(Vlastní) Lego příroda - rybník a remízka

Založil Hana129, 11.02.2010, 14:19:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Hana129

Po zazelenání se našeho okna všemožnou Lego zelení a taky s přibýváním různých zvířátek nám to nedalo a začali jsme některé ty drobnosti zakomponovávat do terénu.

Vznikl rybníček, chtěla jsem použít vrbu, ale nakonec  musela vzniknout  vrba nová- daleko menší,  protože velká by se tam určitě nehodila.

Hana129

Po konečně trochu zdárném stvoření Lego smrků, tzn. takových,  kterým při nějakém tom větříčku nezačne opadávat jehličí, vznikla doděláním pár drobností  (posed, krmelec) malá remízka. 

Zvířatka se mi moc nelíbí, ale prý to je trochu poznat. ::) Není to tak jednoduché v takové velikosti je stvořit, navíc zjišťuji jak mám k dispozici malý výběr dílů např. v hnědé nebo zelené barvě.

Kolem lesa vznikla "kamenitá" cesta, tu dělala dcera, měl to být pokus o cestičku, z hradového dioramatu v Brně, kde se mi to strašně líbilo.  ;)

maeror

Obojí vypadá nádherně (jak je ostatně u tebe zvykem), nejvíc se mi ale líbí ti čápi.
Trochu se mi nezdá jen nepoměr některých věcí - např. velikost návštěvníka lesa v porovnání s tou maxi muchomůrkou nebo přerostlým zajícem albínem (myslivec ví, proč se schovává na posedu :D), ale myslím, že se s tím vyrovnám. :)
Takže: palec nahoru.

grohl

Ó, jaké malebné zákoutí vytvořila jsi!

Bery

Mě se smrky zdají velice povedené sám bych na ně nepřišel.  ;)
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Shmade

Oboje fakt moc pěkné!
Mužeš prosím vyfotit všechna zvířátka i nějak detailněji (izolovaně) pro lepší prozkoumání?
A je v lese veverka? :)

Icewalker

Zvířátky se tu člověk zavděčí ;D
Mě se líbí to využití upraveného pirátského ztroskotance jako výletníka. Lámal jsem si hlavu, jak toto torzo s kalhoty využít, a ejhle, ono to lze. A také se přimlouvám za bližší fota zvířeny, ať můžu obšlehnout nějaké prvky, ehm... inspirovat se, chci říct ;)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

FilipS

Krásné, velmi pěkně udělané pouze bych si dovolil podotknout že se nejedná o posed ale o kazatelnu posed je konstrukce opřená o strom....  :)

Robbed

Krásný les :D. Líbí se mi, když někdo staví velké stromy ve skutečném měřítku. Ty "běžné" Lego stromky se hodí tak maximálně na nějaké zakrslíky nebo na mladé stromky :).

AdamKo

Citace od: Shmade kdy 11.02.2010, 16:04:03
A je v lese veverka? :)
Na poslední lesní fotce je mezi dvěma kmeny smrků - červené, ušaté, oceasaté...to bude veverka  ;D teda doufám   (abych tu nebyl já za slepýše ;D ;D ;D)

Hani, jsem paf ze zvířátek, hlavně od rybníka...nádhera :D
       Dodej prosím jejich fotky z větší blízky ;)

Martys08

Nádherné.Vždy se mi líbí když někdo udělá lego přírodu.

Bery

Citace od: martin15 kdy 11.02.2010, 18:35:56
Nádherné.Vždy se mi líbí když někdo udělá lego přírodu.
Jo to mě taky hlavně v zimě.

Hana129

Díky všem za pochvaly ;). Zvířatka sice nedosahují Grohlových kvalit, ale pro pobavení s dětmi jsou skvělý, navíc jsem ráda, že se na stavění i dost podílela dcera.

Zajíc a muchomůrky a i další detaily jsou i její výtvory.
Hřibů jsem před focením celý košík ještě sesbírala. ::)jinak by to byl přímo muchomůrkový les.
Zajíc je opravdu k tomu velký, ale myslivec by se spíš divil, kdyby zahlédl ve svém revíru medvěda, který tam měl být, naštěstí máme jen ty lední-bílý, tak to si naštěstí nechala vymluvit.

Myslivec je již připraven a míří na další zvířátka - divočáky, kteří ničí sedlákovi záhony úrody, které zatím k remízce nebyly zakomponovány a  v zakomponování dalších vzniklých rostlin, stromů a zvířat asi budem pokračovat a uvidíme co za výtvory budou vybrány na cestu do Roztok.  ;)

Pirát nám přišel nějak pod ruku a do lesa se nám zalíbil, i když původně tam měla jít pěšinou karkulka, v křoví číhá vlk  ;), jen jsem zatím nepřišla na to jak ji vytvořit nějaký košík, který by v rukou unesla  :P.

Co se týká smrků, tak z těch mám opravdovou radost, palmové listí byla skoro poslední hromádka zeleně, která ještě nebyla zpracována a při pohledu na vzniklých pět smrků mi to prostě nedalo a ...vznikla celkém rychlá remízka.
Smrky jsem už z palem několikrát zkoušela, vždy byly prostě rozpadavé a tady ty jsou opravdu pevné a pokud se budou někam hodit v Roztokách,  tak se nebojím ani převozu.  ;), což se o některých jiných vzniklých věcech nedá říct.

Detaily jednotlivých zvířat se pokusím nafotit  až je budu chystat pro odvoz do Roztok, možná vznikne i celá Lego  přírodověda  ;D. ,aby se to zas daly nějak po cestě rychle poskládat. , některé nápady jsou s  BS jen upravené, hodně nápadů jsem použila z BS tohoto člověka http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Jojo

Pokud jste nepoznali co bylo zamýšleno, tak u rybníka najdete"
vrbu, bambusy, nějaké to křoví a chrastí, lekníny, blatouchy, ze zvířat, husy, labutě, čápy, žáby....

