Mrakodrapy (cizí)

Založil Šejmus, 21.01.2010, 16:10:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Šejmus

Kdysi tu bylo téma o mini mrakodrapech. Tohle myslím mluví za sebe:

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=741872
Fool of a Took!

maeror

Tedy, docela by mne zajímalo, jaké zatížení je na ty spodní kostky, a jak budou nakonec vypadat...

Ondra

No, v legolandu to jaksi prozatím nepadá  ;D tak se domnívám že to vydrží docela hodně.Přece to není žáden aušusový plast  ;) .

maeror

Třeba je v Legolandu čas od času vyměňují - nebo myslíš, že tam jsou pořád všude ty prapůvodní? Nehádám se, ptám se, nemám sebemenší tušení, jak dlouho může Lego kostka takovou zátěž vydržet... Aušusový plast to rozhodně není, to nezpochybňuji, ale všechno má své limity...

Shmade

Tak ono u tohodle statického typu zatěžování to prostě buď ta kostka vydrží, nebo nevydrží, nějakej průběh s časem bych viděl spíš vzhledem k vlivům počasí na degradaci materiálu, než vlasním silám ve stavbě... no a on i počasí odolává ten plast skoro až moc dobře... :) 
Jinak nevim, jestli to v Legolandech nějak měněj, minimálně to asi nějak umejvaj.

Edit: No a když si vemete ty rekordní věže z Lega, tak tam musej být ty síly o dost větší a stejně to vydrží, a to to ani nelepěj...

AdamKo

Já jsem kdysi viděl v televizi pořad o zábavních parcích a byla tam asi 7 min. reportáž z německého Legolandu. Docela zajímavé, ale na můj vkus to bylo povrchní a až příliš krátké.
Různé záběry na návštěvníkům zapovězené prostory: servisní nádraží pro vlaky, princip jezdících aut po silnicích (bez vodících kolejí)...
Pro tuto diskuzi je asi nejpodstatnější to, že se velké stavby na zimu rozeberou na menší kusy a v kamionu převezou do depozitáře, který je na Kladně. Tam se detaině prohlédnou a prozkoumají i zevnitř, vymění poškozené díly a zazimují. Před otevřením parku na jaře se vrátí zpět na své místo v legolandu.

"Ale, brašule, nesmíš věřit všemu, co se říká v televizi" :)

Ondra

Není to tak trochu mrhání prostředky?Převážet to kvůli opravě až do Čech?

Fakt by mně zajímalo jestli je to pravda...

AdamKo

Ale o tom podniku na Kladně víš, ne? Ten neni vymyšlenej.

hobby

Citace od: maeror kdy 21.01.2010, 20:48:20
... nemám sebemenší tušení, jak dlouho může Lego kostka takovou zátěž vydržet... Aušusový plast to rozhodně není, to nezpochybňuji, ale všechno má své limity...
Udělej si test: Stoupni si na kostku 2x4 jednou nohou, obutý, a čekej, jestli pod tebou praskne. Nepraskne (asi nemáš 150 kg, ale běžnou váhu)! A to má možnost deformovat se do stran. A teď si ji představ, v kompaktním bloku spolu s dalšími a ještě vzájemně provázané.
Únosnost té kostky je podle mého odhadu snad tisícinásobná, něž by bylo třeba.
Pánové, kdo má obavy o statiku lego kostek, tak vás mohu s potěšením ujistit, že jsou zbytečné ;).

Ondra

Citace od: AdamKo kdy 21.01.2010, 21:32:48
Ale o tom podniku na Kladně víš, ne? Ten neni vymyšlenej.
Máš mně za blbce nebo co?  >:(

Divím se právě proto, protože by to vlastně dávalo i logiku  ::) ...

AdamKo

grohl

Nějak bych neřešil finanční zázemí stavitele. Pokud si ke stavění pořizuje i vysokozdvižnou plošinu, asi o prachy nouzi nemá.

Jindroush

Ještě drobná poznámka - ty LEGO modely z parků jsou samozřejmě lepený a plný železa.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

PsychoWard666

Přesně tak, modely v Legolandech jsou lepený a uvnitř je konstrukce, ale to lepení tomu až tak neprospívá, a po nějakym čase to stejně povolí a rozpadá se to, takže se modely tak jednou za 2 roky stavěj znova, ale zrovna minilandový se na Kladně moc nedělej, spíš ty obyčejný