(Vlastní) Rolba na Snow Challenge

Založil Woyta, 23.01.2010, 18:01:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Woyta

Dnes jsem by trochu prohnat svoji rolbu kterou stavim do vysii hmotnostni kategorie.
(fotka starsi, novejsi nafotim zitra za svetla)
[IMG=http://img16.imageshack.us/img16/1217/img7041o.th.jpg][/IMG]

Technicke udaje:
- 2XL motor pro pohon
- 1M motor pro rizeni pomoci subtracktoru.
- Hmotnost radeji neznama. Zatim cekam na dodavku kostek na pasy.

nedostatky:
- Vysoke teziste
- Kratke pasy

Video z testovani:
http://www.youtube.com/watch?v=ye3HSt6SjJY
(momentalne bez zvuku)
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Sugarfree

Videjko je pěkně udělané, jenom škoda toho zvuku ;) Když jsem se tak koukal, tak to vysoké těžiště by mohlo dělat dost problémy třeba při závodě u jízdy do vrchu, ale jinak po stránce designu se mi to líbí :)
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

Woyta

Zvuk bude az bude dostupny audioswap. Nenasel jsem v archivu nic vhodneho.

Vysoke teziste je problem v kombinaci s kratkymi pasy. Jeste zkusim nejake sehnat a prodlouzit
Designove to podle me neni nic extra. A konstrukcne to je ted docela bastl. :)
Ale hlavni je, ze to funguje.

jakpet

Sugarfree

Na to, že to má být na závody a ne jako model na domácí ježdění to vypadá dobře, teda aspoň podle mě :) Jj zkus prodloužit ty pásy a uvidíme...

Bery

Podle mě jsou důležitější funkce desing je až na druhém místě, z toho důvodu se mi to líbí .
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Mareken

Máš pěkně udělaný video,ale k rolbě - Je pomalá - máš dva XL,dej je do rychla,stejnou chybu jsem udělal na rally, měl jsem sice silný,ale pomalý auto a dopad jsem 5. .A ještě ,sice je to JEN můj osobní názor,ale vyprd bych se na subtractor, zbytečně to dělá složité - větší riziko že něco praskne, např ty bevely v diferenciálu. Přijde mi, že když se na sněhu  dusí na tom malym kopečku,zkus ji trochu odlehčit, + vidím v tom,že máš dobrej systém proti prokluzu.
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

Woyta

Kdyz vymenim koncovy prevod 8z na 24z za 12z na 20z tak to je rychle ale nema to silu. A neprejede to ani ty cervene krabice ve videu.
Subtractor zlobil. Par kolecek umrelo kdyz do toho slo XL naprimo. Ted tam jde 3x vice otacek a 1/3 kroutaku. Ted uz to je odolne. Az za subtracktorem to jde opet do sily. Soucasne zprevodovani z motoru na pas je 1:1. A obcas XL nemaji dost sily na to aby vubec pohli pasem.
Na snehu se to dusilo, protoze baterky byli opravdu skoro prazdne a snih je zmrzlej. Na prasanu to jelo pekne.
S pasy bude problem. Vsech 90ks co mam je na rolbe. Musim nekde neco rychle splasit.  Na kazdem clanku pasu by mel byt  technic brick ale protoze se to do prasanu boril  zhruba stejne ps s kostkama jako bez kostek tak asi bude kostka jen sem tam.

Mareken

Citace od: Woyta kdy 23.01.2010, 19:19:05
...soucasne zprevodovani z motoru na pas je 1:1. A obcas XL nemaji dost sily na to aby vubec pohli pasem....
To ti musí někde dřít,to neni možný aby XLka měli co dělat s tim pohnout.
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

peter

Citace od: Woyta kdy 23.01.2010, 19:19:05obcas XL nemaji dost sily na to aby vubec pohli pasem....

Zkus dát pryč ty příčníky na pásech. Já když jsem je měl na svém vozidle, tak mi to také nechtělo vůbec jet. Jakmile jsem je dal pryč jezdí to dobře.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Woyta

Citace od: Mareken kdy 23.01.2010, 20:33:38
To ti musí někde dřít,to neni možný aby XLka měli co dělat s tim pohnout.
Nedre. Mozna, za to mohli baterky. Bude to chtit koupit nejakej batery pack na zavody.

Citace od: peter kdy 23.01.2010, 20:45:15
Zkus dát pryč ty příčníky na pásech. Já když jsem je měl na svém vozidle, tak mi to také nechtělo vůbec jet. Jakmile jsem je dal pryč jezdí to dobře.
Na rovine to bude asi krasa ale do kopce problem.

Sugarfree

Podle mě za to můžou ty baterky jak už bylo řečeno, kup nový battery a pak to zkus znova. XL má hodně síly ;)

Shmade

Ohledně těch příčníků... Já jsem teď při venčení psa vzal svoje vozítko taky vyvenčit, a hrozně záleží na tom, jaký bude sníh, v měkkém sněhu mi to jezdilo s obyč pásy celkem dobře, ale dnes na tom zmrzlém to hrozně klouzalo, takže to by se zase možná hodily, ale stejně by se asi do toho zmrzlého povrchu nezakously...  no uvidíme, kdyžtak se nandají/sundají až na místě před závodem podle podmínek.

