(Vlastní) Snow Challenge Prototype

Založil PsychoWard666, 31.12.2009, 13:30:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

PsychoWard666

Tak opět po delší době jeden výtvor, snad na snow challenge, i když to ukážou až venkovní testy pokud bude sníh. Proto sem zatím nedělal žádný design

- 2XL motory pro pohon

- 1M motor pro zatáčení přes LA

- 1 sada PF světel

video a fotky snad řeknou víc

http://www.youtube.com/watch?v=I2YxKEfMlXU

Shmade

Video mi z nějakého důvodu nejde, ale to bude chyba u mě, protože už nějaké shlédnutí má. Takže zatím k fotkám...  podle mě tenhle koncept bude bezkonkurenční při překonávání "překážek" či stoupání a asi i jízdě v hlubším sněhu, bez videa bohužel nevím jak to jezdí rychle, ale to se pak kouknu. :)

Po mém fiasku s testováním skůtru bych chtěl postavit něco podobného do menší kategorie... do větší asi zůstanu u původního plánu "tříkolky".

PsychoWard666

no jízda neni moc rychlá, ale to může dělat i prokluz pásů, těžko takhle říct

video mi taky nejde, už to nahrávam jinam, za chvilku to bude

zelenac

mě to video taky nejde ale vypadá to pěkně v terénu to asi taky bude dobrý

Sugarfree

Mě to video taky nejede :/ ...a taky z neznámého důvodu, tak nevím všechny ostatní mi jdou jenom tohle ne...no nic teď k modelu , myslím si, že to bude konkurence schopné vozidlo :) hodně mi to připomíná tohle: http://technicbricks.blogspot.com/2009/12/week-techvideo-2009-52-igniz-got-new.html
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

PsychoWard666

no přesně tim sem se inspiroval, jinak video bude tady za asi 15 minut http://vimeo.com/8471038

edit: tak video na youtube by už mělo jít

Sugarfree

Jou video už jde na youtube :) ...jezdí to pěkne, ale nechtělo by to trochu rychlejší převody na kola? ..a ještě jedna otázka do jaké hmotnostní kategorie to bude spadat? ;)

PsychoWard666

no převody právě nevim, zatim tam mam 12 na 20 ale přehodit to je otázka pár vteřin, takže uvidim, bude to spadat do tý druhý kategorie, sice sem to nevážil ale 2XL+M+BB si myslim že váží dost

Woyta

BB vazi 250 gramu.
Jinak v tehle kategorii budou vozidla dost podobna. Ja stale cekam  na pasy.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Měch

Jak se oběvilo to video na TB tak jsem se rozmyslel a tento způsob nepoužiju. To ovšem neznamená, že se mi to nelíbí. Tohle vozidlo bude nejspíš nepřekonatelné při zdolávání překážek či stoupání, jak už někdo psal. Ale myslím si že bude v závodě pomalé - jde přece o rychlost tak jsem si říkal, že bys měl ty kolečka přehodit 20z na 12z, XL motor to v pohodě utáhne. Já se přikláním k tzv. tankům takže to moje bude mít 2 velké pásy, jak malé tak velké vozidlo. Pohon zatím budu tajit, však uvidíte ;D
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

PsychoWard666

Převod sem už otočil a jede to po rovině dobře, do kopce to má problémy, např na ten polštář se to už sotva vyškrábalo, takže nevim co je lepší, možná udělam kompromis a necham převod 1:1

Woyta

Do prvni kategorie se nevejdes a druha ma minimum 700g. Neboj, prokluzovat to nebude :)

Plutoone

Citace od: Troll-hornet kdy 31.12.2009, 18:50:51
Jak se oběvilo to video na TB tak jsem se rozmyslel a tento způsob nepoužiju. To ovšem neznamená, že se mi to nelíbí. Tohle vozidlo bude nejspíš nepřekonatelné při zdolávání překážek či stoupání, jak už někdo psal. Ale myslím si že bude v závodě pomalé - jde přece o rychlost tak jsem si říkal, že bys měl ty kolečka přehodit 20z na 12z, XL motor to v pohodě utáhne. Já se přikláním k tzv. tankům takže to moje bude mít 2 velké pásy, jak malé tak velké vozidlo. Pohon zatím budu tajit, však uvidíte ;D

No myslím, že všem je jasný, že tam narveš alespoň 4 buggy motory ;D Nebo se snad mýlím?  ;)

Měch

Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

miky747

pěkný , takový stroj vidim poprvé ale je to super , kdybych měl pásy tak to stavim hned.

ještě mě napadlo udělat ten spoj mezi těma " dvouma pojízdnýma blokama " ohebný do všech směrů , mělo by to pak mít větší účinnost .
Co je lepší než LEGO ?? Více LEGA

nareb

Jízdní vlastnosti jsou dobrý a na sněhu se to asi taky neztratí ;).

PsychoWard666

Tak rozebráno a přestaveno v něco rychlejšího a asi i s lepšíma vlastnostma, zatim jenom pár fotek

grohl

Sympatická potvora. Bude video?

PsychoWard666

video bude brzo, snad ještě dneska

vasek

Vypadá dobře, ale měl bych obavu že při své malé délce a poměrně vysoké konstrukci se při překonávání překážek bude převracet.

Woyta

Nejak mi to pripomina jeden ruskej stroj. Ale nemuzu si vzpomenout kterej.
Pohanis to pomoci Medium motoru nebo se ti podarilo napasovat tam XL?
K cemu pak slouzej spinace? Svetla nevidim.

PsychoWard666

jsou tam 2XL, spínače jsou tam jenom protože zatim nemam prodlužovací kabely

Bery

musím říct že se mi víc líbí tohle  :D
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Sugarfree

Je to pěkné, jsem zvědav na jízdní vlastnosti :) Co třeba přidat nějakej barevnej liftarm nebo ho vyměnit za stávající černý, aby to nebylo jenom tak celé černé?   ;)

PsychoWard666

sem to stavěl jenom tak narychlo, pak tomu asi trochu udělam design, ale to až to otestuju venku což nevim kdy bude, protože teď na to nemam čas

jakpet

Řekl bych, že to bude blbě zatáčet, ale můžu se mýlit..

PsychoWard666

venku nevim, ale na posteli se to točí na místě i zatáčí v pohodě, když byli pásy dál od sebe tak to shrnovalo povlečení, takže snad i venku to pojede dobře

PsychoWard666

tak sice pozdě, ale přece, video je tu, ale jenom vevnitř, ven se mi teď moc nechce

http://www.youtube.com/watch?v=LakaznbEExE

Fairytale

jezdí to dobře, ale mohl si počkat na světlo takhle není nic vidět.

Plutoone

Škoda, že není video z venku. Ale řek bych, že tohle jen tak nezapadne ;D