8258 Crane truck - motorizace - dotaz?

Založil PsychoWard666, 11.01.2010, 21:00:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

PsychoWard666

Předělávam crane truck na kompletní motorizaci, víceméně sem neměl doted problém, už to jezdí, stabilizátory se vysouvaj točna otáčí a i LA fungujou, ale nevim si rady jak zmotorizovat navíjení lana, protože další hřídel přes točnu nedostanu a když protáhnu kabel tak se mi zamotá do převodů a nejdou LA, takže mě napadli dvě řešení:

1. spojit oba LA tak že oba bude pohánět jedna hřídel a druhou použiju pro to lano a konec ramene nebude vysouvací

2. nechat to tak jak je to u originálního modelu, takže každej LA jde zvlášť ovládat, v mym provedení přes IR a vysouvání ramene i lano se ovládá manuálně, ale to bych právě nerad, protože bych to rád ovládal aniž bych musel na model sahat, prostě komplet přes IR

Co myslíte že by bylo lepší, nebo napadá vás nějaký řešení jak to udělat jinak? Veškeré rady uvítám.

edit: Ještě mě napadlo nahradit actuatory pneumatikou, to by pak šlo celý zmotorizovat, ale asi by to nebylo ono, nenapadá někoho jak to vyřešit?

Měch

zkus vést drát od M motoru ne vnitřkem ramene ale venkem, ovšem nesměl bys otáčet ramenem o 360 stupňů což nevím jak moc by ti vadilo...
pneumatické písty jsou dobrý nápad, nenapadlo by mě to, ale jsou kratší a slabší než LA, tak bys možná musel dát 2 vedle sebe, nevím, mám doma jenom jeden...

teď mě napadla taková blbost..co kdybys dal BB na rameno a dráty vedl z něj po celém rameni, jak by se ti zachtělo - sice bys nemohl pohánět stabilizátory ale teoreticky by to šlo a nemusel bys cpát pod rameno ty osky
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

PsychoWard666

No to druhý řešení by bylo lepší, ale zase to znamená celý rameno postavit podle sebe a to se mi právě moc nechce, původně sem to chtěl zmotorizovat tak aby tam byl minimální zásah do designu, uvidim co s tim pujde udělat

Shmade

No a co točnou protáhnout to lano?  To by se tam někam mělo vejít v pohodě a jeho kroucení při otáčení ramena klidně 10x dokola je úplně jedno, buben navijáku pak dát prostě někam kde bude místo na podvozku, pak to bude chtít jen víc zatížit hák, aby byl schopnej při povolování protáhnout to lano vedením...

PsychoWard666

No a právě proto sem čekal až mi napíšeš ty, tohle by mě fakt nenapadlo, díky, zkusim to tam nějak nacpat  ;)

edit: tak je to tam a funguje to, takže ještě jednou díky, zbývá už jenom dostavět rameno a udělat stabilizátory a mam to hotový :)

werrac

PsychoWard666

Neboj, určitě si to nenecham pro sebe až to bude uplně hotový  ;)

MeNadruhou

Citace od: Shmade kdy 12.01.2010, 17:38:47
No a co točnou protáhnout to lano?  To by se tam někam mělo vejít v pohodě a jeho kroucení při otáčení ramena klidně 10x dokola je úplně jedno, buben navijáku pak dát prostě někam kde bude místo na podvozku, pak to bude chtít jen víc zatížit hák, aby byl schopnej při povolování protáhnout to lano vedením...

A nenamotá se ten provázek kolem té středové hřídele?
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

PsychoWard666

tak bohužel to nefunguje moc dobře, provázku se při vymotávání musí pomoct rukou a to i když se na hák něco pověsí, takže to vidim tak že kompletní motorizaci asi neudělam

peter

Citace od: PsychoWard666 kdy 14.01.2010, 16:49:53
tak bohužel to nefunguje moc dobře, provázku se při vymotávání musí pomoct rukou a to i když se na hák něco pověsí, takže to vidim tak že kompletní motorizaci asi neudělam

A máš ten provázek vedený po kladkách a ne po ostrých hranách?
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

PsychoWard666

tak napůl, na začátku to musí vést pouze přes díru v liftarmu do pravýho úhlu a pak docela ostře skrz díru v konektoru, jinak by se to zamotalo do převodů, ale pak už je to jenom přes kladky na rameno, ale prostě to takhle asi nejde, radši z toho udělam odtahový a servisní auto pro rally buggy, to bude asi lepší

Jamesek

Citace od: peter kdy 14.01.2010, 17:53:03
A máš ten provázek vedený po kladkách a ne po ostrých hranách?

Tak, a nebo v chráničce z flexitrubičky (jako bowden). Nemůže jít kolem převodů a po rameni volně.

Citace od: PsychoWard666 kdy 14.01.2010, 17:56:31
tak napůl, na začátku to musí vést pouze přes díru v liftarmu do pravýho úhlu a pak docela ostře skrz díru v konektoru...
Tohle oprav a bude ti to fungovat - teoreticky ;)

PsychoWard666

a protáhnout to v pneu hadičce by pomohlo nebo ne (teoreticky)? nějak nemam čas se k tomu teď dostat a zkoušet to, protože než se to tam natahá zabere moc času

Měch

Technic hadička je moc úzká a moc "gumová" (tření) - neprotáhneš jí ten špagát.Měl bys tam dát ty flextubes, to je dobrý nápad.
Fotky

PsychoWard666

no ono to tam právě timhle moc dobře nejde, ale nějak to zkusim pořešit

Měch

teda myslel jsem že flex tube je tohle ale asi jsem se spletl

http://www.peeron.com/inv/parts/78
Fotky

PsychoWard666

no když nad tim tak přemejšlim, tak ať to udělam jakkoli tak se provázek někam namotá nebo bude trubička vadit převodum, takže to bohužel nijak nejde, takže to rozeberu a udělam z toho 6x4 truck na převoz aut

peter

Citace od: Malý Měch kdy 14.01.2010, 19:53:00
teda myslel jsem že flex tube je tohle ale asi jsem se spletl

http://www.peeron.com/inv/parts/78

Bohužel, flex trubky jsou tyto. ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.