(Vlastní) Rally car EVO II

Založil PsychoWard666, 14.09.2009, 19:32:55

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

PsychoWard666

Tak vzhledem k neúspěchu předchozího rally caru jsem se rozhodl pro kompletní přestavbu, původní zůstala snad jen přední náprava a i ta byla mírně upravená, snad se vám to bude takhle líbit víc  :)

- 2XL motory pro pohon všech kol

- 1M motor pro zatáčení

- 3 sady PF světel

- funkční volant a brzdová světla při zatáčení

- hmotnost 1,1kg

fotky: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=401719

video: http://www.youtube.com/watch?v=p_7MWeXWGNk (bez zvuku, bohužel)
          http://vimeo.com/6576792 (se zvukem)

9zdenda9

Husté , :D ;) jen mě zajímá jak jsi udělal ty brzdovky, možná nějak polarity switchem, jinak fakt nWm. >:D
EDIT : asi zítra nebo pozítří přidám fotky LIAZ 4x4 trial trucku jen mi chybí dodělat nějaké koniny , jako jsou zrdcádka chladič atd . Máte se na co těšit . (aspoň podle mě)
Stav, nebo zemřeš.
Muj QIP - ICQ - 357-701-021

PsychoWard666

Nejlehčí řešení je nejlepší  :) napojený přímo na ir receiver, takže svítěj když začnu zatáčet

9zdenda9

Stav, nebo zemřeš.

Beton

Jak dlouho ti vydrží šťáva v battery boxu? 3x světla 2x XL motor 1x M motor... ??? Podle mě docela zátěž na jeden box.  :o

PsychoWard666

no těžko říct jak to vydrží, moc sem s tim zatim nejezdil, ale snad to tak hrozný nebude, vim že by byli lepší dva BB, jenže to bych už nemoh mít na ir ovládání, protože by se to asi moc neutáhlo

Beton

Myslím že pohonu 4x4 na 2 XL motory by to problém nebyl. Mě by se to taky nechtělo přestavovat. Takhle jak to máš, se mi to líbí! K těm brzdovkám, viděl jsem na youtube na modelu rolby, že světla z PF blikaly, tak co zjistit, jak by se to dalo rozblikat a udělat podle zatáčení blinkry?

PsychoWard666

jak to rozblikat vim, měl sem to tak na bobcatu na majáčky, a i to u tý rolby na BS má vyfocený, ale to by se tam musel dát switch s motorem na blikání a pak zvlášť swtich pro pravou a levou stranu

9zdenda9

Já mám taky na trial truck 4x4 1Xl dal bych dva lae nemám . ???
Stav, nebo zemřeš.

Shmade

Jezdí ti to pěkně, podle mě by si měl přijít na poslední LTR závod...  ;) Jen s IR je venku trochu problém jak se tento víkend přesvědčil Jakpet, jehož auto mělo podle mě na lepší výsledek, jen měl problém s ovládáním... Kdyby si to předělal na kabel tak no problem...

eltee

Len by ma zaujímalo:
1: Skúsil zmeniť kanál IR?
2: Nebola na mieste nejaká kamera zo zapnutým IR prisvetlením? (ja viem že bol deň, ale zabudnúť vypnút sa dá všetko ... a kamery dosť silno žiaria )
3: Skúsil iný vysielač? (ja som mal v jednom pootočenú vysielaciu diódu)

PsychoWard666

Kabely bohužel nemám a každý víkend trávím se svou novou přítelkyní, protože jindy na sebe nemáme čas, takže na závod stejně bohužel nemůžu přijít.

Jamesek

Citace od: eltee kdy 14.09.2009, 22:49:28
Len by ma zaujímalo:
1: Skúsil zmeniť kanál IR?
2: Nebola na mieste nejaká kamera zo zapnutým IR prisvetlením? (ja viem že bol deň, ale zabudnúť vypnút sa dá všetko ... a kamery dosť silno žiaria )
3: Skúsil iný vysielač? (ja som mal v jednom pootočenú vysielaciu diódu)
1-3. Ne, ne, ne ;)

Ale vzhledem k tomu, že obdobné problémy byly i u prvního závodu (tuším dva závodníci ze dvou, co měli PF) a dokonce někdy i při indoor závodech, tak to bereme jako obecný fakt, že IR je dosti nespolehlivé (na vysoké požadavky při závodech). Jako hračka OK, na závody špatné.

9zdenda9

Ale při truck trialu se to už dá ,protože tam se to auto plazí pomalu jak želva takže je minimální riziko že to "vypadne" z dosahu .
Stav, nebo zemřeš.

Woyta

U IR se pocita s odrazem od stropu a sten. To venku tak nejak neni.
Zkusel jsem venku litat s moji IR helikopterkou a hadejte jak dopadla.
Pristavala z 5m volnym padem na kamenou dlazbu.
Takze ted dostane druhe IR cidlo.

Dosah IR by mel byt asi 5m.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

grohl

Citace od: Woyta kdy 15.09.2009, 20:55:14
U IR se pocita s odrazem od stropu a sten. To venku tak nejak neni.
Zkusel jsem venku litat s moji IR helikopterkou a hadejte jak dopadla.
Pristavala z 5m volnym padem na kamenou dlazbu.
Takze ted dostane druhe IR cidlo.

Dosah IR by mel byt asi 5m.
V noci lítá bez potíží, stejně jako LEGO IR funguje skvěle ve tmě.

Woyta

Ze by to bylo, tim, ze  slunce je velky IR zaric? :)

Ohledne te helikoptery. Cidlo je v cumaku a namirene na strop. Prijima signaly zpredu a z hora. Jakmile je ke me zady, par sekund jde podle posledni instrukce a pak pada. Dostane druhe cidlo na zadek. A bude se litat i venku.

otaznik

Citace od: 9zdenda9 kdy 15.09.2009, 15:56:56
Ale při truck trialu se to už dá ,protože tam se to auto plazí pomalu jak želva takže je minimální riziko že to "vypadne" z dosahu .
Blbost, nejde o rychlost, ale o citlivost (např. při průjezdu brankou). Současné IR pro LTTT nevhodné - vyzkoušeno!

Beton

Takže jak se tak seznamuju s IR tady z fóra, tak to funguje stejně, jako ovladač na televizi? Říkám to správně? :D

grohl

Citace od: Beton kdy 16.09.2009, 20:16:23
Takže jak se tak seznamuju s IR tady z fóra, tak to funguje stejně, jako ovladač na televizi? Říkám to správně? :D
Ovladač na televizi nedonutí auto z Lega k pohybu a když nepřepneš kanál na první pokus, nehrozí nebezpečí, že se ti televize rozloží na komponenty :D

Woyta

Pekne me strasite. Prave stavim sve prvni LTTT na IR. Otestuju az zitra az dorazi battery boxy.

Beton

Citace od: grohl kdy 16.09.2009, 20:48:06
Ovladač na televizi nedonutí auto z Lega k pohybu a když nepřepneš kanál na první pokus, nehrozí nebezpečí, že se ti televize rozloží na komponenty :D

No tohle vím ale princip, jestli to pracuje na stejném principu, jako ovladač na televizi... :D Omlouvám se za OT

grohl

Citace od: Beton kdy 16.09.2009, 21:36:18
Citace od: grohl kdy 16.09.2009, 20:48:06

No tohle vím ale princip, jestli to pracuje na stejném principu, jako ovladač na televizi... :D Omlouvám se za OT
Nejsem odborník, ale řekl bych, že ano.