*TOP* (Vlastní) Hrad s kulatou věží

Založil linhi, 15.06.2008, 22:23:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Kdo má zvítězit při obléhání hradu Brloh?

pan Hynek Vlk ze Stráže
obránci Brlohu

linhi

Tak jsem se pustil do druhé půlky hradu - začátek je druhá brána,ta bude navazovat na Donjon,palác a kapli.
No tak opět 2 fotečky,nad branou je ochoz který bude spojen s vnitřní hradbou,ale z vnější hradby už se do této věže samozřejmě nedostanete :-),tak jukněte...

LiBorec

Já bych zvětšil ty brány na úkor kuchyně... Koneckonců kuchyně není úplně nejdůležitější část hradu :D

linhi

Citace od: LiBorec kdy 02.10.2009, 15:10:30
Já bych zvětšil ty brány na úkor kuchyně... Koneckonců kuchyně není úplně nejdůležitější část hradu :D

Nejduležitější část se bude teprve stavět...  :-)

linhi

Zdravím všechny hradaře a prosím ještě o jednu pomoc,jelikož nemám žádné stavební plány obléhacích strojů :-) žádám vás o jakékoliv fotky z BS které vás zaujmou,bude to sprosté,ale něco okopíruji pro obléhání hradu.
Jinak hrad oblehne jedna nádherná armáda jednoho z kostkařů....

Siegnord

Wow, tak na to vaše obléhání se těším. Chtěli jsme s Drakyrem zrealizovat to samé, ale nevyšlo to. A na tvůj hrad a na nejmenovaného vojsko bude jistě hezčí pohled.
  Těším se na fotky. :D

Colonel32

Citace od: Siegnord kdy 10.11.2009, 18:28:56
  Wow, tak na to vaše obléhání se těším. Chtěli jsme s Drakyrem zrealizovat to samé, ale nevyšlo to. A na tvůj hrad a na nejmenovaného vojsko bude jistě hezčí pohled.
  Těším se na fotky. :D

Pro obléhací stroje bude v hradovém diorámatu prostoru dostatek.

linhi

Tak jsem se po delší době dostal ke stavbě a tak posílám malou ochutnávku jak hrad pokračuje.
Protože jsme se rozhodnu li hrad oblehnout,nebude mít takové rozměry jaké jsem plánoval,do 2 vitrín se musí vejít hrad i armáda :-)

gearcs

Ha, nový typ střílen! Excelentní :D

Daniel

Citace od: gearcs kdy 18.11.2009, 08:06:04
Zrovna na to čumím :o Jako celek super, to už tu zaznělo mockrát...ale ty střílny se vážně povedly!

linhi

Ty střílny už jsem někde viděl,tuším že je někde použil Aki,jinak děkuji...

maeror

No, je to zákeřně hezké. Není to detaily až tak přecpané jako ty stavby do Colossal Castle Contestu, je to poctivě realistické (a o to lepší (?)), ale stejně si při každém prohlížení všimnu nějaké drobnosti, která mi svým zpracováním udělá radost, překvapí mne, případně prostě v tichém úžasu zírám.

Aki

Citace od: linhi kdy 18.11.2009, 10:20:07
Ty střílny už jsem někde viděl,tuším že je někde použil Aki,jinak děkuji...
Střílnu vymyslel Marian20 link a já ji jen otočil o 180°. Použil jsem jí jak na své městské hradbě, tak na hradě pro brněnské kolejiště.
Linhi, ale tuto střílnu zvýraznil zapuštěním do zdi. Proto sice hned upoutá, ale nejsem si jist zda takhle odpovídá umístění skutečných klíčových střílen. 
Přesto se mi ale nárožní věžička móc líbí. Také hradba s roubeným podsebitím je skvělá.
Stále se mi ale nelíbí štít bašty vedle kuchyňské věže.  :-\

maeror

Citace od: Aki kdy 18.11.2009, 17:30:37
Linhi, ale tuto střílnu zvýraznil zapuštěním do zdi. Proto sice hned upoutá, ale nejsem si jist zda takhle odpovídá umístění skutečných klíčových střílen. 

