Poháněná přední náprava.

Založil Fairytale, 19.12.2009, 15:02:33

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Fairytale

Ahoj zdravím všechny a rad bych se na něco zeptal ... potřeboval bych aby jste mi poslali pár obrázku přední nápravy s náhonem (např. truck trial)
je mi 14 let a ještě jsem nepřišel jak udělat nápravu s zatáčením a náhonem.
Když udělám nápravu většinou je to velký nápor na kardany nebo na nějaká ozubená kolečka už se mi párkrát stalo že ten kardan praskl , proto raději stavím bez předního náhonu nebo kloubáky prosil bych aby jste mi poslali fotku nápravy jak to udělat bez náporu na součástky.
pokud máte zájem můžete se kouknout na můj profil http://www.youtube.com/user/Solenus116

Měch

Nazdar,
ty vypadáš přesně jako já před 5 ti lety  ;D, taky jsem nevěděl o přední nápravě skoro nic, ale pak mi naši koupili internet a tam ti je věcí....znáš lego 8466 nebo 8880 ?? tam je poháněná přední náprava. Návody k nim najdeš na www.peeron.com zadáš tam číslo lega a ono ti to vyběhne, pak už klikneš na Available from PICSL a to jsou instrukce k nim, ale musíš se registrovat abys mohl vidět celý plánek, takhle můžeš jenom 50 jakýchkoliv stránek.
Podívej se taky na moje videa na youtube, mám tam 2 a tam v obou jsou poháněné nápravy, kdybys chtěl poslat pak ještě nějaké fotky, napiš a já ti je pošlu na mail, sem se nevejdou.
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=21308.330 tam jsem taky posílal nějaké fotky, ale ty lepší zabírají asi o 100kB víc než tu je limit.

Tu je detail 8880
mám pak ještě nafocené lego bez odpružení, tak jak jsem říkal napiš a já ti je pošlu - mají asi 2MB
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=25763.msg113093#msg113093 tady jsem taky napsal o pohonu 4x4

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Fairytale

No ono je to těžké i tak protože mam spousta lega ale nemam ty kostky co jsou k odpružení kola a zatáčení na tom obrázku co si poslal jsou modrý.

PsychoWard666

A máš aspoň kardany? Bez nich to pujde těžko, ale taky to neni neřešitelný http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=347428  ;)

Fairytale

:o :o :o :oDíky moc tohle mi hodně napovědělo (kardany mam ale jen 4x ty kříže .... to už nějak vymyslím.

PsychoWard666

neni zač, jinak nejlehčí řešení je použít originální zavěšení, například z 8297 offroadera, s tim se dá udělat i docela úzká náprava

Měch

nemyslím si že tohle je ideální pro začátečníka, přece jenom je to truck trial a na nějaké to obyčejné ježdění až moc koleček. Není tam ani diferák na vyrovnávání kol.
To Sweetheart: poslal jsem ti nějaké fotky na mail, a díval ses na ty videa co mám já, to myslím je pro začátečníka asi nejjednodušší- to na mailu je bez odpružení

PS: když napíšeš na www.brickshelf.com front axle =přední náprava, a pohledáš tam, určitě něco najdeš
Fotky

Fairytale

Díky už včera jsem začal dělat nápravu je celkem dobrá ale dost velká...

Fairytale

Takhle jsem začal snad to bude dobře fungovat ...

PsychoWard666

No na normální jízdu asi jo, ale v terénu ti nejspíš bude přeskakovat diferák a nebo ti vypadne ta osmička kterou máš chycenou jenom z jedný strany, zkus to nějak líp uchytit

Měch

máš pravdu, je to moc velké a taky je tam moc těch speciálních dílků, ale jestli stavíš pro LTTT, tak je to dobré
jenom ti to asi pojede pomalu-já jsem spíš pro rychlost než pro nějaký ultra výkon, takže já bych stavěl jinak.
ale jo, líbí se mi, jak jsi to udělal
Fotky

hadato

Není to špatné, ale ose otáčení kola je dost daleko od kola. V trialu bys mohl mít problém se zatáčenímna větších nerovnostech, potom by to mohlo dělat problémy při náklonu a natočených kolech, kdy by bylo auto dost nestabilní.

Fairytale

no uvidím ... do večera bych udělal podvozek a nafotil otestoval a dal sem ale zatím co jsem zkoušel nejede to moc pomalu silu to má když na nápravu přitlačím tak kola se pořát točí nic nepřeskakuje .

Fairytale

Tak takhle pokračuji doufám že to není tak špatné v ohledu že je to můj první truck trial.

Nekoukejte na umístění BB tam jsem to dal jen pro test.
Podvozek ještě není úplně dodělaný potřebuje ještě zpevnit.

Testoval jsem ho jak vidíte na obrázcích.

Velká nevýhoda je že bych potřeboval mít ještě 2 velké kola mam jen 2 a tyto malé tomu moc nesedí.