Společný nákup lega

Založil Jamesek, 24.03.2009, 15:48:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jamesek

Budu vytvářet objednávku nějakých technic dílů v tomto obchodě: http://www.bricklink.com/store.asp?sID=45108

Je docela slušně zásoben, tak se mrkněte co by vás třeba zajímalo a napište. Když se podaří udělat větší objednávku, mělo by to být bez poplatků. V ostatních případech se poplatky rozpočítají mezi účastníky společného nákupu poměrem celkové ceny jejich objednávek plus případné poštovné v rámci čr/sr.
Zálohy a předání se domluvím s každým individuálně. Preferuji bankovní převody, osobní předání - ale vše je jen otázka domluvy.

Jelikož položka kterou potřebuji je na BL vcelku vzácná, uzavírám objednávku zítra ve 12:00.
Dotazy zde nebo na SZ.

Jamesek

Všechny dílky, které jsem dostal k objednání jsou předobjednány, takže vykoupené díly již nejsou v obchodě vidět.

Poslední možnost jěště něco přiobjednat.

Za hodinu a půl pošlu uzavírající objednávku a všem účastníkům společného nákupu informace o zálohách.

Jamesek

Objednávka odeslána. Celkem to máme asi za $160, uvidím co na to on při balení a posílání a pak následně naši celníci.

Kdyby měl někdo nějaký nápad, co mu napsat aby to u nás prošlo bez proclení .... ;)

otaznik

Citace od: Jamesek kdy 25.03.2009, 14:36:44
Objednávka odeslána. Celkem to máme asi za $160, uvidím co na to on při balení a posílání a pak následně naši celníci.

Kdyby měl někdo nějaký nápad, co mu napsat aby to u nás prošlo bez proclení .... ;)
Clo je od 150 EUR, takže myslím, že to projde bez problémů.

Jamesek

Zásilka dorazila. Clu se vyhnula. Dneska večer kontrola, třídění a balení. Dle předchozích dohod rozešlu, či vezmu na nejbližší lego akci.

Případné změny mi piště do SZ.

Shmade

Tak s tim clem je to dobrá zpráva. A taky budou kolečka na peugeotka :)

Jamesek

Zdravím všechny, kteří se přidali k tomuto nákupu.

Všechny zásilky už jsou v cíli, platby a řešení dalších detailů za námi. Děkuji všem za zúčastnění se a za solidní jednání. Ještě rozešlu poslední hodnocení a obchod bude za námi.

Jen bych chtěl ještě touto cestou vyjádřit nekonečný obdiv těm, kteří tyhle hromadné nákupy organizují častěji. Nejsem typ pořádného člověka, takže vše si pohlídat aby dopadlo dobře a nikomu nic nechybělo je pro mně úkol, na který se musím hodně soustředit.
Také můj životní styl organizování hromadných nákupů moc nepřeje. Dlouhé a několikadenní cestování mi brání jednat rychle a efektivně. Balíčky s dílky čekají několik dní na odnesení na poštu, emaily a vzkazy na odpověď.
Od minulého hromadného nákupu to byla dlouhá doba a sám sebe jsem zase musel ujistit, že nejsem vhodný organizátor. I když všechno (zaplaťpánbů) dopadlo nakonec dobře, vynaložené úsilí mi za to nestojí. Ještě jednou díky všem zúčastněným za trpělivost se mnou a obdiv těm, kteří to dokážou lépe.

Výše běžně stanovených poplatků za položky a objednávky neodpovídá vynaložené práci a kdo si to nezkusí, nemůže kritizovat. Příště s radostí využiji služeb šikovnějších a stanovené poplatky všichni berte jako absolutní minimum, kterým je možné vyjádřit poděkování za zprostředkovaný nákup.