Woyta

Presne. Nejlepsi reseni. Koncovej prevod taky muzu vymenit na miste.
Ja se na tom zmrzlem snehu dneska zahrabal po podvozek. (Viz video. A to je  vyska podvozku 1 minifig + ) Hroty a kostky trochu pomohly.

Baterky mam jen nabijeci AA. jedna sada Sanyo Enelope a druha sada jsou Nexcell. Uvidime zitra jak to pojede.

Woyta

Nejake ty fotky za svetla.

3D bonus.

//Baterie nabite. Menim koncovy prevod a jdu ven testovat.

Fairytale

Ty forky jsou luxusní xD ale dej ty pricky na pasech pryč a do kazdýho clanku pasu dej 2 spojky ... mel jsem take rolbu bez subtractoru a mel jsem jen pasy bez pricek a jelo to dost dobre kdyz jsem mel teziste niz nez ty

Woyta

Dneska se rolbe moc nechchtelo pracovat.

Koncak 12z na 20z:
Cervene krabice to s cerstve nabitymi bateriemi prejelo.
Po 50cm na snehu rolba zastavila a pokracovala dal az po prepnuti na druhy battery box. Ze by prepetova ochrana? Sila take nic extra.

Koncak 8z na 24z tak dnes nejak nemel silu.
Pritom by melo fungovat lepe nez kdyz jsem tocil video.

Fairytale

A co máš za nabíječku ? nějakej krám ne ? nebo baterky

Woyta

Viz vyse.
Tuzkovky jedna sada Sanyo Enelope a druha sada jsou Nexcell.
Nabijecka je Konnoc rizena mikrocipem. Dost casto doporucovana.
Spis tipuju nekde nejake necistoty.

Woyta

Trochu jsem prekopaval pohon abych minimalizoval ztraty trenim a vykouklo na me bahno. A to jsem jezdil jen na snehu.

Pasy jsem oskubal. Mozna i zbyle bricky zrusim uvidim podle zitrejsich testu. (A ano. takhle uzke a prazdne vypdadaji osklive.)
Motor na zataceni je ted zprevodovan vice do sily. Trochu pomaleji to zataci ale  myslim, ze to bude v poradku.
Koncovy prevod jsem zmenil z 8/24 na 12/20.
XL motory jsem otocil a posunul trochu vpred. Soucasne jsem opet propojil jejich osy. Kdyz se jeden pas zasekne, druhy motor vypomuze ve zdolani prekazky.
Dalsim krokem bude odlehceni kabiny. Takze ji asi nahradi kousek z liftarmu.
V soucasne podobe model vazi presne 1kg.

PS: Diky Shmademu za ochotu pri pokusu ziskat nejake sety pasy.

jakpet

Safra, začíná to vypadat zatraceně dobře! Mam strach že budu i pomalej, tak slabej...

Shmade

Citace od: Woyta kdy 30.01.2010, 18:11:16
PS: Diky Shmademu za ochotu pri pokusu ziskat nejake sety pasy.

Myslíš sety spásy? :) 
Jestli nakonec nic neseženeš, tak bych ti mohl pár článků půjčit, mám nakonec asi 90 ks navíc.

Woyta

To bych to musel komplet prekopat a ve finale nevedel jak se to bude chovat.
Ted po odlehceni by to mohlo sedet lepe. Zkusime uvidime.
Momentalne sedim u PC a zjednodusuju kabinu.

PS: Pokud by Colonel stihnul dodat PF M motory taky by to byla teprve sranda.
4x M pro pohon a Xl pro rizeni
To by bylo krasne teziste a rychlost.

//Hlasim uspech. Vozidlo nyni vazi 830g.

Woyta

Vzhledem k tomu, ze jsem zavod prosvih a dalsi asi nebude, tak rolbu rozeberu a pujdu stavet neco jineho.
Fotky posledniho stavu.

Vyhazeli se zbytecnosti, zminimalizovali odpory.
O pohon se starali 4x M  motory. Rolba tak ziskala rychlost a mela i slusnou silu. (otestovano na snehu)
Hmotnost v tomto stavu je 720g.
Pro zavod by musela kabina o 1 stud vys a na pasi by pribyli nejake hroty a zebra.

No aspon vim co na pristi rok pouzit. :)

vasek

A zkoušel jsi i jiný uspořádání ? Mě 4x M motor moc nevyhovoval a dal jsem 4xXL, ovšem nejvýkonější to bylo když jsem přestavěl na Buggy - to už ovšem po závodě. Každopádně hodlám stavět další na příští zimu.  :D

Woyta

Zkousel jsem 2x XL (vic XL nemam) pohanet primo pasy.  Kdyz byl prevod do rychla tak to nemelo silu. Kdyz 1:1 tak to bylo pomale. Takhle vypadli prevody. Bylo to rychlejsi a melo to dost sily.
Buggy jsou v planu.

vasek

XL přímo je moc pomalé, jsou potřeba převody a zvolit správnou velikost hnacího kola, mně se to moc nepovedlo a hodlám s nimi dále experimentovat protože buggy jsou sice výkonné ale já je moc v lásce nemám - ani nevím proč.