7631 - Dump Truck

Založil Vlada, 01.09.2009, 21:14:33

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Vlada

CHARAKTERISTIKA SETU 7631

Kategorie: Lego City
Rok vydání: 2009
Počet dílů: 189
Minifig: 1

OBSAH BALENÍ
Set obsahuje dva sáčky s číselným označením. Sáček číslo 1 obsahuje díly na stavbu dopravního značení, minifiga a celého podvozku vozidla. Sáček číslo 2 obsahuje díly na stavbu korby nákladního vozidla a šest pneumatik. Dále se v setu nachází návod a volně ložený aršík se samolepkami.

DOJMY PŘED KOUPÍ
Jakožto příznivce tématu City jsem si tento set nemohl nezakoupit  ;). Docela jsem se na tento set i těšil, poněvadž konečně pořádné nákladní auto na stavbu či do lomu...

SAMOTNÁ STAVBA
Stavba mi zabrala cca 30 minut stavění a při stavbě se nevyskytují žádné stavební záludnosti. Pěkně graficky vytvořený návod vás vede krok po kroku a stavět podle něho nečiní žádné problémy.

Začíná se stavbou za použití dílků ze sáčku číslo jedna. Z patřičných dílů sestavíme nejprve základ celého vozidla, který tvoří podvozková část. Musím ještě dodat, že se jedná o nákladní vozidlo se dvěma nápravami spojenými pomocí pantového spojení. Pokračuje se dále stavbou celku kabiny a motorové části, která je na můj vkus tak trošku atypická, ale po dokončení vzhledu přední masky vozidla nevypadá motorová část vůbec špatně. Samotná kabina k mému potěšení obsahuje černé sedadlo. Za to jsem rád, protože doposavad jsem v některých City setech přítomnost sedadla postrádal. Trošku jako v cirkuse si připadáte, když vedle černého sedadla umístíte červený volant...  ;). Střešní část kabiny obsahuje dva držáky zpětných zrcátek, dva oranžové majáčky a větrací mřížku. Velice hezký vzhled celému vozidlu dodávají v kabinové části dva žluté blatníky.

Sáček číslo dvě, jak již bylo zmíněno, obsahuje díly na stavbu nákladní korby a šet pneumatik i s ráfkami. V první fázi se tvoří výklopný systém za použití Technic dílů. Stavba korby začíná vytvořením dna, s možností uchycení k vyklápěcímu systému, na které navazují bočnice, které jsou novým dílem a tento Technic díl je doposavad užit jen ve čtyřech setech. Musím říci, že tento Technic panel byl zvolen pro tento set mimořádně dobře. Ze stran zaoblené bočnice vypadají výborně, než kdyby byla korba vytvořena ze žlutých bricků pod ostrým úhlem 90 stupňů. Samotná korba se po zkomletování umístí na výklopný systém umístěný na podvozku vozidla. Na konec celé stavby vložíme ráfky do pneumatik a nasadíme na příslušné čepy v nápravě vozidla.

HRATELNOST
Hratelnost tohoto setu je výborná. Díky nápravě pantového spojení lze s vozidlem dobře zatáčet a svým vzhledem mi to připomíná těžkotonážní vozidla, která jsou využívána v povrchových lomech na přepravu vytěženého kamení, písku atd.. Jinak tento set obsahuje také dva, nejspíše balvany, které jsou určeny k přepravě na korbě a dle potřeby určené na místo vykládky. Lze na korbě též přepravovat různý materiál a i vyklopení onoho materiálu nečiní žádné potíže. Se setem 7630 tvoří tento nákladní automobil pěkný stavařský komplex, což je pěkně vidět na poslední fotografii. Takže na hraní je tento set více než vhodný.

CO LZE ŘÍCI NA KONEC...
Je to pěkný set, který mohu ke koupi jen doporučit. Poslední dobou mně trošku překvapuje čím dál více užitých Technic dílů v tématu City, z počátku jsem z toho moc nadšen nebyl, ale postupem času jsem dospěl k názoru, že užití Technic dílů v City stavbách má své uplatnění a někdy tyto díly ve stavbách i pěkně vynikají.

otaznik

Mně se tenhle náklaďák líbil na první pohled, pro stavební techniku mám prostě slabost.  :)
Na druhou stranu jsem nepřišel na chuť systému sklápění korby, to tam nemůže být jednoduchý pant na konci korby a případně nějaký náznak pístu? Stejný problém mám i s náklaďákem ze setu 7243.

maeror

Citace od: otaznik kdy 01.09.2009, 22:54:05
Na druhou stranu jsem nepřišel na chuť systému sklápění korby, to tam nemůže být jednoduchý pant na konci korby a případně nějaký náznak pístu? Stejný problém mám i s náklaďákem ze setu 7243.

Ano, je to pořád stejné, i dětem se to zdálo divné u 4653...