Technic díl pro Bulk order

Založil eNTy, 18.01.2010, 15:46:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Který Technic díl bys nejraději měl ve velkém množství?

Rámy 7x5
12 (63.2%)
Téčka
10 (52.6%)
Panely 5x11
10 (52.6%)
Dlouhý tančík
5 (26.3%)
Velký perpendicular
3 (15.8%)
E.T.
1 (5.3%)
Tenký liftarm 1x2
5 (26.3%)
Jiný (napiš do tématu)
2 (10.5%)

Celkem hlasů: 19

Hlasování ukončeno: 18.05.2010, 11:21:18

eNTy

Jak si pozornější všimli, bude možné objednávat bulk přímo od TLC. Protože si myslím, že není moc šancí dostat do Jindrouschovi top 50 s Technic díly nekoordinovaně (zvlášť s násobením hlasů pro vystavující hradaře apod.), společný postup by nám mohl přinést aspoň jeden díl. Z mnohých navrhovaných je Jamesek a LTR afterparty docela slušně zredukovali na 3 možnosti. Navrhuji hlasovat a pak objednávat jen díl, co vyhrál (nechcete-li něčeho 10 000  :)).
Já osobně jsem pro osu 4L se stopkou, protože ji nelze nahradit a její potenciál pro stavbu čehokoliv je značný. 100ks bych pro sebe určitě uživil. Osa 9L a spojka se IMHO obejít dá a nikdy mi zvlášť nechyběli.
Pokud hlasujete pro jiný díl, dejte do odpovědi důvod a po zvážení to do ankety přidám.

UPDATE:

Tak to vypadá, že většina z nás se shodne na 2-3 dílech. Navrhuji tedy poslat všem zájemcům o Technic díly Jindrouschovi tento seznam (tedy samozřejmě kromě dalších vašich bulk dílů):

87082 Light Bluish Gray (Technic Pin Long with Friction Ridges Lengthwise and Center Pin Hole) - tento díl ještě není na peeronu zařazen!!!

87083 Dark Bluish Gray (Technic Axle 4 with Stop) - tento díl ještě není na peeronu zařazen!!!

45590 Black  (Technic Axle Joiner Double Flexible)

Jenom apeluji, seznam ať pošlou jen ti, kteří opravdu hodlají těchto dílů odebrat v řádu stovek. Jinak budeme blokovat místo jiným. Není cílem se vtlačit za každou cenu do bulk seznamu a pak si objednat 20 osiček.

werrac

Já bych byl pro jiný díl, ale samozřejmě podpořím většinu.
Zatím jsem dal dohromady 12lotů do svého seznamu, který
může být u každého dle Jindroushe 50lotů.
Když pominu navržený LA, jeho držák a kardan,
byl bych pro panely 1x11x5 v červené, ev. žluté (64782),
ev. i zahnutou variantu .....
Důvod: hodí se, je jich málo, uživilo by se jich hodně,
od krytí podvozků, boků, střech, ale i na stavbu korb, plošin,
návěsů, přívěsů ......

Reakce na ROBBED: I já zvažoval v případě úspěchu kardan lotu cca 30ks+
Reakce na SugarFree: U těch by se skoro dalo uvažovat kolem 60ks+ ....

Robbed

Podle mě jediný dílek, který má šanci uspět, je kardan - ty nové s délkou 3. Těch bych bral i já tak 20-30.

eNTy

Citace od: werrac kdy 18.01.2010, 16:17:40
Zatím jsem dal dohromady 12lotů do svého seznamu, který
může být u každého dle Jindroushe 50lotů.

50 lotů je na celé Kostky.

Citace od: Robbed kdy 18.01.2010, 16:22:04
Podle mě jediný dílek, který má šanci uspět, je kardan - ty nové s délkou 3. Těch bych bral i já tak 20-30.

Myslím, že kardan je dost jednoúčelová záležitost a dá se v menším množství snadno sehnat. Navíc 20-30ks na člověka nepatří do sféry bulk order. Počítám, spíš tak 100ks na osobu.

mike.kup

Nechci vám do toho nijak výrazně kecat, sám se bulk orderu nemám důvod zúčastňovat, ale ten 4L se stopkou se dá jednoduše nahradit (většinou) 5,5L se stopem uprostřed. 9L spojka je zbytečná, pokud máte dost 10L nebo různých spojek. Nejzajímavější je právě ten dvojpin s dírou uvnitř, ale i ten se dá dost často solidně obejít. To já jen tak.

