(Vlastní) Policejní hlídkový vůz cca 1950

Založil jvucka, 31.01.2010, 19:54:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

jvucka

Pořádná amerika, jak má být ...  ;)

smiky

Moc pěkné. Ale zapomněl si uvést   Vlastní - Cizí....

grohl

Pěkné, ale záď střechy bych osobně uvítal s menším úhlem náklonu.

jvucka

Netušil jsem, že se kvůli mému policejnímu vozu strhne taková flamewar (mezitím smazaná adminem) ohledně správného měřítka pro stavbu. Protože se to týká mého MOCu, rád bych k věci také něco řekl ze svého úhlu:

Celá debata IMHO do jisté míry postrádá smysl, protože už sám minifig nemá stejné proporce jako lidské tělo. Takže jakýkoli model autíčka s minifigem bude oproti reálné předloze zdeformovaný. Jde jen o to, najít vhodný kompromis.
Pokud jde o můj model, nezdá se mi, že by v něm minifig byl nějak schovaný. Do kabiny se vejdou dva minifigové vedle sebe stejně jako do opravdového vozu a moc místa v ní nezbude. Večer nafotím a zítra uploaduji.
Krom toho kdybych chtěl přesně zachovat měřítko, musel by být model ještě větší! MOC by správně měl desetistudovou šířku místo osmistudové. Zde jsem volil kompromis kvůli nejlepšímu vzhledu čelního skla a střechy. Protože osmistudový windscreen tohoto typu není (a desetistudový je zase moc vysoký), musel bych čelní sklo dělat nějak úplně jinak a porušil bych stylovou čistotu. Užší vůz mi přišel jako přijatelný kompromis, aby autíčko ještě vypadalo poměrně reálně.
Délka při přijde přiměřená. Podívejte se třeba na přiloženou fotografii, jak dlouze působí takový cadillac z té doby. Neměřil jsem to, ale možná má v daném měřítku delší příď než můj MOC.
Jediný rozměr, kde by se mělo ubrat, je výška. Ale auta z lega prostě jsou v porovnání s minifigy vysoká. Porovnejte velikost kola k minifigovi - v reálu pneumatika nesahá nikomu až k pasu (nejde-li tedy o jiný druh pneumatiky). Prostě když legové auto pro minifiga, tak minifig bude zpravidla vypadat malý. Pokud stavíme legová autíčka, těžko může někdo namítat, že vypadají jako legová autíčka!

AdamKo

Mě se tvůj policejní cadillac líbí :). Pokud by nestál vedle jiného daleko menšího autíčka tak je to parádní MOC a rozměry ničemu nevadí

Jak jsi se správně zmínil, reálnější stavění z lega je vlastně o neustálém hledání kompromisů...

tuvok07

To je. Když jsem stavěl kdysi vesmírné průzkumné vozidlo, aby mohli sedět figové vedle sebe, taky to bylo docela nafouklé monstrum oproti jiným vozítkům....

jvucka

Přikládám pro ilustraci fotografii interiéru se dvěma minifigy. Jak už jsem psal, pro zcela správné měřítko by auto muselo být širší o jeden stud na každou stranu. Nepřipadá mi tedy, že minifig je v autě ztracen a vypadá jako dítě.
Ze shora uvedených důvodů jsem ovšem desetistudovou variantu zavrhl. V té souvislosti bych se rád zeptal ostaních kostkařů:
Jak udělat čelní sklo široké na osm studů, aby mělo přibližně stejnou výšku a nevypadalo příliš divně?
Složit sklo ze svou čtyřstudových se mi nelíbí, osmistudový windscreen tohoto typu není, desetistudový (aby byl přes celou šířku desetistudového autíčka) by byl moc vysoký a jiné typy windscreenů či průhledných slopes se mi nezdají.
Nějaký mazaný nápad?  :-\

eNTy

A co třeba to nechat bez skla? Jen naznačit obrysy.

AdamKo

Citace od: xtepn01 kdy 02.02.2010, 16:52:31
A co třeba to nechat bez skla? Jen naznačit obrysy.

Nemyslím si, že by vypadalo hezky. U některých aut z řady Creator a snad i Racers skla asi právě kvůli tomuto problému chyběla - proto se mi také nelíbily.
Technik bez skla jo, do systemu podle mě sklo patří. :)

Záleží na tom, jak moc chceš jít nepuristickou cestou ;D ;D ;D
Napadlo mě dát k sobě průhledná skla z nových rámů oken - jsou úplně hladká a mají jenom 1 malý "caplík" na každém konci - a spojit je kouskem průhledné lepicí pásky z obou stran. Tím by se dalo dosáhnout i jakési hranaté "zaoblenosti".

Zatím jsem na nic lepšího nepřišel. :-\