(Vlastní) nakladač Fortschritt T-174

Založil JIRKA9, 21.02.2010, 10:59:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

JIRKA9

Toto je můj první pokus o něco vlastního, bohužel jsem měl k dispozici jen 8264 který jsem dostal k vánocům a pár dílů které jsem dostal od souseda  :) . Až mě přestane bavit buldok (kterýho mám týden a je super), tak ho kuchnu a PF naláduju do nakladače. Je to můj první pokus, takže tam je spousta kiksů z nedostatku zkušeností nebo dílů.
Vysavač, nejhorší nepřítel Lega

Bery

Je znát že je to tvoje první stavba a tecnicky je velmi nenáročná ale já nestavim o moc líp .
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

JIRKA9

Musim ještě koupit 8265 abych měl taky nějaký LA s držákama, dif a další díly. Takhle vypadá nakladač dost chudě  :-[ .

Bery

Jo 8265 doporučuji je to skvělá zásobárna dílků a dá se z něj postavit spoustu modelů a ve spojení s 8275 je to dokonalé . ;)

Martys08

Mě ta tvoje stavba moc nic neřiká :-\.Ale je první,takže se těšim na další stavby.

jakpet

Podle mě je to celkem pěkný, uhlazený. Je to sice jednoduchý, ale hezký.

JIRKA9

Právě teď na tom pracuju, ale dává mi to zabrat  :) . Vyplním tu "prázdnou konstrukci" nějakou funkcí  ;) .Hluboce obdivuji ty, kteří staví z technicu funkční složité konstrukce, jsem jen u podvozku a už toho mám plný brejle  ;D . Ještě 20x ho budu předělávat a hodim to do kamen  >:D

Bery

Jo někdy mě stavba taky štve na to je nejlepší dát si voraz a pak jet dál. ;)

Plutoone

Citace od: JIRKA9 kdy 27.02.2010, 23:02:09
Právě teď na tom pracuju, ale dává mi to zabrat  :) . Vyplním tu "prázdnou konstrukci" nějakou funkcí  ;) .Hluboce obdivuji ty, kteří staví z technicu funkční složité konstrukce, jsem jen u podvozku a už toho mám plný brejle  ;D . Ještě 20x ho budu předělávat a hodim to do kamen  >:D

Než ho hodíš do kamen, tak mi napiš. Pošlu ti svojí adresu a můžeš ho hodit na poštu ;D jinak napoprvé to celkem újde.

JIRKA9

Nový podvozek, bude úplně předělán. Jezdí sice dobře, ale nelíbí se mi. Uprostřed prostor pro BB. 

germik

Nevypadá špatně, ale určitě bych předělal aspoň přední nápravy, takhle by se hrozně prohejbaly - drží to jen na jednom pinu pod kardanem pokud se nemejlím ;). Lepší by bylo dát ještě jednou to samý jako je dole ještě nahoru, asi takhle http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=4259451 ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

JIRKA9

Nové nápravy, vzadu původní, vepředu inovovaná

mike.kup

Tak záleží, jak moc velké překážky budeš chtít, aby tento tvůj vůz překonával. Bo 12z bevel poháněný jen z jedné strany bude velice rád přeskakovat. A jak máš na konci 8z na 24z tak tam je nemáš k sobě napevno přidělané nějakým kolmým zpevněním. To ti můžu zaručit, že když ti to drží pouze na osách třením, tak při několikáté větší překážce se ti to od sebe odsune a začne taktéž přeskakovat.
Ještě pár pokusů a bude to ono. Hlavně držet Lego dál od kamen. :)

JIRKA9

Nechci to stavět zbytečně robustní, chci tak nějak kopírovat tvar originálu, nakladače a nebudu s ním jezdit TT  ;D. Nemám moc součástek, takže musím šetřit aby mi zbylo na vršek. Asi sem si měl jako první model vymyslet něco jednoduššího  :P

JIRKA9

Zjistil jsem, že do měřítka které jsem zvolil podle velikosti kol, se mi nejspíš nevejdou všechny funkce které bych tam chtěl mít, navíc podvozek který fungoval samostatně celkem dost solidně po nasazení zbytku nakladače přeskakuje. A to chybí ještě kompletní funkční vybavení. Podvozek obsahuje samostatný BB aby se mohl nakladač točit dokola "donekonečna" ale už se mi tam nevešla převodovka která přepíná řízení na otáčení nástavby (BB nástavby zároveň poslouží jako protiváha ramene). Takže to nejspíš celé rozeberu a pokusím se postavit model o cca 20% vetší a bytelnější. Taky mám ještě problém že podvozek se mi celý kroutí protože zadní náprava je kyvná, a když nasadím nástavbu tak se to překrucuje při otáčení nástavby. Zkusím nový podvozek osadit pérováním, doufám že se to v kombinaci s tužším rámem podvozku osvědčí.

Bery

S tím přeskakováním po nasazení nástavby je to docela škoda taky se my to stává. Musí být vše pevné.

Plutoone

Nevím, jak hodně si zkušený stavitel, ale možná bych zkusil udělat nápravy bez odpružení a bez výkyvu. Tím bude model jednodušší a bude snazší jej zpevnit a udržet menší měřítko.

JIRKA9

Jsem úplně nezkušený stavitel, jedu teprve od vánoc. Velikost se mi nějak vymyká kontrole ;D. Hoši ale řeknu vám že před patnácti lety, než sem s tim seknul mi to ale šlo líp  ::) Toto je pracovní verze, abych si mohl upravit proporce.

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]