Sugarfree

Já bych taky byl hodně pro ty nové technic panely 1x11x5 v červené nebo žluté. Nebo pro ty nové spojky jak jsou v anketě ;) Ale asi bych se taky podřídil většině, jde o to co vyberou ostatní :)
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

werrac

------------------------------------- Citace -------------------------------------------

Jindroush:

Re: LugBulk 2010
« Odpověď #25 kdy: 16.01.2010, 00:22:37 »  

--------------------------------------------------------------------------------

Tak jsem složil předběžný seznam. Nikam nechvátáme, je na to celej únor.

http://www.kostky.org/data/lugbulk/

Každý registrovaný si vybere seznam 50 dílů, který by z tohoto listu chtěl. Mailem mi pošle sloupečky s _PEERON_ čísly dílů a _PEERON_ barvami. Na konci seznam sečtu tak, že každému dám za daný díl jeden bod, těm, co se účastnili na výstavách, dva body a vyberu 80 nejvyšších položek. Toto není objednávka, takže mi nepište počty kusů, teď jen dáváme dohromady wishlist.

Je možné dávat i jiné položky, než jsem uvedl, ale čím méně se shodneme, tím divočejší může být výsledek 
Letos budeme mít šanci ještě jednou, v květnu.

------------------------------------- Konec citace -------------------------------------------

Takže já, to chápu tak, že každý, kdo by měl o něco zájem, a lze předpokládat, že půjde o více než XX ks z lotu na klub, měl by se přihlásit se seznamem max. 50lotů. Jindroush oboduje, vyhodnotí a prvních cca 75 lotů předloží k zadání počtu ks nám .....
A samozřejmě to beru tak, že dám k dispozici údaje, i když nebudu pro sebe nic brát ......

eNTy

Máš pravdu, 80, ale to TLC proškrtá a v obědnávce pak bude moct být jen 50. Každopádně v prvním kole se jedná jen o díly jako takové, bez uvedení množství, tím spíš je koordinace důležitá.

werrac

Pokud Ty argumentuješ množstvím od 100ks, pak ne :-).
Při tomhle množství se dá u techniku uvažovat jen o řadě
zcela běžných položek. Jak psal Jindroush, ale i jiní, bude asi
vhodné se zaměřit na díly z loňského, resp. letošního roku,
které stojí za to ......Novinek v techniku nebylo zase tak moc,
a přijde mi dobré volit něco přínosného. Chápu, že např.
korba se dá složit i z obyčejných kostek, ale mě se např.
řešení u Traktoru s vlekem (8063), nebo Tahače s rukou (8258)
docela zamlouvá ...... A pokud jde o kardany, z těch jsem
v kombinaci z LA a jejich držáky nadšený .....

BTW Každý může napsat 50 lotů, takže když domluvíme 10 položek,
tak máme, i tak, šanci, jako když napíšeme 1 .....

A když už jsme u toho, v květnu má být další kolo :-)

Woyta

Taky bych byl asi pro novej kardan.

Ale kdyz stavim, tak vetsinou bez kardanu.

Ja bych asi navrhnul pasy. S tema se uz da slusne vyradit.
A nejaka velka sprocket wheels.

Tohle by uz asi melo castejsi vyuziti.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

MeNadruhou

Já bych rád kdyby se v anketě objevili  : panely 1x11x5 (v červené), 
                                                                velké "sprocket wheels"
                                                                články pásů
a možnost změnit svůj hlas pokud některá z možností přibude ;D
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

eNTy

panely 1x11x5 (v červené)

Specifikovat barvu pro technic se mi zdá zbytečné. Pochybuju, že těch panelů bude potřeba desítky či stovky.

velké "sprocket wheels"

Daj se snadno koupit v servisním setu

články pásů

Kus si rolbu, city bagr či hafo jiných setů a máš pásů až nad hlavu. Články pásů nejsou úzký profil.

MeNadruhou

oka, pásy a kola beru, ale těch panelů by se mi tak cca 50 , nebo i 100 (podle ceny)hodilo.
ta spojka je taky dobrý nápad, a zřejmě by se i ty kardany uživili.

Co jsem pochopil z bulk podmínek tak je to že si vybereme 80 druhů, z toho jich TLC 30 vyškrtne a zbyde 50. tím chci říct že jako technikáři máme šanci 1:80 pokud si vybereme 1 dílek, když dva je to už 1:40 a při třech je to šance 1:20. Tím chci říct že je to šance dost vysoká na to abychom dostali minimálně jednu součástku. 
Projekt podpořím tak jako tak, ale jsem za nominaci  tří technic dílků.
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

eNTy

Ono jde ale o to dostat se do těch 80. Původně jsem myslel, že bude Jindrousch přijímat pro své rozhodnutí i počet kusů, proto jsem se snažil to takhle sjednotit, protože jinak bychom jen těžko konkurovali těm 10 000 a více, co čekám od hradařů apod. Nakonec bude pro svůj top 80 sbírat jen náměty na dílky bez požadovaného množství a rozhoduje počet lidí, co dílek chce. Takže bude stačit, když každý z technicařů pošle +- stejný seznam. Tím by asi mohly být položky této ankety.
Ten panel se mi pořád nezdá, nepřijde mi nijak univerzální, že bychom ho potřebovali tolik. Ale dát ho tam můžu.

werrac

Jinak asi jsem špatně hledal, ale mohl bys pro jednoduchost ke všem dílkům v anketě hodit i [ peeron číslo / barvu ] ? Díky

vasek

ad nový technic panel - pokud mohu také trošku přispět do diskuze tak technic panelů mám více než 30 (pro mne dostatečné množství) a mně osobně se s ními špatně staví, je to prostě rovná plocha a není to z mého hlediska "správně děravý technic" (ikdyž v některých případech se hodí), já si jej rozhodně objednávat nebudu. Uvažuji jen o 4L axlech a pindíropin spojkách, ostatní díly jako např. pásy jsou také zajímavé, ale dají se pořídit i jinak, zatímco ty dva mnou zmiňované díly jsou zatím úzkoprofilové v setech.

