8264 Hauler

Založil Plutoone, 08.12.2009, 07:26:34

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Plutoone

Ahoj,
kamarád chce začít s technikem (vím že by  bylo nejlepší koupit buldozer) ale jemu se líbí 8264 Hauler
mně se moc nezdá. příjde mi takovej "chudej" proto jsem se vás chtěl zeptat, jestli ho někdo nemáte doma a jakej je. v recenzích jsem ho nenašel, nebo jsem ho přehlédl. děkuju. tady je na něj odkaz
http://technic.lego.com/en-us/Products/default.aspx#8264

mike.kup

Já bych řekl, že hauler není technic. Ano, motor tam je, studless dílky taky, celkově větší model to je, ale žádné ozubené kolečko. Motor můžeš přidělat jediným způsobem. Nemáš moc možnost si z toho postavit cokoliv jiného, než jen velice podobné auto ve stylu modelu A nebo B.
Jó takový 8292 cherry picker, to už je jiná. Ten bych doporučoval hodně silně. S ním si už člověk vyhraje pořádně. Ale zase se dá koupit pouze dráž. Záleží na finanční situaci kamaráda a taky, jestli chce stavět jen autíčka, co jezdí tam, zpátky a do stran, nebo by chtěl postavit taky něco více funkčního. Tedy víc technic. Ale pak hrozí, že bude chtít pouze víc, víc a VÍC dalšího technicu.

Plutoone

Citace od: mike.kup kdy 08.12.2009, 08:12:21
Já bych řekl, že hauler není technic. Ano, motor tam je, studless dílky taky, celkově větší model to je, ale žádné ozubené kolečko. Motor můžeš přidělat jediným způsobem. Nemáš moc možnost si z toho postavit cokoliv jiného, než jen velice podobné auto ve stylu modelu A nebo B.
Jó takový 8292 cherry picker, to už je jiná. Ten bych doporučoval hodně silně. S ním si už člověk vyhraje pořádně. Ale zase se dá koupit pouze dráž. Záleží na finanční situaci kamaráda a taky, jestli chce stavět jen autíčka, co jezdí tam, zpátky a do stran, nebo by chtěl postavit taky něco více funkčního. Tedy víc technic. Ale pak hrozí, že bude chtít pouze víc, víc a VÍC dalšího technicu.
Souhlasím Cherry picker mám. je dobrej :)

jakpet

Jako první set jednoznačně 8297, nebo 8421. V 8297 je dost dílů, velký kola, spousu koleček, diff, PF díly,   zavěšovací díly na podvozek. A v 8421 je moře dílů, 8 kol, pneumatika, buggy motor, BB, nekonečně ozubenejch koleček, diff. Po mém technic znovuzrození byl 8421 můj první set a teď, když mam 8421 i 8275, tak jsem rozhodně toho názoru, že 8421 je pro zečátečníky mnohem lepší.

mike.kup

Dovol abych nesouhlasil. Pro začátečníky určitě není nejlepší ten největší možný a nejkomplikovanější (a taky nejdražší) set. Jsem si kdysi procházel nějaké recenze na bricksetu a pomalu jsem nevěřil, jak si lidi stěžovali i u jednoduchých setů na to, jak jsou instrukce málo precizní a že byli schopni zblbnout nejeden krok atd. Ostatně jsem to viděl i u své přítelkyně, když mi pomáhala se stavbou lega podle návodu. Pro začátek bych rozhodně doporučoval sety, ve kterých se naučí nějaké základní poznatky, jak spojovat jednotlivé kusy lega, kolik potřebuje prostoru k uložení různých ozubů, jak skládat díly kolmo na sebe a podobně. Když jsem přecházel ze stud na studless, bylo to docela krušné. Absolutně jiná filosofie spojování. Prostě ty některé techniky musíš znát, aby jsi pak mohl stavět kompaktní převodové skříně ala ta šílenost u 8258 Crane Trucku.
Můj osobní názor je jít do Cherry pickeru a pokud ho to chytí tak následně do Front End Loaderu se 3 aktuátory a k tomu PF sadu a jeden Switch navíc. Rozhodně nic jako 8421 nebo 8258.

Sugarfree

já bych teda souhlasil víc s mikem, jestli ten tvůj kámoš s legem opravdu začíná, tak si myslim, že něco jako ten velkej jeřáb by ho spíš odpudilo od lega a ne přilákalo... je to drahé, pro začátečníka dost těžké a řekl bych, že v dnešní době už těžko sehnatelné tady v ČR!! ..souhlasil bych s cherry picker a poté třeba i ten jeho vysněný hauler, ale nakonec ať se stejně rozhodne on sám ;)
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

vasek

Haulera nemám takže nemohu posoudit, ale pokud se tvému kamarádovi líbí tak bych mu ho nerozmlouval, pokud má s technic začít tak je lepší s něčím jednodušším a to Hauler splňuje. Nemá sice převody ale základní stavební techniky se na něm naučí.
Ukaž mu vše co se dá sehnat, popřípadě mu vysvětli co který set umí ale nenuť ho do ničeho !

