Co si myslia vase "polovicky" o lego?

Založil supermachina, 17.09.2009, 13:48:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

supermachina

Vzdy ked skladam LEGO...tak sa na mna priatelka pozera, ako na male decko...uz len cakam, kedy mi prinesie dudel ;D
A to ani nehovorim o tom, ze ked si nejake lego kupim, tak ho musim dat do pivnice a vybrat ho az ked je v robote...lebo by sa so mnou nerozpravala tyzden....a ked je uz hore rozbalene a ona pride domov tak jej poviem, ze je to dvadsatrocna stavebica a vyhrabal som ju u rodicov z pivnice...len neviem dokedy mi bude verit..... :-\
Ake mate vy skusenosti s manzelkami, priatelkami????? Ma vobec niekto zhovievavu manzelku, ktora pride za vami, pohladka vas po hlave, prijemne sa usmeje a sadne si k vam a pomaha skladat s vami :o

otaznik

Nejlepší je říci jí to na rovinu - tedy buď bude akceptovat LEGO nebo tady nemusí být.  ;D ;D ;D

Benehallow

Jsem na tom stějně jako petovlk ;D když nějaké Lego koupím a přijde mi, schovám a poskládám ho až nikdo není doma, aby nebyly zbytečný řeči.Nikdo z rodiny nemůže pochopit, že Lego pouze sbírám, celá famílie si myslí že si s ním hraju >:(

Jamesek

Citace od: Benehallow kdy 17.09.2009, 14:41:07
... nikdo z rodiny nemůže pochopit, že Lego pouze sbírám, celá famílie si myslí že si s ním hraju >:(
Já to mám jednodušší, protože si s ním opravdu hraju ;)

Hardegon

Přítelkyni jsem s legem tak dlouho otravoval, že si ho kupuje s radostí taky.  >:D Tak žádný problem...

supermachina

No ale naozaj si vsetci myslia, ze sa s nimi hram...preto o tom vie len minimum ludi, lebo sa mi nechce stale vysvetlovat, ze 35 chalan sa NEHRA s legom, len ho ma vo vitrine a je zberatel....a potom pride dalsia "krepa" otazka: a naco ti je potom to lego, ked sa s nim nehras....a to uz mi je do placu :-\

Tak uz to robim tak, ze odpoviem: ano, hram sa s nim...poskladam si auto a beham s nim po spalni a vydavam zvuky typu: brrrrm, brrrrrm....no proste uzasne....

K tomu uz len vtip(ak ho tu uz niekto pouzil, tak sorry):

Pride policajt do roboty a hovori kolegom:
"kua chlapi, ja som strasne sikovny. Som omnoho lepsi v stavani lega ako samotni konstrukteri v tovarni lega!!!! No predstavte si, kupil som si LEGO kde stalo na krabici: od 2 do 6 rokov. A ja som ho poskladal za pol roka ;D

Ryxe

To má žena je k mé zálibě shovívavá a bere to, jak to je :). K různým příležitostem mi i Lego kupuje. Občas skřípe zuby, když  má nějaký program v televizi a já rachtám s kostkami kousek od ní, ale jinak není žádný problém ;). Ale ke stavbě nějakého třeba i menšího MOCu ji nedokážu přesvědčit.

linhi

Moje manželka má tento můj koníček ráda - jsem doma,když jsem dělal historii - wehrmacht,neustále jsem někde běhal a žena mě pak řekla že doma nesnese věci po mrtvolách,uniforma putovala na aukro a peníze potom částečně do lega.

rukay

Tak to moje holka s Legem nemá žádnej problém, ale rodiče se pokaždý "ksichtěl" ,když si za kapesný nějakej setík kupuju. :P
OZd
__________________  Tomu kdo vymyslel LEGO by měli dát Nobelovu cenu míru - kdo si hraje nezlobí!

S.t.a.l.k.e.r.

Neviem či to sem môžem napísať, ale keď prišiel na 1. BKP jeden AFOL - veľký zberateľ veľkých setov Technic, tak jeho frajerka ostala stáť vonku na ulici, bo nechcela ísť medzi blbcov posadnutých kocečkami. Vypil jednu minerálku a musel odísť.  ;D  Nedávno som sa dozvedel, že už mu priateľka kúpila prvý set, buldozér z limitovanej edicie. Nie je to síce americký happy-end, ale asi je to na dobrej ceste...