Mareken

Podle mně by každý technikář uživil nové  kardany, 4L axle se stopkou a tu novou spojku. Všechno v množství kolem 30. Víc mi přijde naprd.
Tyhle dílky se hoděj všude a bral by je každej.
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

Woyta

Ted me napada.
Co dlouhe osy?

Osy delky 16 mam jen dve. Zbytek mam v mnozstvim vetsim nez velkem.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Mareken

Ale osa 16L se krásně udělat spojením dvou kratších,mimochodem já mám nejdelší 12L,a delší jsem nikdy nepotřeboval.

MeNadruhou

Citace od: Mareken kdy 21.01.2010, 21:02:05
Ale osa 16L se krásně udělat spojením dvou kratších,mimochodem já mám nejdelší 12L,a delší jsem nikdy nepotřeboval.

Já jo, ale ta se mi zkroutí (32L)  :(

EDIT : jaká mají čísta tyto díly? 3L(pin díra pin), a ta4L osa se stopem? nemužu to najít...

vasek

Citace od: Woyta kdy 21.01.2010, 20:59:55
Ted me napada.
Co dlouhe osy?

Podle mne to není špatný nápad, ale pochybuji, že si každý koupíme 50 ks, mně osobně by stačila desítka.

MeNadruhou

Citace od: vasek kdy 21.01.2010, 21:55:13
Ted me napada.
Co dlouhe osy?

Podle mne to není špatný nápad, ale pochybuji, že si každý koupíme 50 ks, mně osobně by stačila desítka.

je to 32L   x1263   Black   ~Moved to 50450

Tak to uděláme jako v pohádce o mašinkách s tou velkou Zababovou lokomotivou. pár jich rozřežeme na menší ;) Ty 32 mám z auta 8285.

vasek

Citace od: MeNadruhou kdy 21.01.2010, 22:03:27
Citace od: vasek kdy 21.01.2010, 21:55:13
Ted me napada.
Co dlouhe osy?

Tak to uděláme jako v pohádce o mašinkách s tou velkou Zababovou lokomotivou. pár jich rozřežeme na menší ;) Ty 32 mám z auta 8285.
Ty 32 mám taky (dvě) ale oni jsou tak dlouhý, že se k ničemu moc nehodí, ovšem ty 16 by se mi třeba teď dost hodily (dvě spojený osmičky se mi furt rozpojujou).

grohl

Osobně jsem taky 32L využil jen jednou, zatímco 16ku nikam nedávám, protože mám pouze bílou.

vasek

Citace od: grohl kdy 21.01.2010, 22:16:31
Osobně jsem taky 32L využil jen jednou, zatímco 16ku nikam nedávám, protože mám pouze bílou.
Já bych byl rád i za bílou, kdyby byla.  ;) Oni snad jsou jen bílý.

Mareken

Axle se daj koupit všude, jsou v každém technic setu a navíc pochybuju,že by si někdo vzal více jak 20ks těhle 32 nebo 16. Jsem zastánce kardanů ,nové spojky a 4L se stopkou.

otaznik

???

Vždyť tam máš jasně napsáno, že ten díl má teď číslo 50450 (Technic Axle 32)!

MeNadruhou

Citace od: otaznik kdy 21.01.2010, 23:00:28

???

Vždyť tam máš jasně napsáno, že ten díl má teď číslo 50450 (Technic Axle 32)!

Já to zkopíroval celý z inventáře tow trucku, a pak jsem teprve psal, a pak vložil.

ale co bych rád tak čísla těch  dvou nových součástí ( 3L ( pin díra pin ), a ta 4L osa se stopem).

otaznik

Citace od: MeNadruhou kdy 21.01.2010, 23:11:30

ale co bych rád tak čísla těch  dvou nových součástí ( 3L ( pin díra pin ), a ta 4L osa se stopem).
Obávám se, že na peeronu ještě nejsou.
Nicméně čekám, že čísla budou stejná jako na BL:
- 87083 - Technic, Axle 4 with Stop
- 87082 - Technic, Pin Long with Center Pin Hole

MeNadruhou

díky, takže až budu psát velkovezírovi tak tyhle dvě čísla + panel a kardan ( a nic z těch co jsou navržený pro hradaře, abych nehlasoval proti nám ;) )