(Vlastní) upravený autobus 7641

Založil peter, 27.12.2009, 14:34:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peter

K letošním Vánocům mi Ježíšek nadělil set 7641, který jsem si přál, především k vůli autobusu a novým Windscreen 1 x 6 x 3. Když jsem byl malý, tak jsem taktéž hodně stavěl autobusové harmoniky a tento set tuto chuť ve mně znovu probudil. Bohužel harmoniky Lego nedělá a tak jsem ji musel opět vyrobit z obyčejného papíru, stejně jako kdysi u mého většího MOCu. Mé virtuální LEGO město obývá přes 400 obyvatel a tak větší autobus jen uvítali. Prodloužením se kapacita zvětšila na 7 míst k sezení a mnoho dalších míst k stání :D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

linhi

Vypadá to fajnově,jak já jako kluk vždy záviděl když někdo stál vevnitř na točně,je to supr jen jak dlouho ten papír vydrží....

Ondrej

Perfektní harmonika, klidně by ji mohli takhle oficiálně vydat. I ten MOC orandžovej Smart je pěknej.

ass

A jelikož nás s Peterem tato modifikace napadla téměř současně, rozhodli jsme se, že to zkusíme oba. Peter byl dnes (včera) akorát trochu rychlejší. Očekávám negativní komentáře vůči harmonice, ale já to prostě chtěl mít pure LEGO.  :) Funguje blbě, při zatočení se na vnější straně sítě nerozprostřou rovnoměrně.

Icewalker

Osobně se mi víc líbí peterova modifikace. Ačkoli nejlepší je stejně již zmiňovaný "smartík" ;)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Anatyt

Na tom SMARTíku sa mi najviac lúbi riešenie spätných zrkadiel. :) Geniálne! To by ma nenapadlo. :)

Rhox

Člověk tu postne autobus a všichni chválí Smarta ;D Musím se ale taky k této skupině přidat- ten Smart je fakt dokonalej.

peter

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

MatejG

Ahoj, mám 8 rokov a veľmi sa mi páči tvoj autobus.Môžeš mi prosím napísať ako si spravil tú harmoniku?
Moja adresa: legomato@gmail.com
Ďakujem! :o

Togaran

Autobus vypadá skvěle, už dva dny mám katalog a koukám jak vyřešili to přední sklo, prvně jsem myslel, že jsou to jednostudové rohy k panelům výšky 3 bricky. Tak jsem rád, že si mi to objasnil :)

Zajímalo by mě jak si vyřešil spoj a jaké má možnosti (zatáčení vidím, a co naklánění nahoru a dolů? je průchozí?) Přemýšlím už nějakou dobu jak vyřešit kloubovou chodbu. Tak prosím "svlékni" kloub a vyfoť jestli můžeš :)
Moje stavby: Brickshelf, Flickr

peter

Citace od: Togaran kdy 08.01.2010, 10:32:42
... koukám jak vyřešili to přední sklo ...

Jak už asi víš, tak sklo je loňský nový díl, na který už dlouho jistě čekal nejeden AFOL :D

Citace od: Togaran kdy 08.01.2010, 10:32:42
Zajímalo by mě jak si vyřešil spoj a jaké má možnosti (zatáčení vidím, a co naklánění nahoru a dolů? je průchozí?)

Vnitřek je trochu vidět na poslední fotce, kde jsem odstranil střechu. V místě kloubu je plate 4x4 round, takže autobus je průchozí. Pod touto "točnou" je pak obyčejný kulový kloub (Plate 2 x 2 with Towball+Plate 2 x 2 with Towball Socket), takže je možný pohyb nahoru/dolů.

Jonas

Moc hezký model. Jen ty dveře nějak nemůžu skousnout. Že by se nepodařilo vymyslet nějaké vlastní?
Jonas - Můj Brickshelf

Ondrej

Citace od: Jonas kdy 08.01.2010, 12:52:01
Moc hezký model. Jen ty dveře nějak nemůžu skousnout. Že by se nepodařilo vymyslet nějaké vlastní?
A ještě ten plate 1x1 round to korunuje :)

peter

Citace od: Jonas kdy 08.01.2010, 12:52:01
Že by se nepodařilo vymyslet nějaké vlastní?

Já se o to vůbec nepokoušel. Hned od počátku mi šlo především jen o prodloužení toho originálního.

grohl

Citace od: Anatyt kdy 28.12.2009, 14:12:49
Na tom SMARTíku sa mi najviac lúbi riešenie spätných zrkadiel. :) Geniálne! To by ma nenapadlo. :)

Bylo tu už dříve
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=15956.msg98704#msg98704
To ale nic nemění na tom, že oba výtvory jsou skvělé.

otaznik

Citace od: grohl kdy 08.01.2010, 14:49:59
Bylo tu už dříve
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=15956.msg98704#msg98704
To ale nic nemění na tom, že oba výtvory jsou skvělé.
Já to tedy zahlídnul ještě mnohem dříve někde na BS, ale ten obrázek už bohužel odvál čas...

grohl

A já úl si myslel, co jsem nevynalezl.

Villa Legina

Áno dobrý nápad s tou harmonikou, mne len trochu vadí že je z papiera. To by chcelo gumu. Lenže kde zohnať? Predpokladám, že v obchode s vodoinštalačným materiálom by sa niečo harmonikovité našlo (hadice na odtoky), lenže tie sú okrúhle  :( . Stále rozmýšľam, že kde som čosi také hranaté podobnej veľkosti videla... bolo to v nejakom aute... riadiaca páka bola v dolnej časti do takej hranatej harmonikovej gumy navlečená... ale nespomeniem si o aký voz išlo... Na mojej fabii to nie je. Chcelo by to pozrieť náhradné auto diely okolo riadiacich pák (staré škodovky?starý opel? starý Fiat? neviem)   

Hardegon

Papír mi tam taky nesedí ale než z toho dělat modelařinu... nebo dokonce krást řadící páky...  :P To už by byl humus.

Villa Legina

Hardegon, krást se nesmí  ;) Ešte ma napadá možnosť vyhotoviť to z čiernej, resp. anthracitovej kvalitnej pevnejšej modernej textílie (niečo ako sú napr. pirátske plachty). Určite je nutná krajčírska zručnosť a šijací stroj. Nastrihať diely, jednotlivo pozošívať po pároch v tých "hlbších" častiach teda vnútorných záhyboch, potom v rube zase vzájomne zošiť tie vonkajšie záhyby. Myslím, že efekt by bol lepší ako papier a bližší Legu ako takému

otaznik

Citace od: grohl kdy 10.01.2010, 16:19:13
A já úl si myslel, co jsem nevynalezl.
Takhle jsem to nemyslel.  ;) Spíše to bylo takové zamyšlení nad tím, že je chyba, že si takové věci neukládám.

maeror

Citace od: otaznik kdy 11.01.2010, 01:06:30
Spíše to bylo takové zamyšlení nad tím, že je chyba, že si takové věci neukládám.

Víš, kolik takových věcí už bys měl? :D

Ale je pravda, že udělat něco jako fotodatabázi s různými stavitelskými postupy a vychytávkami by byla velmi užitečná věc...