(Vlastní) Beast-Offroad s opásovanými koly

Založil grohl, 06.01.2010, 15:15:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

grohl

BEAST
Model o rozměrech 21x16x9cm je poháněn pomocí dvou M motorů, které jsou diagonálně umístěny v rámu vozidla. Každý motor roztáčí pouze jedno kolo. Zatáčení funguje podobně jako u tanku (jedno kolo směrem vpřed, druhé směrem vzad). Rychlost vozidla je víc než dostačující, otáčení možná až příliš zbrklé, ale o to zábavnější je jízda, popř, slalom mezi překážkami. Model má ještě otevíratelné zadní dveře. Video umístím po dostříhání.
EDIT//
http://www.youtube.com/watch?v=vPJxiFDk2gY

jakpet

Design auta se opravdu povedl! I koncepce je samozřejmě dobrá, ale tu já osobně už požívám dlouho...

Robbed

Vypadá jako vždy skvěle, jsem zvědav na video ;).
Taková náhoda, úplně stejné kola mám na jednom vozítku co zrovna stavím.

eNTy

Pěkná malá bestijka. Jsem zvědavý na video. Jediná výtka směřuje k upevnění BB, vypadá to, že výměna baterek není jednoduchý úkol. Na druhou stranu kompaktnost auta moc šancí nedává, co?

grohl

Díky za pozitivní ohlasy.  :-*
Battery box jde vyjmout poměrně snadno-odpojí se střecha a blatníky a je to. Výměnu baterií jsem sice nezkoušel, ale víc než dvě minutky by zabrat rozhodně neměla. B-box je schválně uprostřed kvůli rovnoměrnému rozložení zátěže.

grohl

Video bohužel dodám později. Vyšší moc si dnes nepřála jeho dokončení. Program mi padal tak dlouho, až přestal fungovat úplně. :(

Shmade

To znám, videu se občas nechce...
Jinak auto vypadá tak nějak správně "zubatě", vím že to asi moc neřekne, ale mě tak přijde... :)  Nejvíc se mi líbí jeho tvary při pohledu z boku, jsem zvědavej jak se to chová, tohle uspořádání pohonu jsem nikdy nezkoušel...

Plutoone

Pěkné a kompaktní. Jen bych možná ještě změnil masku chladiče. Vím, že při těhlech rozměrech je to problém. nebo bych mřížku udělal vodorovně, místo svisle. Ale jinak fakt dobrý. Hlavně z boku vypadá super.  :D

Shi-So

Neprokluzuji ty pasy na tech plastovych kolech?

dorfl

Citace od: Shi-So kdy 07.01.2010, 07:32:16
Určitě ne - tyto "plastová kola" pohánějí pásy na buldozeru 8275.

Shi-So

Citace od: dorfl kdy 07.01.2010, 08:34:26
Citace od: Shi-So kdy 07.01.2010, 07:32:16
Určitě ne - tyto "plastová kola" pohánějí pásy na buldozeru 8275.

Aha, ja si nevsimnul, ze tam jsou i ozubena kola :-[

muzzo

Nádhera, od Ježíška jsem dostal 8275 tohle by tam mohlo být jako alternativní model.

grohl

Shmade

Hejbá se to fakt zajímavě... takový tanečky :) Dobrý.

Sugarfree

To ovládání je jako zrychlenej Bobik(Bobcat), ale je to pěkný i ta konstrukce ;)
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

miky747

Mě se to strašně moc líbí , vzhled je parádní a ten pohyb mě fakt dostal , jezdí to jak motorová myš  ;)
Co je lepší než LEGO ?? Více LEGA

Bery

Pohyb je úžasný a vzhled je taky skvělý  :)
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

PsychoWard666

tak sem zkusil taky něco podobnýho postavit, akorát tam mam 2x XL a pohon všech kol a jezdí to docela dobře, až na ten rachot  :D

zatim jenom video, fotky asi nemá cenu dělat, když to je jenom podvozek http://www.youtube.com/watch?v=R3s3rqmg1_Y

miky747

Ten zvuk mi připomíná nějakou Americkou Musle káru z šedesátých let.  :D
Zajímalo by mně co ten zvuk vydává.

Jo a klidně sem ty fotky hoď, mě by to docela zajímalo.

PsychoWard666

No ten zvuk vydávaj pásy a plovoucí podlaha  :D. Foto mam jedině s bleskem, už to padlo za oběť trialu, ale stejně sem to měl sestavený asi za hodinu, takže mě to tak nemrzí a můžu si to postavit kdykoli když budu mít volný motory. Mam sem teda hodit to foto, i když je kvalita hrozná?

miky747

Jo klidně to sem hoď, vám závidím ty dva motory , já mam jen jeden M. A žádný IR věci.

Měch

Tak jsem postavil podobnou motokáru, jmenuje se Drifter, sami uvidíte proč.
Za chvílu sem dám video ;D ;D
Pohon 2 XL motory
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Sugarfree

To jsem zvědav na to video od Měcha :) Jinak pěknej ten BEAST s opásovanými koly. Ten zvuk to dělají jasně pásy, třeba když jsem jezdil po dlaždičkách s buldozerem, tak to dělalo podobný zvuk ;)

Měch

a už je to v éteru:

http://www.youtube.com/watch?v=lKAo2yV4zTc

snad se vám to bude líbit, není udělaný předek auta - kvůli častým karambolům
Fotky

Sugarfree

Mě se to líbí, musí s tím být docela sranda  ;D Jenom mam takový nápad, když by si na to auto umístil kameru (což si myslím, že by nemusel být problém), tak to by z toho mohlo být zajímavé video ;) 

Měch

Sranda je s tím opravdu festovní, sestry pro to aj staví autodráhy, náš kocour to občas honí a podobně. Jenom to nejezdí po koberci to tam musím dát kola jako má to Grohlovo auto
A dobrý nápad s tím foťákem, jdu na to
Fotky

grohl

Zase se hrabu ve starém tématu, jenže...

Před pár dny jsem z poličky vytáhl BEASTa v1.0 a začal odstraňovat neduhy náhonu dvou kol. Díky ušetřenému prostoru vzniklému záměnou battery boxu za dobíjecí LEGO akumulátor vzniklo i místo pro uložení dvou motorů vedle sebe a pár převodů tak, aby mělo vozidlo poháněná všechna čtyři kola. Drobných změn se dočkal i zevnějšek. Návod na stavbu podvozku po schválení galerie.

BEAST v2.0
je mnohem silnější, hlučnější, hbitější a navíc se při změně směru staví na zadní nápravu. Teď už je schopen i jízdy po sebehladším povrchu a na koberci vyvádí jako šílená baletka. Schopnost zdolávat překážky samosebou také vzrostla.

VIDEO

Bery

Moc pěkné ostatně jako vždy, verze 1.0 vypadala hravěji, ale víc se mi líbí tato, venku bych se s tim pořádně vyřádil >:D.

grohl

Mohu se jen zeptat na to, v čem podle tebe byla verze 1.0 hravější? A díky za komentář. Myslím si, že až druhá verze ukázala skutečný potenciál modelu.

Bery

Stylem zatáčení, který se my zdá trochu jiný, ale trochu sem vycházel z Měchova modelu.

edit:Ještě jsem se zapomněl zmínit, že mě překvapuje velká trakce nové verze na koberci, na to že kola jsou plastová.