(vlastní) excavator

Založil Plutoone, 24.01.2010, 15:20:23

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Plutoone

Ahoj všichni,
konečně jsem se rozhoupal a včera sem se pustil do postavení vlastního excavatoru. Pokužil jsem:
2x XL motor
3X M motor
2x Přijímač
1x přepínač
1x Světla
1X ovlávdač
Podvozek vychází z buldozera. Bbylo ho potřeba trochu poupravit, ale jinak je podle mě ideální pro stavbu excavátoru. Nnejlíp to asi zhodnotíte na videu. Jen omluvte rychlost bagrování. Vvenku bylo
-16'C a moc se baterkám nechtělo. Jinak je tady jedna velká nevýhoda. Mam jen 2 přijímače, což jak sami víte, je na 5 motorů málo. Ttakže jezdí vpřed a vzad. Ppokud chci zatočit musím přepínačeam vypnout, nebo revezrrzovat jeden motor. Ale zábava s tím celkem je ;D
http://www.youtube.com/watch?v=ZK7PSQk6sVI

ADMIN: Aspoň jednou si to po sobě přečti  >:(

jakpet

Krása! Nic jinýho se na to říct nedá.

Woyta

Co okopirovat mechanismus nadchazejiciho bagru?
Pak by ti stacili 4 motory a 2 prijimace.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Plutoone

Citace od: Woyta kdy 24.01.2010, 15:36:26
Co okopirovat mechanismus nadchazejiciho bagru?
Pak by ti stacili 4 motory a 2 prijimace.
Nevím. Nějak sem ten budoucí excavator nestudoval. Někde schrastím další přijímač a bude to v pohodě.  :)

MeNadruhou

Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

eNTy

Moc pěkné, škoda jen toho ramene z 8294. Lepší by bylo mít samostatně ovládanou lžíci, ne funkčně spojenou s tím kloubem.

Plutoone

To by určitě bylo, ale to bych musel mít 4LA a ty bohužel nemám ::)

Marios

No nevím co se vám na tom líbí, mě to teda přijde proporcionálně nezvládnuté, navíc pohyb ramene je dost pomalý.
Koupím TECHNIC sety: 8438 a 8455.

Plutoone

Citace od: Marios kdy 26.01.2010, 07:58:37
No nevím co se vám na tom líbí, mě to teda přijde proporcionálně nezvládnuté, navíc pohyb ramene je dost pomalý.
Ahoj, tak se předveď s něčím ty, co si postavil, ať nám spadne čelist, jakej si super stavitel.  :P

eNTy

Citace od: Plutoone kdy 26.01.2010, 09:06:39
Ahoj, tak se předveď s něčím ty, co si postavil, ať nám spadne čelist, jakej si super stavitel.  :P

Myslím, že je možné kritizovat, aniž bych něco stavěl. Navíc to byly docela konkrétní výtky. Je fakt, že proporce nejsou úplně dokonalé (buldozer a bagr jsou v jiném měřítku), ale pohyb ramene je IMHO OK. Buď pomalu a silně, nebo rychle, ale pak nemá lžíce žádnou sílu.

Plutoone

Citace od: xtepn01 kdy 26.01.2010, 09:17:31
Citace od: Plutoone kdy 26.01.2010, 09:06:39

Myslím, že je možné kritizovat, aniž bych něco stavěl. Navíc to byly docela konkrétní výtky. Je fakt, že proporce nejsou úplně dokonalé (buldozer a bagr jsou v jiném měřítku), ale pohyb ramene je IMHO OK. Buď pomalu a silně, nebo rychle, ale pak nemá lžíce žádnou sílu.

Já si zas myslím, že kritizovat může jen ten, kdo staví. Protože má se stavbou zkušenosti. Vedle buldozeru, ani bagru jsem to postavit nezkoušel. Takže nevím. Je to možné.

eNTy

Citace od: Plutoone kdy 26.01.2010, 09:38:23
Já si zas myslím, že kritizovat může jen ten, kdo staví. Protože má se stavbou zkušenosti. Vedle buldozeru, ani bagru jsem to postavit nezkoušel. Takže nevím. Je to možné.

Myslím, že vnímaš kritiku jako něco negativního. Naopak, kritika je přece dobrá věc, to forum tu není od toho, abychom se jenom chválili. Já budu radši za jeden kritický příspěvek, který mě v něčem postrčí a pomůže, než za deset generických "Je to super, povedlo se ti to". Nezáleží na tom, kdo ti poradí. V tomhle případě padly dvě konkrétní výtky. Já znovu koukl na to video a teď mi přijde, že ty proporce jsou docela v pořádku, viděl jsem bagry s takhle velkou lžící. A ta rychlost (pomalost) je taky OK.
Pro mne zůstává jediným problémem ten spojený pohyb ramene a lžíce, to mi to kazí, jinak dobré.  Sežeň další LA :)

Blade

Ahoj, chvíli sleduji vaší diskuzi a myslím si že proporce bagru jsou v pořádku(nevím jakou jinou lžíci tam dát aby to k něčemu vypadalo a taky každý má poměrně omezené možnosti co se týče speciálních kostek)takže tato volba mě příjde jako nejoptimálnější. Co se týče pohybu tak jak tu bylo již řečeno buď rychlost nebo funkčnost - v tomto případě funkčnost která se projevila v testu. Jako nováček ve stavění bych tento model hodnotil jako velmi zdařilý.

Plutoone

LA není problém sehnat. Ani další motor do něj. Jen bych ho musel zapojit na jeden slot přijímače, jako je dosavadní motor pro lžíci a stejně by pracovali naráz. Bylo by to hezčí a asi i funkčnější. Jen nevím, jestli by dosáhl kabel.

mike.kup

Osobně si taky myslím, že by kritizovat měl jen ten, co si už něco podobného pokusil postavit. Potom se nebude rychlost pohybu lžíce zdát malý nikomu. Osobně si myslím, že pohyb ve dvou osách najednou (lžíce a rameno) není na obtíž. Nelíbí se mi ten LA rovnou spojený s M motorem. Ten by měl být mimo rameno. Ale zase na druhou stranu vím, že tím vznikne hodně míst, u kterých může dojít k přeskokům. Akce na sněhu se mi líbí. U podvozku bych zrušil ty horní napínače pásů (nebo je nějak posunul dolů) a případně zkrátil o stud, aby ty pásy byly na sebe rovnoběžné.
Sám se pokouším o něco podobného. Na obrázku vidíte první verzi, ale ta půjde rozebrat - moc přeskakuje. Ale jak tohle vyřeším, když nemám tolik knob koleček, zatím netuším. Bylo to fotlé jen narychlo mobilem - omlouvám se za kvalitu.

mike.kup

Citace od: Plutoone kdy 25.01.2010, 11:04:19
To by určitě bylo, ale to bych musel mít 4LA a ty bohužel nemám ::)

Čtvrtý LA určitě není potřeba. Vcelku jednoduché řešení jde vidět na http://www.youtube.com/watch?v=CciqYi3ZIlw&feature=related Detail je v čase 1:41.
No a když už jsme u toho, tak vlasntě ani ty LA, co zvedají celé rameno taky nejsou úplně zcela potřeba. Např. viz http://www.youtube.com/watch?v=9adOB3OHMIk . Třeba díky této konstukce by šel udělat pěkně fuknční excavator i z Telescopic Handleru. Ale tohle jsou určitě věci, co znáte.