(Vlastní) Snow Car

Založil TomB, 04.02.2010, 17:02:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

TomB

Zdravím.
Tak po delší době zatím přináším nějaký ten MOC.
Jedná se o Snow car.
Auto určené na rally a Hardcore blbnutí na sněhu.
Pro maximální adhezi je určen stálý náhon 4x4 bez differenciálů, což zajišťuje maximální přilnavost k povrchu na kolech 81x6.
Celé pohonné ústrojí je poháněno dvěma Buggy motory, s převodovým poměrem 1,66:1.
Vůz ze sebe dokáže vymačkat až cca. 7km/h. Zatáčení přední nápravy je uskutečněno pomocí pákového mechanismu, poháněného Medium motorem.
Přední sedadla mají možnost sklápění, a obě sedadla jsou opatřeny bezpečnostními pásy.
V zadní části vozu je "chladicí vrtulka", která se otáčí rychlostí až 3800 rpm!! ;D ;D
Přední nárazník je pevně upevněn do celého "U" Rámu, takže vydrží velmi velké nárazy.
Fotky jsou zde!
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Mareken

To je tvůj upgradovaný (poněkolikáté) rally speciál? Je celkem podobnej  >:D.
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

TomB

EE >:D.
Ale zůstala mi z něj přední náprava, tu jsem vylepšil, a teď je už to jede. nevím jestli mám ještě teď natočit video, ale to už je asi kravina :)
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Mareken

No já nevím,ale zkus zapracovat na designu, na domácí blbnutí stačí IR. Při takhle malé a lehkém autu bys mohl dát buggy motory 1:1.

Ale zkus se na to podívat sám, má vůbec cenu prezentovat takovýhle model, když jseš už trochu zkušenější? - Máš navíc!

TomB

Heh. Auto není na domácí blbnutí, jezdím s ním jen venku :).
A není to zas takový drobek, má něco přes 750g.
No a je dost živé, a vyjede taky pár kopců víc než jsem čekal. no video poví všechno :).
Složení mých příspěvků:

TomB

Ono se to nezdá, ale dá se s tím jezdit trochu lehčí trial. Díky pevnému 4x4 se to prostě zakousne do země, a jede. Na prašan mám speciální verzi náprav s 12ti koly. Pak se dá projet všude :)
A napájení z autobaterie to má větší šťávu, takže je zde i tato věc podstatná... :)
Složení mých příspěvků:

Měch

Úžasné auto, proč jsi s ním nejel ?  ;D Ten dizajn je perfektní, trochu mi připomíná Zetory.
Ale být tebou, vyvaruju se těch žlutých knobů, ztrácí se na nich aspoň polovina síly motoru. Zkus tam hodit bavelové kolečka, je to výkonostně lepší ale přeskakujou, takže to až zas tak lepší není ;D.

A oprav si ten převodový poměr v nadpise. Je to 1,6666 : 1 ;)
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Mareken

Citace od: malý Měch kdy 04.02.2010, 17:37:53
 ;D Ten dizajn je perfektní, trochu mi připomíná Zetory.

To má být ironie , nebo ti vypadly oči? Tomu se design říkat nedá ,to je holá kastle s kapotou a nálepkama od shmada

Promiň,jsem zlej...

TomB

Po fiasku na závodech jsem se zaměřil na co nejpevnější a nejspolehlivější konstrukci, a zároveň lehkou a jednoduchou. Proto KNOBy, bevely přeskakují.
Složení mých příspěvků:

Shmade

Mě to přijde dobrý, konstrukce sice jednoduchá, ale v tom je síla. :)
Jinak koukám, že ta Lego samolepka vypadá, že pasuje do Lego rozměrů... docela náhoda, když jsem jí dělal, tak jsem její velikost nijak neřešil. :)

Měch

Citace od: Mareken kdy 04.02.2010, 17:40:31
To má být ironie , nebo ti vypadly oči? Tomu se design říkat nedá ,to je holá kastle s kapotou a nálepkama od shmada
Promiň,jsem zlej...

mě se to hodně líbí,ne tak provedení jako spíš tvar-obrys
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!