4x4 podvozek na TT

Založil jakpet, 09.10.2009, 23:53:56

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

jakpet

Rozhodl jsem se postavit také nějaký truck, který by zvládal terén, kvůli omezení zásobou dílů jsem se rozhodl pro čtyřkolovou verzi, odpružení a zatáčení jsou samozřejmostí pro pohon tam jsou dva XL motory a pro zatáčení jeden M. Zatim je to jen podvozek, bez jakéhokoli designu. Konstrukce je napůl studded a na půl studless. Podvozek je založen na dvou osách, na kterých se naklápí poloosy.
Kritiku vítám, takže se do mě směle puste...

Odkaz:http://jakpet.rajce.idnes.cz/4x4_Truck_Trial/

hadato

Ahoj, Vypadá to docela dobře a ž na pár drobností: klasické 24z kolo při větším zatížení vevnitř praskne, už jich takový pár doma mám. Další problém vidmi v tom pohonu předních kol, kdy při větší zátěži nevydrží ty lomené hřídele, cardeny nebo jak se tomu říká.
Ještě jedna věc mi nejde do hlavy, jak může fungovat pohon, když se motory točí na stejnou stranu a power control switch nevidím.
Jinak to vypadá docela stabilně ta konstrukce.

jakpet

Děkuju za názor,
1. Nemam tam klasický 24z kola, tu zkušenost s praskánim prostředka mám taky.
2. Kardany moc pevný nejsou, ale bez nich to jde blbě.
3. Polarity switch tam mám, ale neni vidět.

Woyta

Ja vidim, ze zenes silu dvou XL motoru na jeden 24z novejsiho designu.
Mam pro tebe prekvapeni. Tak uz jsem ho videl kruple.
Pokud to nestavis podle pravidel LTTT tak udelej  obe osy hnane samostatne. Jedemn motor pro levou stranu a druhej pro pravou. Bude se ti lepe zatacet.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

jakpet

to Woyta: Díky, to je dobrej nápad, možná to zkusim...

Jinak proběhly první testy, auto jezdí skvěle, jenom s tim zatáčenim je trochu problém, i když tam mam ackermana...

otaznik

Proč je to stavěný studama dolů?!

jakpet

to otaznik: čekal jsem, že to bude první otázka, kterou tady uslyšim ;D ;D

Studama dolů to je proto, že takto bylo jednoduší zavěšení a protože není důvod, proč by to mělo bejt studama nahoru.

TomB

No pokud tam zamýšlíš dát nějakou karoserii, tak se ti to studama dolů bude dělat hodně špatně.
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

jakpet

Pokud budu stavět kabinu, tak ji samozřejmě otočim...

Plutoone

Mně osobně se to líbí. Chtěl sem postavit něco podobnýho, ale moc se to nevedlo. Věřím, že doprědu to jede dobře, jen s poloměrem otáčení to bude kříž. Ale celkově palec nahoru.  :)