(Vlastní) Pokus o pohánění a řízení kyvadlové nápravy

Založil Měch, 13.02.2010, 18:02:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Měch

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=420624

Jinak, tohle jsem stavil když mi bylo 13 a teď jsem to nahrál na Brickshelf, tak se můžu pochlubit. Jediné co vím, že je špatně je dizajn páč tenkrát jsem neměl kapoty na takové monstrum a ty nálepky to taky trochu kazí.

Umí to: jezdit přes 10cm hrboly (natažené ruce kamarádů)
           zatáčet předními a zadními koly (vím že je lepší předními a prostředními, ale to jsem zjistil až později)
           Svítící světla
           Elektricky ovládaný naviják
           Dodělal jsem tam i nějaké torpéda - v seriálu nic takového není - dají se vyklopit také pomocí motoru..
              vlastně se jenom otočí aby směřovaly dopředu
           Manuálně ovládané rameno pomocí 2LA a jednoho vzduchového pístu (pumpička je schovaná někde
             vzadu)
           Navrchu je sklopený kulomet...je to vidět na fotkách
            2 osmiválcové motory
            Otevírání motorového prostoru pomocí 2 vzduchových pružin

Veškerá kritika vítaná.
A pokud někomu vadí, že to není motorizované, tak tenkrát, jsem neměl nic jiného než ten M motor.

EDIT: tenkrát mi šlo hlavně o funkčnost, a chtěl bych upozornit na ty kyvadlové nápravy....na ty jsem fakt hrdý

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Hardegon

Malá rada: buď s prezentací počkej, až budou na BS obrázky dostupné nebo dej nějaký do přílohy a BS doplň později...

Fairytale

Tj Hardegon má pravdu dej sem aspoň nějaké obrázky než to schválí na BS.

Měch

aha, omlouvám se, mě brickshelf jede, nedošlo mi, že vám by nemoh, ale dával jsem to tam před dvěma hodinama, tak jsem myslel, že to pojede

fotky sem dát nemůžu protože mají vesměs 2 MB
Fotky

Martys08

Těším se na fotky. ;)

Shmade

Citace od: malý Měch kdy 13.02.2010, 19:39:22
fotky sem dát nemůžu protože mají vesměs 2 MB

Tenhle argument nikdy nechápu, dyť fotky se daj zmenšit i v blbym malování, tak nevim kde je problém...

ctrl+w, práce na pět vteřin

Bery

Jo taky to de ,nebo stáhnout lehký program . ;)
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Měch

omlouvám se, fotky jsem nikdy nezmenšoval
tak jsem se zas něco nového naučil a poučil se z toho
Fotky

germik

Já osobně všechny fotky na kostky upravuju (oříznutí, zmenšení) v HP image zone - je to rychlý a jednoduchý.
Zmenšování fotek je dobrá věc, jinak zabíraj moc místa ::)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Bery

Citace od: germik kdy 13.02.2010, 19:56:14
Já osobně všechny fotky na kostky upravuju (oříznutí, zmenšení) v HP image zone - je to rychlý a jednoduchý.
Zmenšování fotek je dobrá věc, jinak zabíraj moc místa ::)
Jo tak to dělám taky.

Shmade

Vypadá to jako předchůdce toho "tanku" 10x10... :)

Mareken

Mám z toho rozporuplné pocity, mělo smysl to vůbec prezentovat? Pro příště zkus menší model,sladit barvy a ne udělat velkou barevnou mrchu.
Můžes postnout obrázek inspirace?  Rád bych se na to podíval.
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

mike.kup

Koukám na tvůj "MALP" a pak na ten z googlu a zaboha tam nevidím žádnou podobnost. Aji to rameno se ohýbalo jinak. Kola od sebe kravsky daleko, to taky moc na autentičnosti nepřidá. Osobně bych si tipnul, že SG MALP zatáčel tankovým způsobem. Takže příště doporučuji se buď více držet originálu a nevymýšlet nějaké blbůstky ala kulomet, nebo to jen tak prezentovat s vlastním vymyšleným názvem. Orig např. viz http://www.webcreation.ca/gallery/graphics/stargate/sg1_sga/sg1-malp_lg.jpg . Barevnost a kapotování víceméně vem čert, ale to je jen můj názor.

Měch

já hlupák jsem zapomněl říct, že MALP nebyla předloha...já začal stavět něco s kyvadlovými nápravami a 6ti koly abych využil ty 94.4 z offroada a vylezlo z toho tohle, tak jsem to nazval MALP...NEbyla to předloha
A kulomet není blbůstka ten tam opravdu byl...pak rameno, to jsem dělal už z legrace, vůbec jsem se přitom nedíval na obrázek, jak se to skutečně ohýbá
Fotky

otaznik

Citace od: malý Měch kdy 13.02.2010, 19:55:02
omlouvám se, fotky jsem nikdy nezmenšoval
tak jsem se zas něco nového naučil a poučil se z toho
Myslím, že moc ne, ty fotky jsou pořád zbytečně veliké a proto se otravně otevírají v novém okně - stačí když obrázky budou mít šířku 800-900 pixelů - a také pak nebude každý z nich zabírat půl mega.

Hardegon

Citace od: malý Měch kdy 13.02.2010, 21:21:58
já hlupák jsem zapomněl říct, že MALP nebyla předloha...já začal stavět něco s kyvadlovými nápravami a 6ti koly abych využil ty 94.4 z offroada a vylezlo z toho tohle, tak jsem to nazval MALP...NEbyla to předloha

Stargate MALP se to jmenuje ale vlastně to MALP neni?  ??? Jako MALP bych uznal šestikolou potvoru, která vypadá, že se každou chvílí překlopí. Tohle je jen jakési ozbrojené vozidlo...

Martys08

Bery

Já se v tomhle tom směru moc nevidím ,proto my to příjde jako splácanina dílků.

mike.kup

Vážně doporučuji tento pro tento model vymyslet kompletně nový název a vzdát se toho MALP. Něco jako "prvopočátní seznamování s kyvadlovými nápravami". Potom ti lidi třeba budou více radit a hodnotit při pohledu na ty fotky podvozku a budou více ignorovat tu barevnost nahoře.

Jinak mě docela překvapuje, že brickshelf nemá taky nějaké omezení maximální velikosti vkládaných fotek třeba na takových našich 512KB. Tahle tvoje galerie jim musela uříznout minimálně 100MB. Tyhle 8MPix fotky....

Měch

dobrá dobrá, tak když se vám to nelíbí....  >:( stejně vlastně ani nevím, jak bych to měl nazvat...pracovní název byl  HEBL 2, ale to se sem nehodí. Mimochodem ten tank pak, to byl HEBL 3 ;). Kamarádovi to připomínalo již zmíněný MALP, tak jsem to už nechal
Fotky

Shmade

Kdybys to nazval HEBL2, tak by bylo myslim vše v pohodě, docela se to k tomu hodí :)

Plutoone

Mam dotaz. Když už si se trápil s pohonem zatáčecích náprav, proč není poháněná i ta prostřední? (snad sem koukal správně, že není :))

Měch

není, páč nebylo místo...taky jsem to chtěl udělat, ale to bych pak musel dát 2 mezinápravové diferenciály a pak by to bylo složitější
A dík, že ses zeptal, jsi první koho zajímá technická stránka
Fotky