Asi ne tak výrazně, ale drobně zapuštěné už jsem tyto střílny viděl - pravda, většinou tak byly vytesané, vsazené ale byly v úrovni zdi. Jenom jsem teď marně projel pár fotek, kde jsem si myslel, že bych to mohl mít zdokumentované, tak to ilustruji bohužel jenom takto:

linhi

Započal jsem hlavní kus hradu,donjon a palác... jinak přihazuji i fotku pokusu o prak....

peter

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

linhi

Věděl jsem že hned někdo vystartuje......  :D

http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=54058

peter

Hmm, no tak to :o . Zakomponovat takto viditelně Duplo prvek, to se hned tak nevidí. Každopádně parádní volba. Nj. Duplo znám jen z letmého listování katalogů, takže tento díl mi úplně unikl. Nejspíš bych si měl oživit i jiné žánry a doplnit znalosti. Jak vidno, dají se i zde najít velmi zajímavé prvky. :D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

maeror

Citace od: peter kdy 20.11.2009, 12:09:10
Hmm, no tak to :o . Zakomponovat takto viditelně Duplo prvek, to se hned tak nevidí. Každopádně parádní volba. Nj. Duplo znám jen z letmého listování katalogů, takže tento díl mi úplně unikl. Nejspíš bych si měl oživit i jiné žánry a doplnit znalosti. Jak vidno, dají se i zde najít velmi zajímavé prvky. :D

Ano, už několikrát jsem se tady na fóru přesvědčil, že i zavrhované nebo opomíjené sety mohou být zdrojem překvapivých řešení (viz Hana129 a clikits).

Jinak stavba se mi líbí, jenom je nutné smířit se s takovým zjednodušením konstrukce... ale těžko postavit v daném měřítku něco,co by mohlo teoreticky fungovat i trochu slušně vypadat. Takže já tleskám.

Hardegon

Citace od: linhi kdy 20.11.2009, 11:40:41
Věděl jsem že hned někdo vystartuje......  :D
http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=54058

Asi budu muset koukat i na Duplo. Tohle je skvělí nápad.  :o Ale to závaží mi přijde moc "krabicoidní". Nedá se třeba spestřit pomocí Tile 1x6 danou vodorovně na bok jako na obrázku?

linhi

Takže další kus stavby je hotov....    už jen ta věž.....a... a... a znáte to...

Hardegon

Citace od: linhi kdy 23.11.2009, 19:07:07
Takže další kus stavby je hotov....    už jen ta věž.....a... a... a znáte to...

Hrad krásně roste. Jen se kochat a kochat. Ale zarazil mě padací most u hlavní budovy. Podobný prvek mám vžitý u samostatně stojících (nějčastěji) věží, jako poslední úkryt. U rozlehlé budovy s více vchody bych to nečekal. Nebo se to používalo i takto?

linhi

Budova má sice více vchodů,ale z vnitřní strany nádvoří a z vnějším okruhem hradeb je tedy takto oddělena,v případě že útočníci dobudou vnější hradby,uzavře se mostek do budovy a obránci budou bránit druhou linii...

Siegnord

Moc pěkné.  :o Líbí se mi ta tan bosáž z plates. Zajímalo by mě, jestli má hrad také interiéry? Případně bych poprosil o foto.

hobby

Mimo vlaková témata se příliš neangažuji, ale zdejší hradaři jsou výborní stavitelé a musí být i znalci historie i odborníci. Ode mne velké uznání.
Možná, že by leckoho zajímalo, proč měly ty střechy dvojí skoln (napřed menší, pak strmější), se zalomením kousek za římsou. Nejen hradní paláce a věže, ale i sýpky, stodoly a jiné rozsáflé stavby. Dnes se to u novostaveb moc nevidí.
Tak, kdo nám to vysvětlí? ;)

Rhox

Já bych si tipl,že kvůli sněhu....aby sjížděl a neprobořil střechu...

hobby

Citace od: Rhox kdy 24.11.2009, 10:28:22
Já bych si tipl,že kvůli sněhu....aby sjížděl a neprobořil střechu...
Kdepak. Co třeba jižní Itálie? A navíc, sníh by sjížděl daleko lépe, kdyby ten sklon zůstal právě strmější. ;)

Gibur

Tvar střechy jako sepnuté ruce,při modlidbě.
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

linhi

Dnes jsem odboural místo kde byla hrázděná zeď a místo ní vznikla roubená komora,nevím zda by mohla i takto vypadat,snad mě neukamenujete,tak posuďte .... ;)

Jinak jsem při stavbě náhodou přišel na to že se palisády dají k sobě spojit obráceně pomocí tohoto dílku -

http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=32062

možná už to tady bylo,jestli tak jsem fakt nechtěl spamovat :-)

Hardegon

No prvek je to zajímavý, ale původní se mi líbil víc. Tohle jsem možná ani neviděl na žádném reálném hradě.

Siegnord

Jestli je výklenek natočen do vnitřku, pak mi nevadí. Jestli je natočen směrem k nepříteli, pak si myslím, že dřevěnná část zdi věž neučiní o moc bezpečnější.  ;D