Bagryyy

Založil mike.kup, 09.01.2010, 13:43:23

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

mike.kup

Zdravím. Nadávno jsem si koupil 8047 (viz recenze) a tak jsem si řekl, že bych ho mohl porovnat s 8419, který sice nemám, ale nebyl moc velký problém si ho postavit a trošku ho vylepšit. Jaké je zhodnocení? Starý model je sice v menším měřítku, ale zase vypadá "dospěleji". Teoretické počty dílků jsou u obou stejné, ale jak jsem psal, nový 8047 má spíš jen 200 dílků, takže starý set v tomto vychází lépe. Aji s gumovými pásy se jezdí o něco lépe.
No a když už jsem měl ty dva, tak jsem si postavil i třetí, 8294 ve žluté barvě (aby netrhal partu).
Pokud máte nápad na nějakou zajímavou fotku, sem s ním, modely nechám nějakou dobu postavené.

Sugarfree

Chtělo by to ještě ten 8043 a bude to všechno :D Pěkná sbírka ;)
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

mike.kup

8043 si postavím svépomoci z Front Loadera a Telehandlera. Předpokládám, že rameno obšlehnu z návodu a se zbytkem se už nějak dopářu. Zbytečných 5k určitě mít nebudu. Uvidíme časem, až budou k dispozici návody, jestli to půjde či ni. Sice to nebude tak pěkně zakrytované, ale co už. Hlavní je funkčnost.

Sugarfree

Jj funkčnost je na prvním místě a myslím si, že v technicu vždycky bude ;) Kde seženeš pásy? Máš buldozera? Já těch jak ty říkáš zbytečných 5000,- mít budu, tak to pak porovnáme  ;D ;D Třeba postavíš lepší model než designeři z LEGA  ;)

mike.kup

Kdepak, toho se nebojím. Třeba už jen kvůli toho, že jsem nedotčen dálkovým ovládáním. Pásy navíc nemám (kromě excavatoru), udělal bych kolový bagr s koly z nakladače. Až včil skončí zkouškové, tak mám v hlavě pár nápadů, co bych mohl spáchat za šílenosti. Sice to nebudou zde tak oblíbené auta s x závěsy a y diferenciály, ale co už, snad to někdo kromě tebe bude schopen nějak posoudit.

Sugarfree

Aha  :D Ty nemáš dálkové ovládání? Jak chceš tedy postavit nějaký excavator? Budeš tam točit s ozubenými koly, aby se to nějak hýbalo? Nevím, jestli nejsou kola s nakladače moc veliká na takovýto stroj ::) Ty chodíš na vysokou, nebo čím myslíš zkouškové? To jsem zvědav, co vymyslíš ;)

mike.kup

Jj. Výška. No mám tři motory a hafo převodovek. Občas je mi ruční točení příjemnější, občas hejbu motorem. Dálkově ovládané modely pro mě nejsou zajímavé. Z tohoto hlediska na mě právě nejvíce zapůsobil set 8258. Kolik funkcí dokázali vytřískat jen z jednoho motoru. Ne že jedna funkce = jeden motor.

Sugarfree

Tak to jo ;) Pro mě jsou právě jenom dálkově ovládané modely zajímavé, každý model co si koupím nebo už mám doma, se snažím motorizovat :) ..Jj 8258 je parádní set, také se mi hodně líbí  8)

mike.kup

Ty mi tady budeš povídat o tom, že vše motorizuješ a mezitím uvažuješ o 8047? Tak na tuhle motorizaci jsem opravdu zvědavý. :) Nebo néé? :)

Sugarfree

Snažím se, nee vše motorizuji ;) ..Ale popravdě, taky jsem o tom přemýšlel  ;D , 4 M motory a ten nový BB( je omnoho lehčí a menčí, ale také zbytečně moc drahý, proto si ho nekoupím) ještě plus dva přijímače. Se starým BB by to asi nešlo. Ve skutečnosti, kdybych měl ten set před sebou, tak bych možná hovořil jinak. Asi by hodně změnil i tvar kdyby se někdo pokusil to motorizovat, poté by se z toho setu stal takový menší MOC.

Marios

Tak to mě FAKT POBAVILO.... prej že "si postavím 8043 z 8265 a 8295..... HAHAHAHAHA ;D ;D
Už to vidím, ty tomu budeš říkat 8043 Excavator, ale všici ostatní v tom nepoznají ani že by to měla být napodobenina vůbec jakéhokoliv bagru...
Koupím TECHNIC sety: 8438 a 8455.

mike.kup

Rozhodně bych tomu ani na okamžik neříkal 8043 Excavator, ale možná "kolové rypadlo s manuálním zapínáním motorů inspirovaný 8043 a sestavený z 8265 a 8295" A jestli třeba takový JCB JS200W není bagr, abych to moje budoucí dílo mohl nazvat jeho napodobeninou, tak potom máš pravdu.

Bez cukru:
Tož teď ho mám před sebou a ještě dva M motory by tam narvat šly, ale kam BB a další dva M a přijímače, tak to by už opravdu nebyla lehká úprava.

Sugarfree

No, tohle je pro mě fakt výzva, zkusím přemluvit rodiče, ať si můžu koupit ten malej bagr ;) Mě na obrázku všechny modely připadají malinký a ve skutečnosti jsou mnohem větší, ale to asi nebude případ tady pana bagra 8047. Jestli ho budu mít zanedlouho doma, tak se o něco pokusím a uvidíme, poté ti dám možná za pravdu ;)