(Vlastní) Závodní lodě Fire & Ice

Založil Togaran, 19.05.2010, 11:45:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Togaran

Ano, je to tak, další závodní lodě...
Tentokrát jsou to spídry pro závody na planetách, s důrazem na extrémní manévrování.
Obě lodě vznikaly na papíře a v mé hlavně souběžně, konstrukce má podobné prvky i techniky. Hlavní určující prvek bylo sklo kokpitu a SNOT čumák. Obě lodě mají vlastní nožičky, ale fotky vypadají lépe na stojanu :)
Brickshelf galerie zde

Fire
rychlost:  ###
akcelerace:  ###
manévrování:  ##
zbraně: #
odolnost: ##
délka/šířka: 32/22 studů

Tato loď byla vyráběna i modifikována se snahou o dosažení co nejvyšších rychlostí, mnohdy byla použita až zbrklá řešení. Loď je výrazně subtilnější, štíhlejší a lehčí než její dvojče. Proto není náhodou, když během závodu upadne motor... Každý motor funguje samostatně a má brzdné klapky.

Ice
rychlost:  ##
akcelerace:  ##
manévrování:  ###
zbraně: #
odolnost: ###
délka/šířka: 29/14 studů

Loď modifikoval zkušený konstruktér a celá stavba probíhala podle předem promyšlených postupů a s rozvahou. Vše drží pohromadě přesně jak má. bohužel za to loď zaplatila svou aerodynamikou a i když má namontované utrazvukové rozražeče atmosféry, nedosahuje takových rychlostí jako Fire. Pohon zajišťuje jeden motor se třemi tryskami.

Ať se líbí a těším se na komentáře  8)
Moje stavby: Brickshelf, Flickr

Steve23

Takže loď Fire sestavovali nějaký non money konstruktéři kteří se chtěli vyrovnat nejlepším lodím? :D

mizdas

Hezký, když je to fire a ice jsem opravdu zvědaví jaká planeta bude vyhovovat oboum pilotům  ;D:). Podle mého je spracování obou dvou lodí bezva.

grohl

Obě jsou krásné, ale ICE mě oslovila vÍCE :D
Možná by modré lodi prospěla placatější příď.

Mtron

WOOOW :-) ICE mě silně připomíná pařbu HOMEWORLD 2, je suprová o něco takového se pokouším už dlouho, ale bohužel nemám ten správný cit. jenom u ICE bych na přední slope možná dal    2412a   White   Tile 1 x 2 Grille without Groove http://www.peeron.com/inv/parts/2412a jako sání pro motory. Jinak je opravdu tvoje práce lepší a lepší. Obávám se, že s Mtronama ustupuji do pozadí.
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

Robbed

Paráda, když jsem je viděl poprvé, tak jsem opravdu chvíli hleděl.
Jsou tam drobnosti, které by šly vylepšit, ale celkový dojem je skvělý ;). Krásný příklad, jak se člověk lepší, když staví a staví :D.

Togaran

Děkuji za komentáře :)

Grohl:
Právě nevím moc jak na to, kdybych jí udělal placatější, musel bych buď zvednout sklo, nebo snížit podlahu kokpitu.

Mtron:
Zkoušel jsem tam všechno možné, ale takhle to na mě působí nejlíp. Jakákoliv tile přidělaná vepředu vytvoří zub. Zkoušel jsem i zaoblené slopes, ale to ke zbytku lodi vůbec nepasuje.

Robbed:
díky :) doufám, že se mi podaří dosáhnout nějakého zlepšení i u větších modelů (hlavně základen) a třeba se časem pustím i do krajin a dioramat :)

Togaran

DV14 - Wake

Přidávám další závodní loď, stavěl jsem jí v době prvního kola Space Race a splňuje pravidla pro tento závod.
Záměrně je v tomto threadu, protože vychází z obou lodí jak vzhledově, tak stylem Lego konstrukce.

- na spodku lodi jsou 4 vyklápěcí nožičky
- satelity se dají složit mezi motory

Brickshelf galerie

mizdas

Máš to moc hezky udělaný, nemyslim jen stavbu 8).

Steve23

Moc hezký , jak si udělal ty trysky?

Daniel

Citace od: Steve23 kdy 31.10.2010, 15:38:18
Hádal bych použití tohoto dílku: http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=30033
Jinak ty zmíněné trysky se mi také moc líbí ;).

Togaran

Citace od: Daniel alias Legacek kdy 31.10.2010, 17:12:17
Citace od: Steve23 kdy 31.10.2010, 15:38:18
Hádal bych použití tohoto dílku: http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=30033
Jinak ty zmíněné trysky se mi také moc líbí ;).
JJ, to jsou přesně ty díly. a na každý motor ještě 8x 1x1 tile s clipem a 8x "světýlko"  8) Viděl jsem to řešení prvně u Space Police 3.

Jinak děkuji za komentáře, jsem rád že se líbí  :)