5o

Nuž časy sa menia, u niekoho to začína fungovať, ale u mňa to pre zmenu prestáva.
Začal som stavať pár domov, Lego ostalo pár dní v obývačke, lebo mi nevyšiel čas pokračovať. Samozrejme spakované v boxoch a organizéroch. No a moju manželku to vytočilo úplne až maximálne až tak, že ho chcela vyhodiť z okna. Veľmi jednoduché, ale neoriginálne, povedal som si, ale aby som ju uviedol aspoň trochu do obrazu zberateľa a fanúšika, tak som jej hádam aj vtipne povedal, že by práve povyhadzovala dve Octavie. No a na ten jej pohľad, ma vie rozosmiať aj teraz, keď si na to spomeniem, a nepotrebujem na ráno žiaden vtip. A keďže jej už nejakú dobu nehovorím čo, koľko a za koľko som kúpil, tak to bola hádam aj infarktová informácia.
Nuž a najdôležitejšie je to, že Lego ostalo kde bolo. Čo je horšie, časová tieseň mi neumožňuje pokračovať v stavaní novej ulice v novom meste.
Ale aj tak je najhoršie skrývať svoj koníček a záľuby, aby to niekto nevidel a nepočul.
Tiež si občas s kamošmi vyrazím niekam posedieť, lebo treba občas ísť aj do spoločnosti, a zresetovať hlavu, ale aj tak si myslím, že Lego sú dobre investované peniaze.
Preto lebo Lego...

Hana129

Co pohled drahé polovičky ten je zatím naštěstí ok, ale takový pohled 18-letého dítěte, s momentálně úplně jinými zájmy, přicházejícího v noci z diskotéky a vidíc matku "hrající" si s legem je  nerozluštitelný   ::) 8).

supermachina

Citace od: Hana129 kdy 18.09.2009, 08:07:40
Co pohled drahé polovičky ten je zatím naštěstí ok, ale takový pohled 18-letého dítěte, s momentálně úplně jinými zájmy, přicházejícího v noci z diskotéky a vidíc matku "hrající" si s legem je  nerozluštitelný   ::) 8).

Tak toto musi byt huste...to keby som ja videl svoju matku hrat sa z legom...tak neviem co by som si myslel....od toho by bolo viac odveci uz iba keby som videl svojho psa citat noviny ;D

Asi by to bola zaujimava tema do filmu....

5o

Existuje také krátke humorné video, kde pes leží pred búdou s cigaretou a fajčí a myslím, že má aj tie noviny.
Preto lebo Lego...

scj

S Lego travim momentalne vela casu. Ked pridem domov z prace mam ho ako relax. A moja Lienka je super, ked si sadnem a zadumam sa, po chvilke pride a spyta sa ma ci si nedam aj nieco papat ;) Jediny problem ma s vyberanim darceka. Je jasne co mi spravi radost, ale ma niekdy problem mi vybrat set ktory este nemam.
Vec co ale fakt velmi nemusi, je ked sa hram so svojimi vytvormi aj v posteli ;)
technic&unix

tazzy

Odmítá mě v tom jakkoliv podporovat, maximálně si tak prohlédne nový katalog a občas mi nahlédne přes rameno, když jsem na kostkách a zasměje se tomu, jaké zde máme problémy ;D

Obecně mi příjde, že když se o svém koníčku bavím s kamarády, tak se setkávám s daleko větším pochopením a zapálením, než s kamarádkami, to jen potvrzuje, že v každém muži je kousek malého kluka (nedávno mě dostalo zapálení mého češtináře, který když zjistil, že chci napsat kompozici právě o LEGU, tak se o tom bavil asi deset minut, ihned chtěl adresu na kostky, stěžoval si, že mu děti ničí díly z jeho starých setů a rozčiloval se, že vždycky všechny modelářské výstavy jsou v Roztokách, což je od nás dost daleko ;D )

peter

Citace od: tazzy kdy 14.12.2009, 10:22:02
a rozčiloval se, že vždycky všechny modelářské výstavy jsou v Roztokách, což je od nás dost daleko ;D )

Tak se měl přijet podívat do Svitav, či loni do Brna.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

grohl

Moje přítelkyně mi LEGO kupuje a někdy i sama staví. Občas nadává, ale jakmile zahlédne novinky ohledně SW, tak okamžitě zpozorní. Každých čtrnáct dní mi nezapomíná připomenout, že jestli ten Executor opravdu vyjde, nic už ode mě, kromě něj, nikdy chtít nebude (ale věřte jí).  ;D

Valentin Dobrotivý

mojí ženě se Lego líbí, nicméně ke stavbě čehokoliv jsme ji nikdy nepřinutil. Dokonce mi sehnala i nějaké sety do sbírky...asi oceňuje fakt, že sbírat hračky je lepší, než chlastat po hospodách nebo honit děvky.

