7778 Midi Scale Millenium Falcon

Založil grohl, 27.08.2009, 00:24:04

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

grohl

Od počátku července, kdy se v australských obchodech tenhle set objevil, jsem nevynechal jedinou příležitost polaskat se s krabicí. Ihned po návratu do republiky jsem set objednal a díky množství galerií na BS jsem už věděl, do čeho jdu.
356 kousků za bezmála 900 není nic nečekaně drahého, ale najdou se i levnější sety. Krabice zobrazuje model prakticky v měřítku 1:1. Plánek je velký a přehledný. Stavba probíhá naprosto plynule bez větších obtíží a mně trvala necelou hodinu. V plánku jsem sice jednou nemohl nalézt dílky, které přibyly na následujícím kroku, ale spíš bych to připsal momentálnímu nesoustředění. Set obsahuje i malý samolepkový aršík, který je bohudík natištěn na průsvitné fólii a nikoliv na papíru, jak tomu bohužel je u řady Technic.
Loď po dostavění otáčí oběma (na můj vkus příliš krátkými) laserovými kanóny, radarem a nástupní plošina se vyklápí směrem dolů. Většina sběratelů asi ohrne nos kvůli absenci minifigů. Sám bych také uvítal aspoň Hana Solo a Chewbaccu jako naprosto přerostlou dekoraci. Dalším bodem, který mi neseděl hlavně zpočátku byla kabina a její napojení na trup, ale v daném měřítku bych asi ztěží hledal lepší řešení.

Verdikt:
+Je to Falcon, sakra
+Věrné barevné schéma
+Kvalita zpracování
+Pevnost konstrukce
+Kvalita samolepek
+Celková roztomilost
+Na velikost poměrně hodně pohyblivých prvků

-Absence figurek
-Samolepky
-Kostrbatý tunel ke kabině

Hardegon

Pěkná recenze pěkného setíku. Až do teď jsem nevěděl, jak velký je v reálu. A on je to docela macek koukam.   >:D

Icewalker

Hana s Chewiem bych taky aspoň jako takový bonus k setu uvítal.
Díky za recenzi. Z 90% potřeby si tento model pořídit mě posunula tak na 98% ;)

Zatím mám jeni Mini-Falcon, a toto bude jeho dobrý nástupce.
(nad sehnáním většího, dražšího Falcona neuvažuji)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

B.A.X.O

Dobrá recenzia, chválim. Ja zrovna uvažujem tiež o kúpe, a myslím že tato recenzia ma len viac posunula k tomu odhodlať sa ísť do obchodu...totiž lebo z okolia sa moc nikomu nepáčil, tak ma to troch odradzovalo aké to bude, ale mne sa naozaj páči...aj keď tam nie su tie minifigy.
star wars rulezz

Icewalker

Tak co mě zaráží, je použití samolepek na Tile round 2x2. Zvlášť, co se týče vstupu do Falconu - v podstatě tatáž součástka s potiskem se vyskytuje v setu 4488, Mini Millenium Falcon.
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

grohl

O tom jsem neměl ani tušení. Dobrá připomínka.

Věšák

dotaz: rampou myslíš to sklopený ne přídi? Jestli jo, tak to mám dojem rampa není...ale lego to tak asi bere ža to je rampa...  :-\
děla jsou opravdu mini, jestli so to pořídim, rozhodně je vyměnim za větší :)
jinak dík za recenzi :)

grohl

Rampou myslím tu plošinu, po který vbíhala vždy posádka dovnitř (často pod palbou).

Věšák

Citace od: grohl kdy 01.09.2009, 01:00:17
Rampou myslím tu plošinu, po který vbíhala vždy posádka dovnitř (často pod palbou).
Jasně...ale z fotek mi přijde, že se otvírá ta plošinka vepředu...nejsem si jistej(páč natolik anglická spojení neznám) jestli se to ve skutečnosti otvírá nebo ne, ale není to rampa, po který vždycky utíkali do lodi-ta se nachází pod pravým dokovacím prstencem... 8)
Tudíž se chci zeptat, jestli se to otvírá i tam nebo ne? :)

Ondra

Tenhle set bych bral taky , ale né za 1000 kč  ::) .

grohl

Citace od: Věšák kdy 01.09.2009, 11:10:03
Citace od: grohl kdy 01.09.2009, 01:00:17
Jasně...ale z fotek mi přijde, že se otvírá ta plošinka vepředu...nejsem si jistej(páč natolik anglická spojení neznám) jestli se to ve skutečnosti otvírá nebo ne, ale není to rampa, po který vždycky utíkali do lodi-ta se nachází pod pravým dokovacím prstencem... 8)
Tudíž se chci zeptat, jestli se to otvírá i tam nebo ne? :)
Fotka falc06.jpg Z té by to mělo být jasné.

rukay

Tohle vás rozsoudí... ;)
   jinak recenze se ti povedla, ale asi mě k nákupu nepřesvědčila. :-\ Pro mě jsou důležití figové.
OZd
__________________  Tomu kdo vymyslel LEGO by měli dát Nobelovu cenu míru - kdo si hraje nezlobí!

Věšák

rukay: tak z tohodle obrázku sem částečně vycházel...
grohl: tak přesně na tohle jsem se ptal. Zdá se mi totiž, že lego to považuje za vstupní rampu(díky čemuž jsem to i já měl dřív za rampu), ale skutečná rampa (po které utíkali do lodi :) ) je jakoby za kokpitem... :)
To, co je tady sklopený některý obrázky interpretujou neprůchodně a jiný zas průchodně, tkže jak jsem psal výše, nejsem si jistý, jestli se to ve skutečnosti sklápí nebo ne  :-\

Nic však nemění můj názor na recenzi...myslim že se ti vážně povedla...a vzhledem k tomu, že to lego za rampu asi pokládá, bych to nakonec i jako rampu bral 8)

grohl

Tuším že v Epizodě V to používali, když zabíhali do lodě. Film jsem ale už nějaký čas neviděl.

rukay

Citace od: grohl kdy 01.09.2009, 14:43:27
Tuším že v Epizodě V to používali, když zabíhali do lodě.

Myslíš tu scénu jak Han Solo s Falconem uniká z asteroidu... chřtánu velký vesmírný příšery, na kterém přistane po delším souboji s imperiálními TIE? Tam to tak skutečně vypadá.
OZd
__________________  Tomu kdo vymyslel LEGO by měli dát Nobelovu cenu míru - kdo si hraje nezlobí!

Věšák

mám tu po ruce dvd tak na to mrknu, ale jinak co sem koukal, tak na hvězdě smrti, v oblačnym městě i v mos eisley používali tu na straně..

EDIT: no, tam to skutečně neni poznat. Chvíli se mi zdálo, že sem zahlíd kokpit, ale nejsem si tim jistej...

grohl

Hmmm. Tak to vypadá, že jsem vždy žil v omylu ??? Projel jsem to narychlo a vypadá to, že nastupují můstkem těsně za kabinou.

Věšák

Klídek, kdybys viděl mojí první interpretaci falcona, kterýho sem stavěl podle minimodelu, viděl bys, v jakým omylu sem děsně dlouho žil já :)
Myslel sem si, že motory sou průzory a kokpit střílna(takže to lítalo opačnym směrem :) ) a za nástupní rampu sem taky vždycky pokládal tohle...ono to svádí...

Vše se změnilo, až když sem se stal SW fanatikem >:D >:D >:D