Creator Monster Dino 4985

Založil mike.kup, 20.05.2010, 16:53:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

mike.kup

Nazdar všeci.
Nedávno se mi poštěstilo koupit vcelku levně tento set. Hodně elektroniky, dost technic dílů a zajímavé modely s nápadem k postavení, to byly pro mě kvalitní důvody ke koupi. Tak mě to potom nadchlo, že jsem si pak za podobnou cenu pořídil i set druhý. Tzn motorizaci z buldozeru + ovladač a BB navíc + nemálo dílků za 3k.
Set přišel v hezké poměrně velké krabici na které jsou ukázany všechny tři modely včetně pohybů s motorizací. Dinosaurus chodí vpřed a vzad na XL a mává rukama a hýbe hlavou (otevírání čelisti zapne "řvací" kostku) na M. Mimochodem docela kouše, prst to pozná. :) U pavouka každý motor řídí svou stranu, takže se s ním dá pěkně vyblbnout. Navíc je "hlava" přidělána volně, takže s sebou po změně směru vždy hezky cuká. No a u krokodýla je jen pohyb vpřed řízený XL a k němu je na excentr připojená hlava, která zvedá horní čelist.
Toho krokodýla jsem celého nestavěl, jen tu hlavu, protože mě zajímalo, jak to technicky udělali. Bohužel mě zklamali, neboť tam byly dvě nedomyšlené místa (pokud nebudu počítat občas přeskakující double bevel 90° spoj). Několikrát jsem prolezl návod, jestli není chyba u mě a nebyla. Vyřešily to tři jiné kostky místo stávajících a pohyb se stal bezproblémovým (např výměna malého červeného elka za pinďoura). Škoda no. Dle videí na youtubu a návodu jsou i ty nohy šikovně udělané a pohyb vypadá pěkně a "realisticky" ťape.
Dinosaurus je primárním modelem a taky po jeho dostavění zbylo jen velice málo kostek. Někteří lidé na internetu tvrdili, že je těžko přístupný BB pro výměnu baterek. To nevím. Možná jsem už toho postavěl moc, ale to, že odstraním obě nohy a nějaké další díly mi moc složité nepřijde. Těžiště je dost vzadu, takže má tendenci přepadat dozadu, ale ocas zabrání úplnému karambolu.
Stavba začíná technic torzem, což by mohla být pro někoho překážka. Ale když to zvládla má studless technicem nepoznamenaná přítelkyně, zvládne to každý. Spíš nohy můžou být trochu problém, bo je potřeba se trefit přesně do jedné pin-díry, v opačném případě chodí jako chorý. Dá se s celým modelem pěkně poblbnout. Takové to klasické "neřvi na mě!". Na fotu vydíte záměnu XL motoru za druhý M. I ten to zvládne bezproblémově, pokud se místo 90° převodu 2x 12z Double Bevel strčí 20z Double bevel a 12z bevel k motoru.
Nejzábavnějším modelem je ale jednoznačně pavouk. Buldozer sice takhle jezdit taky uměl, ale ne v téhle rychlosti a mrštnosti. Bohužel u mě takřka stále při směru dopředu podkluzovalo kolo spřažené s M motorem. Nevím, jestli nějak nevhodně rozložená váha či co, ale klouzalo mi to i na parketách i na linoleu. S kobercem s vyšším vlasem si to moc neporadí. Směr vzad je ale v pořádku. Motory sice nejsou úplně ideálně zesynchronizovány (XL: 36->12, M: 20->12), ale to vůbec neubírá na zábavnosti. Jen je trošku nudná stavba osmi končetin, které vždy po dvou drží na jednom dvojpinu, takže se mu po nárazu do zdi pěkně polámou nožičky. Naštěstí jde rychle vyléčit.

Musím uznat, že tento set se LEGU vyjímečně povedl. Málokterý má takové možnosti a nápady a zcela využitý elektrický potenciál u dvou modelů ze tří. No a ty v noci svíticí dlouhé "štětiny" jsou jen příjemným detailem (nebýt jich, málem jsem jednou skoro na dinosaurovi i usnul). Škoda že nesvítí i oči...
Jednu nepěknou chybu ale set má: je k němu dodáváno až moc světlých volných dvojpinů místo černých pevných. To stejné platí i pro světlé volné pin-osa, kde by mělo být více modrých. Často drží místa, které mají držet u sebe napevno a takhle se to viklá (ale možná jsem už zdegenerovaný z mých staveb, které musí být heavy-duty a něco vydržet). Výsledek je ale naštěstí pevný.
Plus vydím v tom, že dostanete papírové návody na všechny tři modely (pavouk zvlášť, dino jeden a půl, krokodýl půl), tzn není potřeba mít u sebe počítač při stavbě alternativy jako u technicu.

Snad jste se neunudili při čtení, ale byla toho spousta co napsat. Set je velký a ledasco umí a rozhodně jej doporučuji každému afolovi.

MeNadruhou

Chtěl bych se zeptat, kde jsi ho sehnal. Potřeboval bych pořídit pár motorů a PF příjmače, a na díly je set super
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

mike.kup

Bylo to hlavně o štěstí. Našel jsem nějaké lidi na internetu (aukro a bazary) co je prodávali za těžké sumy, tak jsem jim napsal mou nabídkou a oni nakonec povolili. Ale teď když jsem to ještě ze srandy hledal, tak už po něm zase není ani vidu, ani slechu.

MeNadruhou

no, já mám dva jak jsem říkal v BkH (brněnská kostky hospoda), ale docházejí mi motory a věže, tak jsem si řek že se po něčem podívám a nikde nic...
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou