(vlastní) Traktorbagr

Založil isiko, 01.11.2009, 17:45:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

isiko

Tady je můj pokus o rypadlo-nakladač.

Funkce:
-   zatáčení kol volantem
-   kyvná přední náprava
-   4x4 s mezi nápravovým diferenciálem
-   jednoduchá 2 rychlostní převodovka
-   pohyblivá přední lopata, zdvih přes XL motor, vyklápění přes pneumatický píst s ruční pumpičkou
-   převodovka na kompresor a otočení ramena přes medium motor
-   vzpěry přes pneumatické písty
-   3 medium motory pro kompletní pohyb ramena

Odkaz na video:
http://www.youtube.com/watch?v=xAI2nSrTYzk

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

hadato

Ahoj, docela se mi to líbí, asi nejvíce podvozek s nápravami a umístění BB, dlouhou dobu jsem ho neuměl najít.
Co se mi nelíbí však nelíbí je zadní rameno. konkrétně to, že je strašně odsazené od celého zbytku modelu. Vím sice, že se to lehko řekne (sám se pokouším o kompletně dálkově řízený exkavátor a vecpat to do kompaktních rozměrů je velice složité), ale zkus to ještě přepracovat.

Jamesek

Líbí se mi to moc. Mám jen tyto poznámky:

Když máš v trakoru kompresor, co z něj vzduchem ovládat i klopení přední lžíce?
Mohl bys nám ukázat i fotky z druhé strany traktoru?
Zkus nepoužívat beamy jako bricky (žluté plochy na spodku kabiny).
Zkusil bych udělat otevíravé dveře do kabiny, možná výklopné přední a zadní okno.

Ale jak říkám, super. 8/10 díky funkčnosti.

Plutoone

Mně se to taky líbí, jen bych možná ještě zatáčel majáčkem na kabině, aby bylo manévrování snažší a nějak bych pozměnil vyklápění přední lžíce. Ale jinak fakt pěkný :)

Sugarfree

Taky se mi to moc líbí, je to doopravdy hezké :) pár maličkostí se dá vychytat vždycky například to ovládání si myslím, že by bylo praktičtější jak řikal pluto...přes maják, a ne přes volant ;) ...jenom by mě zajímalo jak dlouho si to stavěl?
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

isiko

Děkuji za komentáře.... Stavěl jsem to jednu sobotu a dva večery po práci k tomu, takže si myslim, že + - dvacet hodin určitě :) Řízení majáčkem by bylo určitě fajn, ale zase sem si říkal, že s tim moc daleko jezdit nebudu, tak už sem to tak nechal. Všechno by šlo určitě udělat líp, ale byl jsem omezen dílky.

Plutoone

Možná že se ptám jako hlupák, ale nevíte někdo, jak se menuje díl, který je zde použit místo pneumatických pístů. Viděl sem ho v několika nových stavebnicích a celkem by se mi i hodil, ale kupovat si kvůli tomu novej technic se mi fakt nechce. Díky

Sugarfree

Zjistil jsem číslo součástky : 4528037 ...nevim jestli ti to k něčemu bude :)
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

vasek

Citace od: Plutoone kdy 03.11.2009, 09:21:35
Možná že se ptám jako hlupák, ale nevíte někdo, jak se menuje díl, který je zde použit místo pneumatických pístů. Viděl sem ho v několika nových stavebnicích a celkem by se mi i hodil, ale kupovat si kvůli tomu novej technic se mi fakt nechce. Díky
říkají tomu - linear actuator, podle mne šíkovná věcička a hodil by se mi i menší bráška s menším zdvihem  :D

Jamesek

Citace od: vasek kdy 03.11.2009, 12:50:18
říkají tomu - linear actuator, podle mne šíkovná věcička a hodil by se mi i menší bráška s menším zdvihem  :D
<OT>Mě zase větší bráška s větším zdvihem ;D

jakpet

to Jamesek, na co větší? Vždyť je to obrovský!

Jamesek

Citace od: jakpet kdy 03.11.2009, 18:18:04
to Jamesek, na co větší? Vždyť je to obrovský!
Mluvíme o linear actuatoru ....

jakpet