*TOP* (Vlastní) Hrad s kulatou věží

Založil linhi, 15.06.2008, 22:23:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Kdo má zvítězit při obléhání hradu Brloh?

pan Hynek Vlk ze Stráže
obránci Brlohu

linhi

Ano,mě se to také líbí,dal jsem jich několik i na kulatou věž,ale na ní to tolik nevynikne jako na ploché zdi.Je pravda že se tím zeď hodně obohatí,není tak jednotvárná.

Ryxe

Tak takhle je to opravdu o hodně lepší. To dřevo bránu krásně oživilo. A hlavně podsebití velmi zlepšilo obrannou funkci. Teď ať si bídní nepřátelé přijdou hrad dobývat :D. Moc pěkné! ;)

alt

takhle bych to vážně nechal moc se mi to líbí

Lojza5

takhle je to lepší, vypadá  to míň "kamenité" :D

stambi

otaznik

linhi

Dnes ráno mě potkala strašná smůla,přenášel jsem hrad na půdu,kde jsem chtěl rozýmat nad jeho úpravou a dostavbou a první půlku jsem odnesl v pořádku,při stěhování části s donjonem a věží s kuchyní mě nějaký šotek pod nohy nastražil schod dříve než jsem ho čekal.Bylo mě z toho potom tak nějak všelijak.Tolik hodin práce a teď jsou z toho atomy.......

Hardegon

Citace od: linhi kdy 06.09.2009, 10:14:48
Dnes ráno mě potkala strašná smůla,přenášel jsem hrad na půdu,kde jsem chtěl rozýmat nad jeho úpravou a dostavbou a první půlku jsem odnesl v pořádku,při stěhování části s donjonem a věží s kuchyní mě nějaký šotek pod nohy nastražil schod dříve než jsem ho čekal.Bylo mě z toho potom tak nějak všelijak.Tolik hodin práce a teď jsou z toho atomy.......

Šotka najít, zmrskat a poslat do Kladenské továrny, aby splatil své hříchy.  >:D

Ryxe

Mizera jeden! Je to opravdu veliká škoda. Snad se tím nenecháš odradit a hrad i přes tuto nemilou záležitost dostavíš?

linhi

Mám náladu že bych všechno nejraději vyhodil oknem,stavaři to určitě znají.
Takže nyní vůbec nevím co dál. Uvidím,třeba mě napadne  nějaké řešení.

LiBorec

Když to postavíš podruhý tak to bude líp odsejpat ;) Věř mi, několikrát se mi to stalo.

Ondrej

Tohle znám moc dobře. Máš alespoň fotodokumentaci ne?

Já jsem při přeskakování Lega na gauč nevychytal skok a vrátilo mě to zpátky a rozsekal jsem celý horní patro a pilíře. Podruhé, když brácha otvíral skříň a narazil do druhého patra města dvěřma a celé to spadlo :( Doufám, že mě to v nejbližší době nepotká...

Šejmus

Fool of a Took!

linhi

Započal jsem oživení,znovu od základu.....

maeror

Držím palce.

A ber to pozitivně - třeba jako šanci určitá místa ještě více zdokonalit. Do hotové stavby takových rozměrů už se přece jen moc sahat nechce, ne?

linhi

No ono půjde spíše o o novou stavbu s použitím některých dílců z původní,no tahle fotka asi mluví za vše...
Ještě přikládám foto malého pomocníka, když ho k legu na půdu nepustím tak klidně i hodinu brečí..

maeror

Citace od: linhi kdy 08.09.2009, 15:11:13
No ono půjde spíše o o novou stavbu s použitím některých dílců z původní,no tahle fotka asi mluví za vše...

Hmm, opravdu působivý způsob rozebírání pěkného hradu...

Citace od: linhi kdy 08.09.2009, 15:11:13
Ještě přikládám foto malého pomocníka, když ho k legu na půdu nepustím tak klidně i hodinu brečí..

Buď za to rád, časem to třeba bude opačně - mě už k legu pustit kluci nechtějí (nepotřebují-li s něčím pomoci), ale je fakt, že jsem ještě nezkusil hodinu brečet ;D

LiBorec

Zatím to vypadá rozhodně lépe než předchozí stavba, až ti tahle spadne zase, vyplodíš něco ještě lepšího  >:D >:D Jinak na bránu bych přidal ještě jedno patro, třeba střílnu nebo světničku pro strážné :)

linhi

Lehce jsem tedy zvedl bránu,udělal bednění s možností vylévání tekutin na obléhatele hradu kteří budou u brány,také jsem udělal fungující naviják řetězů. Ještě budu muset doladit barevnost použitých tiles..

maeror

Je pěkná. Ale stejně mi přijde pořád nějak nízká ;) A možná by to chtělo i nějaké okýnko pro strážného jinde než v bednění, nicméně netrvám na tom ;D

