna s použitím brick round 1x1.

Přimlouval bych se za zmenšení plochy na hrad a bránu s pár domečky hodně natěsnanými u sebe a doladění hradu.
Jinak se mi to moc líbí.
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

tadeasb

Velmi pěkná stavba  ;)
Jenom mi přijdou trochu divné ty stromy bezprostředně vedle hradby, tím by se obránci docela slušně znevýhodňovali  ::)

Siegnord

Mě se stromy líbí. Je to sice hloupost, ale nebudu nikomu vyčítat, že tam chce mít taky nějakou zeleň a nikde jinde než pod hradbami nezbylo místo. Na druhou stranu tam máš spoustu volného terénu, který by chtěl alespoň zelení zaplácat. Terén udělej taky trochu nerovný. Podle mě stačí sem tam hodit zelenou plate a je to.  ;D
  Jinak hrad se rozhodně líbí. Konečně zase po delší době pořádná stavba. :o Povedla se ti ta balista.
  A přidávám se k názoru, že vnitřní prostory hradu máš příliš prázdné. Taky by se mi líbilo, kdyby uvnitř byly všechny objekty víc nahuštěný na sebe.
  Do budoucna dávej na BS fotky menších rozměrů. Dost mi to komplikovalo prohlžení.  ::)

JimB

Na celém modelu mi chybí detaily. V interiérech je to půl bídy (přízemí v hostinci a královská ložnice se opravdu povedly), ale zvenku na budovách jsou příliš velké monolitické jednobarevné plochy. Taky postrádám komíny na střechách, nechtěl bych tam bydlet za chladnějšího počasí. ;)
Imho je tvůj model příkladem toho, že i když má člověk hodně dílů, ne vždy to stačí. Možná by to chtělo jen zmenšit rozměry všech budov, přece jen 9 bricků na patro obyčejné budovy (konkrétně hostince) je zbytečně moc.

Citace od: Dog-Čum kdy 02.06.2010, 10:41:14
...nehodí se tam asi ty zlaté slope,chtělo by to něják obzvláštnit...
Také jsem proti těm zlatým slopes.

Abych jen nekritizoval, pochvalu si zaslouží vymodelování terénu a použité množství zeleně.
Moje BS galerie k prohlédnutí zde

Ryxe

Je to co do velikosti vcelku impozantní dílo, interiéry jsou parádní, ostatně jako i u tvých předchozích staveb. Dále co se mi líbí je vymodelování terénu a cesta.
Bohužel ale musím souhlasit s JimemB, že tam postrádám detaily. Nemám sice rád stavby, které jsou detaily přeplácané, ale zde by se určitě hodilo nějak nabourat ty monotóní jednobarevné plochy. Například bych to dřevěné patro u paláce, napojeného na donjon vyměnil za hrázděnné, které by to dle mého více oživilo. Co mě hned na první pohled trochu bilo do očí je to zábradlí ochotu na vrcholu donjonu. Určitě by to chtělo více trámů podpírající střechu, nevím, jestli by se v reálu takto podepřená střecha nezřítila. A samotné zábradlí by možná bylo lepší plné, buď hrázděnné nebo dřevěné. Příště bych také určitě více dbal na poměr hradu a ostatních budov, nebo hrad postavil na vyšším kopci, aby ten poměrový rozdíl nevypadal tak markantně.
Jinak jak jsem psal již na začátku, MOC se mi celkem líbí, stejně jako odehrávající se život, který jsi pěkně zachytil. ;)

Miketuk

Díky za komentáře. Hrad jsem původně stavěj jako hrací, tedy aby se dali pěkně oddělávat jednotlivá patra a byl všude přístup. Nejdřív jsem plánoval jen tu hradní část, tedy tu plochu na kopci, ale protože se mi tam nevešlo vše co jsem chtěl, tak jsem přistavěl ještě podhradí. Jak jsem již psal, tak musím hrad rozbořit. Momentálně už je asi 1/3 rozebraná. V příští tavbě se pokusím vyvarovat všech těch chybek, kterých jsem se dopustil.

Siegnord

Já jsem si hned myslel, že tam všude kolem všeho máš tolik místa, aby ses tam dostal rukou a mohl si s tím hrát.  ;D Mé stavby jsou totiž také hodně ovlivněny důrazem na hratelnost.

Kuba

Přiklánim se k názoru, že by to chtělo více trámu podpírajícich střechu na věžičce. Ale jinak moc krásny hrad, mi se líbi, a škoda že už se rozebíra.  ;)