(Vlastní) Hellburg IV

Založil Siegnord, 01.02.2010, 21:14:28

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Siegnord

Po pár měsících jsem se dostal ke stavění. Dokončil jsem nový upgrade narského sídla Hellburg.
  Třetí verze byla dokončena v únoru 2009 a po prezentování na kostkách okamžitě milosrdným C32 vymazána. Uznávám, byla to hrůza.
  Čtvrtá verze měla zrekonstruované nádvoří v listopadu 2009 a v lednu 2010 jsem dokončil opevnění. Myslím si, že je to o chloupek lepší a tak si troufám to zkusit podruhé.
  Budu rád za vaše názory a případné nápady pro zlepšení. Přikládám galerii předchozí verze pro srovnání.
Hellburg III
Hellburg IV

Colonel32

Citace od: Siegnord kdy 01.02.2010, 21:14:28
  Třetí verze byla dokončena v únoru 2009 a po prezentování na kostkách okamžitě milosrdným C32 vymazána. Uznávám, byla to hrůza.

Snad nemilosrdným, ne?  ;D

maeror

Posun tam znát je, ale obávám se, že pro svojí strakatost bude stavba opět ztrácet na hodnocení...

csgeronimo

Obdivuji vynalézavost stavitelů, sám bych jistě zatím lepší nesvedl, ale minimálně ta pestrost barev je do očí bijící. Nechci kazit nadšení, ale mně z toho ( v porovnání s jinými hrady jiných stavitelů ) vychází " nic, moc ". Každopádně přeji hodně kostek a zdaru.

Ryxe

Tak je to rozhodně lepší než původní verze, ale budu asi opakovat co ostatní, že ta pestrost tomu dosti ubírá. Jestli je to nedostatkem kostek, tak co postavit něco menšího, barevně sladěného? ;)

JardaL

Hundertwasserovi taky říkali, že ta fasáda je nějaká dívná, barevná....
A ejhle.

Já jsem radši, když někdo něco alespoň staví.
A byl-li by Siegnord řekl, že strakatost je autorský záměr, nelze říct ani popel... :)
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

Hardegon

Citace od: JardaL kdy 02.02.2010, 20:04:01
Hundertwasserovi taky říkali, že ta fasáda je nějaká dívná, barevná....
A ejhle.
A byl-li by Siegnord řekl, že strakatost je autorský záměr, nelze říct ani popel... :)

Přirovnání k Hundertwasserovi je opravdu odvážné.

Kromě zminované barevnosti mi vadí zvláštní techniky, který by ani v celošedém provedení neměly úspěch.

Zajímalo by mě, zda barevnost je záměr nebo kompromis z nedostatku materiálu?

Siegnord

Díky všem za upřímnost a za morální podporu.  :D

Citace od: Hardegon kdy 02.02.2010, 20:15:49
Kromě zminované barevnosti mi vadí zvláštní techniky, který by ani v celošedém provedení neměly úspěch.
Jaké techniky máš na mysli? (Aspoň jednu)  Je fakt, že v tomhle je ve strakatosti výhoda - můžu plácat pátý přes devátý a ono to 'zapadne'.  ;)

Citace od: Hardegon kdy 02.02.2010, 20:15:49
Zajímalo by mě, zda barevnost je záměr nebo kompromis z nedostatku materiálu?
Barevnost je jak záměr tak improvizace. Jednak očividně nemám vkus, protože mě to do očí tolik nebije, a jednak skutečně nemám dost kostek jedné barvy a tvaru. Do budoucna přirozeně hodlám barvičky odbourávat. Zatím jsem rád, že to opevnění už není červené.  ::)

Citace od: JardaL kdy 02.02.2010, 20:04:01
To jsi mi promluvil z duše. Na druhou stranu je nutné dvakrát zvážit, jestli to stojí za prezentaci.

Hardegon

Citace od: Siegnord kdy 02.02.2010, 21:21:20
Jaké techniky máš na mysli? (Aspoň jednu)  Je fakt, že v tomhle je ve strakatosti výhoda - můžu plácat pátý přes devátý a ono to 'zapadne'.  ;)

Například na fotce v příloze. Zvláštní okna (záměr je poznat, provedení nic moc), vyvěšené vlajky působí zvláštně, zábradlí a "parapety" v prvním patře jsou nevydařené.

Ale tebou zmíněné opevnění je skutečně krok v před, je masivní a modrá to tolik neničí jako červená či žlutá.

To zásadní ale je tvůj přístup. Tebe bych dal za příklad těm, kteří kritiku díla nesou těžce. Odvaha, snaha se zlepšit a skutečně viditelná snaha. To si zaslouží velké uznání a já si toho vážím.  :)