KONEČNĚ! "Brick 1 x 1 with Stud on One Side"

Založil peter, 07.12.2009, 13:02:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peter

Kdysi jsem slyšel, že firma Mega Blocks si nechala patentovat výše zmíněný díl. Tímto krokem totiž skomplikovala stavební techniky Legu, které bylo nuceno tento díl nějak nahradit. Jediným řešením bylo spojení dílů "Technic Brick 1 x 1 with hole" a "Technic pin 1/2". Bohužel toto řešení není nejideálnější, jelikož pin se v díře protáčí a tak spojení není tak pevné a v neposlední řadě je pozice kolmého studu v jiné rovině než by bylo potřeba - ostatně na tento problém je upozorňeno i v oficiálním dokumentu zakázaných technik.

Zařazení tohoto dílu proto jistě nejen já, ale valná většina AFOLů uvítá. Doufám tedy, že se nejedná jen o nějaký omyl, kdy se na peeron dostal jen omylem. Mohl totiž být používán např. jen v parcích, kde by jeho použití nebylo tak markantní a tudíž porušení patentu by nejspíše nehrozilo. Snad tedy opravdu vypršela doba platnosti patentu a LEGO se tak ihned chopilo šance. Přejme si tak, aby se díl začal objevovat v hojné míře a v mnoha barevných variacích, jelikož jeho použítí, zejména ve SNOT technikách je více než důležité.

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

eNTy

S tím Megablocks patentem se mi to nějak nezdá, protože Lego produkuje drahně let například:
4733
52107
30414

Že by ten patent byl jen na 1x1?

peter

Citace od: xtepn01 kdy 07.12.2009, 13:57:54Že by ten patent byl jen na 1x1?

Co já slyšel, tak měl být opravdu jen na výše uvedený dílek.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

matny

Na BL sa predáva v troch farebných prevedeniach, takže sa určite na peeron nedostal omylom.  ;)

Hana129

Tento dílek  + i další se nachází  v novinkách pro příští rok.   ;)
http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=35343

Rhox

A mě už od dětství vrtalo hlavou,proč to Lego neudělal už dávno,konečně mám jasno...

Siegnord

Už jsem si všiml i dalších nových základních dílků. Asi se máme naco těšit.  :D

gearcs

Zrovna když si člověk nakoupí plno těchto bricků, ale se dvěma study, příjdou s jedním studem... To je snad za trest >:(