Ryxe

To bednění je parádní :D, celkově se mi věž moc líbí. Fungující naviják je taky dobrý, ten já většinou zanedbávám. Mě ani ta věž moc nízká nepřijde, ale samozřejmě co člověk, to názor ;) Jen tak dále. Těším se na finální hrad v Roztokách, to až uvidím naživo v celé své velikosti mi asi spadne čelist ;) :D

Aki

Tak já bych jí taky malinko zvednul. Chybí mi tam ještě viditelný překlad vpadliny pro padací most.
Jinak mi to přijde mnohem lepší. ;)

linhi

Další ochutnávka ze stavby,také jsem musel testnout jak dosáhnou žebříky......  >:D

Ryxe

Pěkná ukázka obléhání ;), můžeme se tedy ve finále těšit na nějaký masivní útok na hrad?

linhi

Citace od: Ryxe kdy 29.09.2009, 17:41:15
Pěkná ukázka obléhání ;), můžeme se tedy ve finále těšit na nějaký masivní útok na hrad?

Ano,strašně rád bych v roztokách udělal hrad v obležení,jen nevím kam se vejdou ty obléhající ...
Možná by to chtělo zabrat 2 vitríny.Počkám kolik zbude místa.

Hardegon

Tohle je skvělý projekt. Ještě ani jednou nezklamal a vždy dychtivě očekávám další fotky a info. Už abych se na to jel do Roztok kouknout...  >:D

Daniel

Hooodně dobrý, ostatně jako vždy  :)

Jen mi tam teda nesedí ty komíny(nebo co to je) na nárožích věže. Ale Ty to určitě máš podle nějaký skutečný stavby a patří to tam, co? ;)

linhi

Citace od: Daniel alias Legacek kdy 30.09.2009, 07:48:51
Jen mi tam teda nesedí ty komíny(nebo co to je) na nárožích věže. Ale Ty to určitě máš podle nějaký skutečný stavby a patří to tam, co? ;)

Takhle byla řešena černá kuchyňe v Jindřichově hradci,věž se jmenovala tuším Menhartka......

Aki

Jen mi tam teda nesedí ty komíny(nebo co to je) na nárožích věže.
Kuchyně bez komínu to mi nesedí víc.  :P

Bašta je zvenku moc pěkná. Zvlášt ta fotka HPIM3943.jpg je super. Z vnitřní strany se mi to ale nelíbi. Vedle té kuchyně by možná bylo lepší kdyby byla bašta z vnitřní strany buď otevřená, nebo jen vydřevená (inspiruj se např. ve věžích městského opevnění v Poličce) Pak by asi nevadilo, že je tak blízko té "věži". V současné době se jednak ten domovní štít s tou věží mírně tluče a druhak je ten štít i takový divný. Když už tak by měl být výrazně vyšší. Tedy měl by odpovídat gotické střeše.

Jo a ještě bych možná přidal v přízemí bašty nějakou tu střílnu pro těžší kusy. Alespoň z boku pro flankování kurtiny k bergfritu. Bergfrit samotný by se mi ale líbil o něco mohutnější - silnější. Takhle je v sousedství věžové kuchyně i samotné nizké bašty takový nevýrazný.

Parkánová hradba s roubeným podsebitím je suprová.  :-*

linhi

Citace od: Aki kdy 30.09.2009, 20:19:10
Jen mi tam tesá nesedí ty komíny(nebo co to je) na nárožích věže.
Kuchyně bez komínu to mi nesedí víc.  :P

Bašta je zvenku moc pěkná. Zvlášť ta fotka HPIM3943.jpg je super. Z vnitřní strany se mi to ale nelíbi. Vedle té kuchyně by možná bylo lepší kdyby byla bašta z vnitřní strany buď otevřená, nebo jen vydřevená (inspiruj se např. ve věžích městského opevnění v Poličce) Pak by asi nevadilo, že je tak blízko té "věži". V současné době se jednak ten domovní štít s tou věží mírně tluče a druhak je ten štít i takový divný. Když už tak by měl být výrazně vyšší. Tedy měl by odpovídat gotické střeše.

Jo a ještě bych možná přidal v přízemí bašty nějakou tu střílnu pro těžší kusy. Alespoň z boku pro flankování kurtiny k bergfritu. Bergfrit samotný by se mi ale líbil o něco mohutnější - silnější. Takhle je v sousedství věžové kuchyně i samotné nizké bašty takový nevýrazný.

Parkánová hradba s roubeným podsebitím je suprová.  :-*

Nad otevřenou baštou dovnitř nádvoří jsem přemýšlel,jenže to budu muset udělat hezké i vevnitř :-)
Jinak otvory pro těžké kusy jsem měl v plánu,ještě je nechám projít hlavou.