Jamesek

Zdravím, pokud by měl někdo zájem, budu objednávat z tohoto obchodu:

Brick & Train Store http://www.bricklink.com/store.asp?p=Trainstar

Pokud by měl někdo zájem se přidat, může do pondělí 10.8. 18:00 poslat SZ.
Nyní toho mám tak za $30, od $40 je pak 5% sleva.

Pravidla:
- Podílení se na poštovném a případných vícenákladech
- Doprava po Praze v rámci akcí a dohody, po ČR dle dohody (víceméně pošta)
- Zpracovné 15Kč/Objednávka, 1Kč/Lot (položka, nezáleží na počtu kusů)
- V případě získání slevy ji samozřejmě přepočtu i na ostatní objednávky.

Jamesek

Brick & Train Store - Received

Jamesek
Muzzo
Miho
jvucka
Jenčula

Order total: $306.86
Shiping: $26
Credit (sleva): $15,34
Grand total: $317,52 -> 0,85 -> €269,89
Kurz Kč/€ cca 26,3
Celkem v Kč -> cca 7100 Kč
$1 Objednávky vychází na 23,14

Posílám výzvy na zaplacení zálohy.

Jamesek

Brick & Train Store - Received

Pokusím se během dneška roztřídit. Kdo by měl zájem, je již možnost domlouvat vyzvednutí a předání.

Jamesek

Otevírám předvánoční hromadný nákup: http://www.bricklink.com/store.asp?p=dagealka.
Podmínky jako posledně. Vyzvedávám zásobenost technic a lodní příslušenství (já beru airtanky, steering, vrtule, ...). Hodně dílků má i v jiných sekcích, ale tomu až tolik nerozumím.

Uzavírka objednávek v pátek 6.11.

Jamesek

Omlouvám se všem, že neodepisuji jednotlivě, ale počítám s vámi. Zatím se tedy obchodu účastní:

Jamesek
TomB
stomcova
Woyta
Garfield73
mike.kup
Hardegon
Aki
cendix

Mareken

Ahoj,tak jak to vypadá?
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

Jamesek

Vše objednáno, uzavřeno.

Některé dílky do uzávěrky skoupil někdo jiný, o některé dílky se bijete mezi sebou. Musím nachystat nějakou přehledovou tabulku, ze které ty rozdíly vyčtu a dám vědět.
Systém bude standartní: v prvním kroku dohoda, když nedopadne, tak rozhoduje čas objednání.

Společně s tím pošlu výzvy k zaplacení záloh. Ceková cena objednávky se vyšplhala na $687.69. Váha je něco kolem 3,706.20g, takže cca 28€ bude poštovné + pojištění 2% z celkové ceny. Ještě čekám, zda jsem ho náhodou nepřekecal na platbu v dolarech (bylo by to celé cca o 10% levnější). Z Německa by CLO nemělo hrozit (je to v rámci EU).

Rhox

Ukecali jste to na ty dolary?Včera jsem tam taky nakupoval,tak jestli to má cenu smlouvat:)

Jamesek

Citace od: Rhox kdy 18.11.2009, 13:11:47
Ukecali jste to na ty dolary?Včera jsem tam taky nakupoval,tak jestli to má cenu smlouvat:)

Bohužel ne

Rhox

Jamesek

Zaplaceno, odesláno, čekám na pošťáka. Až dorazí balík, vypočítám finální rozúčtování.

Omlouvám se za slabé informování ...

Jamesek

Po půlhodině stání na poště balík vyzvednut, lego přebráno a přepočítáno (cca 5000 dílků, jeden po druhém - asi teď lego chvilku vidět chtít nebudu). Jsou tam naprosto minimální rozdíly v řádek jednotek procent množství a jedna výměna. Postiženým dám vědět SZ.
Do neděle dokončím vyúčtování a příští týden bych chtěl rozeslat poštu (ať to do vánoc máte) a začít rozdávat osobní předání (Dejvice, Petřiny). Kdo chce něco vzít do Lego hospody, napište (zatím vím jen o Ondrovi). Kdo chce, může vyzvedávat i o víkendu ;) Zůstávám v Praze.