Plutoone

Včera byl u mě a strávili jsme asi 4 hodky stavěním. Je do toho úplně poblázněnej. Nezačíná podle mě zrovna dobře, protože do všeho chce hnedka nacpat motory. Ale rozmlouvat mu to nebudu. Už si ježíškovi napsal o tu scanii s ramenem. Tak uvidíme, jak bude pokračovat dál.  ;D

vasek

Citace od: Plutoone kdy 09.12.2009, 07:30:39
Včera byl u mě a strávili jsme asi 4 hodky stavěním. Je do toho úplně poblázněnej. Nezačíná podle mě zrovna dobře, protože do všeho chce hnedka nacpat motory. Ale rozmlouvat mu to nebudu. Už si ježíškovi napsal o tu scanii s ramenem. Tak uvidíme, jak bude pokračovat dál.  ;D
No tak autojeřáb je podle mne na první model vyloženě špatná volba když se nepovedl na první pokus ani jistému zkušenému staviteli a navíc již od Lega není stavební postup úplně ideální, viz. Afolácké úpravy.

Plutoone

Nevím, já ho mam. měl sem ho teda podle instrukcí lega postevenej jen jednou. Docela se mi jako model líbí. Oproti Hauleru má o 200kostek víc. což není zrovna málo. Nejsem tak zkušenej jako vy, ale myslím, že sem z ramene vytáhl jen jednu osičku, aby se sklopilo níž a jinak mi to přislo jako dobrý lego.

vasek

Citace od: Plutoone kdy 09.12.2009, 10:13:41
Nevím, já ho mam. měl sem ho teda podle instrukcí lega postevenej jen jednou. Docela se mi jako model líbí. Oproti Hauleru má o 200kostek víc. což není zrovna málo. Nejsem tak zkušenej jako vy, ale myslím, že sem z ramene vytáhl jen jednu osičku, aby se sklopilo níž a jinak mi to přislo jako dobrý lego.
Aha, ty myslíš 8292 Cherry Picker nikoli 8258 Crane Truck což jsem myslel já. V tom případě je jeho volba bezchybná, to je velmi dobrý set.

Plutoone

Přesně tak 8258 mě taky moc nenadchnul.  :P

miky747

Souhlasím s Mike.kup
já jsem v lego technic nováček, okolo lega se motam od malička ale s tecnikem jsem začal teprv před třema měsícema,
na začátek jsem si koupil  Dune Buggy 8296, hned za měsíc jsem si pod stromeček přál ( objednal ) offroader 8297 , je to myslím za tu cenu druhej nej. technic set , první je rozhodně buldozer (ale pro mě za tu cenu  :-\ )

jinak potom další co mám vyhlídnuto je Lesní Traktor ( ten prostě musím mít  >:D ) ten ať si koupí potom  ;)
http://technicbricks.blogspot.com/2009/12/tbs-techreview-08-8049-tractor-with-log.html ( vyjde v roce 2010 )
Co je lepší než LEGO ?? Více LEGA

Sugarfree

taky chci 1000000% - 8049 Tractor with log loader....jen aby už vyšel....nemůžu se dočkat!!  :'(
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

miky747

no v německu má stát v přepočtu 1222,-  (47 euro) ale u nás bude stát, podle mého odhadu 1599  :'( - už to vidim , oškubaváj nás pořád
aj přesto si ho koupim   :-*
Co je lepší než LEGO ?? Více LEGA

Plutoone

Citace od: miky747 kdy 09.12.2009, 15:09:43
no v německu má stát v přepočtu 1222,-  (47 euro) ale u nás bude stát, podle mého odhadu 1599  :'( - už to vidim , oškubaváj nás pořád
aj přesto si ho koupim   :-*
Se setem 8284 (kterej naštěstí mam) a s pneumatickejma pístama (který mam taky 2, ale mam málo ventilů) by to neměl bejt problém postavit. A ještě ve velkým ;D

jakpet

Je pravda, že 8421 je na stavbu velmi náročnej, ale po dokončení je naprosto impozantní a propracovanej a do technicu mě strašně zatáhl...

Plutoone

Citace od: jakpet kdy 09.12.2009, 18:00:25
Je pravda, že 8421 je na stavbu velmi náročnej, ale po dokončení je naprosto impozantní a propracovanej a do technicu mě strašně zatáhl...
8421 mam také doma a souhlasím s tím. že je náročnej to ano, ale spíš časově, než dovednostně. Stavěl jsem ho s přítelkyní. já stavěl podvozek a ona (byť technik nikdy nestavěla) postavila rameno. Vše fungovalo hned napoprvé a vypadá fakt skvěle.  8)

Dennis4

Ahoj všem,
já si osobně myslím, že set (8264 Hauler) je pro začátečníka rozumná volba. Soudím totiž dle vlastní zkušenosti. Asi tak před půl rokem jsem také začínal s Lego Technic a právě první volba padla na tento set z důvodu poznání a seznámení se s Lego Technic. Osobně mě stavba moc bavila a obě varianty modelu jsem si užil. Jak už tu ale bylo zmíněno, nastala u mne Technic mánie a touha po dalších a propracovanějších setech mě pohltila.
Dalším setem byl (8297 Off Roader), (8275 Motorized Bulldozer), (8295 Telescopic Handler), (8285 Tow Truck) a dnes jsem si pořídil set Lego Racers (8157 Ferrari F1 1:9).
V budoucnu bych se chtěl pokusit o vlastní výtvory, protože mě láká LTIR - Lego Technic Indoor Racing.
Každý kdo začíná ať si vybere dle vlastního zvážení a možností.

S pozdravem,
Honza :)