V remízce jsou smrky, muchomůrky a jiné hříbky,  pokus o maliny, borůvky,  lesní jahody, kopřivy a jiné bylinky.
Zvířata, veverka, srny, jelen, pták, Lego hadi, sova, pes-vlk, žába a nějaký pavouk..

Hana129

A ještě již neaktuální pohled na rozpracovanou zeleň a zvířátka, který nás už "donutil" prostě s tím  udělat něco víc než nechat jako jednotlivosti.  ;)

eNTy

Čápi, labutě a kachny jednoznačně super.

Bery

Ty rostliny jsou skvělé klobouk dolů. ;)

germik

Páni, krása, rostlinky sou boží, hlavně ten pětiset-letej dub ;D
Btw co má být to bílý u krmelce ???, bílej jelen?
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Girion

Hodně ,HODNĚ dobrý . Hold kdo umí ,umí a kdo neumí tak čumí .
"Jestliže hledání kostek za každou cenu je šílenství, pak ano můžete mi říkat že jsem šílený."

Hana129

JJ to je vzácný jelen albín, na hnědého už jsme nedali dohromady potřebné dílky. Ale ještě  zkusím srny a jeleny přetvořit. 

Ten dub je tak široký, protože jsem zkoušela na kmen v rámci úspor hnědých slopes použít hnědý burpy.  ;) Navíc byl i celkově stavěn tak, aby byl opravdu statný a neopadal.

mirek

hobby

Velmi záslužné a málo frekventované téma. Příroda & Lego-technická hračka... pravidelně se s tím potkávám a vždy to byl (je) jistý problém. Hezké a měřítkově věrohodné stromy ještě před lety nešly udělat vůbec. Dnes je k tomu  několik typů různých dílků a proto máme jisté omezené možnosti, i když spotřeba těchto speciálních dílků je obrovská (např. ozelenit celé kolejiště).
Tady je výborný příklad zeleně, které není nikdy dost (platí i v reálném životě) 8)

peki

Citace od: Hana129 kdy 12.02.2010, 00:45:21
A ještě již neaktuální pohled na rozpracovanou zeleň a zvířátka, který nás už "donutil" prostě s tím  udělat něco víc než nechat jako jednotlivosti.  ;)

Naprosto luxusní :o Ty stromy jsou parádní, přírodní zákoutí plná detailů, přitom to není přeplácané.

Micho

Hanka, pripájam sa aj ja k ódam na radosť. Tvoja zeleň je dokonalá, ďakujem za kopec inšpirácií.  8) 8) 8)

Gibur

Nádhera,nejvíc se mi líbí ten velký strom z bright green.
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

Martys08

Jonas

Také se připojím ke chvále toho, co Hana vytvořila.

Mám teď čerstvou zkušenost. Ke své stavbě do Roztok jsem potřeboval postavit strom. Pravda, měl to být trochu mohutnější dub. Myslel jsem, že to bude brnkačka. Nakonec jsem na to potřeboval dvě odpoledne a tři pokusy.
Jonas - Můj Brickshelf

Hana129

:)

No jednoduché to někdy opravdu není. Co mě třeba potrápilo byly  slunečnice, taky jsem si myslela, že taky bude brnkačka, nakonec mi květy na stole ležely téměř tři týdny! než jsem k nim  dala dokupy stonek.
Nenašla jsem ve svých zásobách žádnou zelenou tyčku a podle inventářů na peeronu taky žádné v setech ani nebyly  >:(.

Co se týče zeleně díly jsou možná v setech luxusnější, (těším se až se někdy vrátí forsetíci  ;)) na druhou stranu už nejsou tak nedostupné a alespoň některé základní se dají sehnat i ve větším množství.

Většinu dílu kupuji postupně a zeleň byla stavěna  ze zásob,  tentokrát jsem se snažila při stavbě hlavně těch větších stromů  listí spočítat, abych byla sama v obraze kolik, že těch větviček vlastně  potřebuji a byla jsem celkem i překvapena - ta výsledná "cena" není až tak katastrofální.

Daniel

Pěkné. Jen ještě co ti to tam ožírá to políčko? Myslím ty černý-asi divoká prasátka. Můžeš dát detail?
EDIT: Jsem se dočetl, že to divočáci jsou, takže už pouze prosba o ten detail ;).

cendix

Opravdu krásné. Vypadá to, žes to dělala na 3D kopírce podle skutečnosti. Těším se, až něco z toho uvidím na kolejišti v Roztokách. Doufám, že i více.

Hana129

No do Roztok uvidíme co se tam dostane a co tam půjde zakomponovat.

Zrovna ta políčka a divočáci tam byli dáni jen tak a taky nejsou nic moc, totálně jednoduché, ale z dálky je to celkem ok, jen to byl takový nápad, když se prý tak přemnožili a škodí všude možně.

Jinak 3D kopírka ;D, je asi správný název, to kdyby jste tu "přírodu" teď viděli u nás v pokoji, to by byl teprve 3D  obrázek ::) Děti totiž mají prázdniny a zas zjistily, že se z Lega dá dokonce i stavět a tak   ..... ::)

Zatím tu je téměř na všech našich baseplatech rozestavěny krávy, koně a všemožná havěť a rostlinstvo, ale abych řekla pravdu tak celkem pěkný chlívek,  nevzniká jen v pracně roztříděném legu, ale i jako budova pro zvířectvo, s pořádně vykrmenými kuřaty a slepicemi snášejícími vejce. Ten se mi začal, ale hodně líbit, tak jej asi pomůžu dceři doladit a možná se opravdu bude hodit.