Zbytek napíšu v tu neděli ;)

Jamesek

Konečné vyúčtování:

Celková cena objednávky = $687,541
Celková zaplacená cena (pojištění, převody, poplatky) = 16 628 Kč
Výsledná cena $1 v objednávce = 24,18474 Kč

Tímto si lze přenásobit vaší order total a získáte cenu v Kč. Bohužel jsou někde změny v počtech objednaných dílů, takže možná nemáte aktuální seznam. V každém případě k legu přibalím nějaký ten rozpis, ať je jasné jak vznikly výsledné ceny.

V brzké době rozešlu jednotlivě SZ s informací co a jak. Sbírám požadavky na osobní předání a adresy na rozeslání.

Jamesek

Vše od koho jsem měl adresu, dnes ráno rozesláno. V pondělí čekejte pošťáky ;)

Z celého obchodu mi zbývá pouze jvucka, na kterého jsem nedohledal adresu. Takže ho a zbytek peněz a vše kolem dořešíme v lednu.

Příjemné vánoce a děkuji za spolupráci.

hadato

Už se nemůžu dočkat, aspoň bude co dělat o prázdninách. >:D

Woyta

Balik dorazil odpoledne.
Vse OK.
Diky. :)

Pneu motoru uz bezi a ted se vrhnu na LTTT truck.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

stomcova

U nás už jsou dílky v inventáři, moc díky dala jsem patřičný komentář. Ale stále ještě dost a dost jich postrádáme.
Batman, forever...

Hardegon

Citace od: stomcova kdy 22.12.2009, 20:58:21
U nás už jsou dílky v inventáři, moc díky dala jsem patřičný komentář...

U mě stejné. Děkuji za sprostředkování nákupu.  :)

Jamesek

Rychlospolečný nákup na BL: wearmouth0

Termín: 18.1.2012

Objednával jsem si tam nějaké dílky před vánoci a kvůli české poště (nebo celníkům) se balík vrátil do anglie. Budu platit podruhé poštovné, ale nechce se mi jej dávat jen tak "za nic", tak si chci přiobjednat další věci. Kdyby někdo něco chtěl, dejte vědět. Všechna  pravidla pro hromadný nákup viz předchozí příspěvky. Díky.

Mates

Citace od: Jamesek kdy 16.01.2012, 10:23:38
Objednával jsem si tam nějaké dílky před vánoci a kvůli české poště (nebo celníkům) se balík vrátil do anglie.
Ahoj, zásilky z Anglie nejdou na celnici - z toho je jasné, kvůli komu se Ti balíček vrátil... ;) >:D

Jamesek

Objednáno 2728 dílků pro měcha, jvucku a kilhora. Počkám na invoice a pak pošlu platební údaje. Prosím o rychlé zaplacení .. :) Díky.

Jamesek

Konečné vyúčtování wearmouth0:

Celková cena objednávky = US $109.85
Celková zaplacená cena (pojištění, převody, poplatky) = 3 051,66 Kč
Výsledná cena $1 v objednávce = 27,78 Kč

Tímto si lze přenásobit vaší order total a získáte cenu v Kč. Bohužel některé díly prodejce neměl, takže neznáte aktuální stav vašich objednávek (budu kontrolovat až to fyzicky přijde).

V brzké době rozešlu jednotlivě SZ s informací co a jak. Sbírám požadavky na osobní předání a adresy na rozeslání.

Jamesek

Zaplaceno, odesláno.

Snad se to zase nevrátí do UK. Narozdíl od minule jde zásilka jinou společností a je trackovatelná ... bohužel poslední záznam je z mezinárodní brány před týdnem a žádný další check nepřibyl. Obávám se, že jestli poslední doručitel bude zase ČP, tak ta na nějaký tracker prdí a budu rád za lísteček ve schránce...

Stay tuned