Letos už podruhé mi dokonce koupila Lego jako vánoční dárek :) Vloni Classic Space, letos nové knihy od Mladé fronty - protože se jí líbily.

Takže já žádné problémy nemám (jen občas musím konzultovat kolik peněz do téhle posedlosti zase vrazíme ;D)

Cavelon

O mojej manželke si môžete urobiť obraz sami, uvediem ZLOMOK faktov:

- nedávno bez nadávok pretrpela asi 4 mesiace potkýnania sa o stavby a krabice s Legom v takmer každej mietnosti nášho trojizbového bytu, vyvrcholením čoho bolo balenie (s ktorým mi pomáhala do jednej v noci) - viď obrázok
- sama sa ponúkla, že pôjde so mnou na stavebný víkend a vernisáž do Banskej Štiavnice, kde sme spolu pracovne strávili cca 24 hodín vkuse bez spánku
- pomáhala mi pri výrobe elektroniky pre koľajište na výstavu (vrtala dierky do plošných spojov a spájkovala na ne súčiastky! :o)
- skladala domčeky a vagóniky na koľajište
- sama sa ponúkla, že si vezme deň dovolenky a pôjde so mnou na oživenie koľajišťa do Banskej Štiavnice, kde sme včera pracovali nepretržite od deviatej rána do jednej v noci, pričom bez jej pomoci by som to asi nebol zvládol...

Myslím, že viac si želať už ani nemôžem. :)

Jindroush

No mohla to stavět sama podle pokynů a ve chvílích volna uvařit něco dobrého, případně koupit nějaký hodnotný dárek.  ;D >:D >:D >:D

(to je jen 'vtipná' reakce na poslední větu)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Woyta

Zadna polovicka. = Zadny problem.
Stejne tak zadni potomci co by mi kradli lego. :)
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

danny01

Mna kazdy mesiac od leta prekvapuje otazka "co by si chcel pod stromcek?" a neveriacky pohlad ked odpovedou su len tri slova: "Lego, Lego, Lego!"  ;D
Dokonca som dostal ultimatum, pocet setov = pocet hodiniek (manzelka zboznuje hodinky)...
Musim na druhu stranu uznat, ze som dostal pridelenu miestnost v pivnici (ve sklepe  ;)) pre lego, a cez tyzden ked som v Prahe tak rozobera sety ktore sme nestihli rozobrat pred stahovanim. Malo to byt prekvapenie, ale prezradila mi to :)
Myslim si ze dobra polovicka by si mala uvedomit prinos Lega pre rodinu (nenavstevovanie krciem, hracka pre deti, investicia  >:D)!
Danny

Matošo

Citace od: mfstudio kdy 25.12.2009, 22:14:33
No já vždycky radši všechny svoje přítelkyně dopředu varoval že jsem blázen do lega, všechny se s tím nějak smířily :-D :-D

Pokud musíš použít slovo "všechny", tak bych si tim nebyl tak úplně jistej ...  ;) ;D >:D

MwK

Citace od: mfstudio kdy 26.12.2009, 07:51:04
:-D no spíš to souvisí s tím že je mi 16 a moje vztahy déle jak rok doposud nevydržely :-D ale zas nějak moc jich nebylo
Aha konečne sem môžem prispieť lebo to niekto určite pochopí... >:D
Odpoveď je nemyslia si nič, pretože to ešte ani jedna nevedela a celkom mi to vyhovuje. Totižto umňa je ten ročný interval skrátený tak na dva mesiace a nemám za potrebu novšie modely informovať o všetkom...
Sú proste isté pravidlá a to že ich nikdy neťahám domov a pred rodičov a to že nevedia o mojej "úchylke". ::)
Aj keď najlepšia kamarátka to vie.
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...