(Vlastní) Indiánská vesnička

Založil Hardegon, 23.08.2009, 11:07:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hardegon

Před pár dny jsem si splnil další dětský sen. Koupil jsem si 6766. A tak moc se mi to zalíbilo, že jsem hned zkusil něco indiánského. Tak tady to je...  >:D

Ravenhorn

Na to, že jsi to jen zkusil, tak krása. Indiánského ho tu moc nebývá.  ;D
Castle, Pirates a Star Wars.

Hana129

Jé idiáni ty jsem viděla akorát v Brně. Doma mám jen dva malinké sety z KW.
Mě se to  líbí a  těším se na další rozšíření indiánské vesnice.  ;)

Johny650

Icewalker

Vypadá to pěkně. Úplně si představím, že by se k tomu daly přidělat ještě nějaké menší kousky terénu: potok s vodopádem, bandité schovávající se za stromem atp. ;)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Hardegon

Děkuji za kladné ohlasy. Zkusím to ještě nějak vylepšit a upravit. Původně tam mělo být ještě třetí tepee ale nějak se nevlezlo.  :-\

Colonel32

Do budoucna by se pravdepodobne hodilo ty zelene plates nahradit tanovymi, vice to odpovida tomu, v jakych mistech indiani zijou.

Šejmus

Fool of a Took!

Colonel32

Citace od: Šejmus kdy 24.08.2009, 00:05:29
Žili  ;D

Tvrdis tedy, ze nyni uz zadni indiani neziji puvodnim stylem zivota?

Hardegon

Citace od: Colonel32 kdy 23.08.2009, 21:59:56
Do budoucna by se pravdepodobne hodilo ty zelene plates nahradit tanovymi, vice to odpovida tomu, v jakych mistech indiani zijou.

No záleží na tom, jaký indiánský národ má člověk na mysli. Na západě skutečně žili v písečných oblastech (např. apači). Ale na východě žili i v hustě zalesněných oblastech. Mě víc zajímají ty východní kmeny.  ::)

Hardegon

Tak jsem to trochu poupravil. Opravdu jen trochu. Drobnosti na terénu a hlavně figy.  >:D

grohl

Je to opravdu roztomilé; pro flekatý kobyly a Vinnetou-figy jsem měl vždycky slabost.

Aki

Citace od: Colonel32 kdy 23.08.2009, 21:59:56
A kde tedy nyní žijí?
Citace od: Šejmus kdy 24.08.2009, 00:05:29Žili  ;D
Ahá už asi vymřeli.  ::)
Citace od: Colonel32 kdy 24.08.2009, 01:43:28
Tvrdis tedy, ze nyni uz zadni indiani neziji puvodnim stylem zivota?
A který styl je ten původní?   >:D
Citace od: Hardegon kdy 24.08.2009, 03:35:44
No záleží na tom, jaký indiánský národ má člověk na mysli. Na západě skutečně žili v písečných oblastech (např. apači). Ale na východě žili i v hustě zalesněných oblastech. Mě víc zajímají ty východní kmeny.  ::)
Apači žijí hlavně na Jihozápadě USA a na severu Mexika, na západě bych je nyní nehledal, ale pokud mluvíš v minulém čase tak tama opravdu někdy před 5-7 sty lety procházeli. Do té doby obývali území v dnešní Kanadě.
A pokud je to pro někoho novinkou tak některá etnika z východu USA doposud také na východě žijí. Například Irokézové ve státě New York atd. atd.;)

Ale abych nebyl jen OT, za což se omlouvám ale na tato témata jsem citlivý asi jako Petrjr na Pána prstenů, nebo Darth na Star Wars. Tak tedy moc se mi líbí ztvárnění sedlové dečky na strakatém koni. Připomínku bych snad měl jen ke směrování vchodu do týpí, to se staví téměř vždy (vyjímka neodpovídá ztvárněnému výjevu) na východ - tedy měly by být je jedním směrem.
Dále jsem nepochopil co znázorňují ty postavené žebříky a chybí mi tam nějaké trojnohy na zbraně a posvátné předměty, ženy zpracovávající kůže a sušící maso, nebo by tam klidně mohl být nějaký stom atd...

A neodpustím si ještě jednu technickou: pokud tě Hardegone opravdu zajímají etnika z oblasti Velkých lesů (tedy východu), tak zcela jistě neznali (až do příchodu televize do jejich obydlí) nejen týpí ale ani velké péřové čelenky. Tudíž tato scéna je zcela jistě z oblasti Velých planin, případně ještě může být z oblasti Plató. Ovšem nevidím jediný důvod proč by v těchto oblastech něměla být tráva zelená a hlína hnědá. Geograficky jde o tak různorodé oblasti, že tam najdete jak písečné oblasti, či obrovské kusy prérií zaplněné uschlou travou (tedy možné znázornění béžovou barvou podložky), stejně tak jako údolí porostlé svěží travou (které indiáni vyhledávali jako pícninu pro své koně) a plné vcelku kvalitní půdy.

Nějakou romantickou, ale reálnou inspiraci můžeš najít tady: link

Hardegon

A jéje. Kdybych věděl že zasáhnu něčí srdcovku, lépe bych to promyslel.  ;D

Stany orientovat na jednu stranu by bylo asi těžké (málo místa) a navíc jsem to ani nevěděl. Ty "žebříková cosi" je jednak pozůstatek z originálních setů, a jednak zaplnění volného prostoru. Taky bych tam chtěl ženu zpracovávající kůže, ale jak na to? (návody přímám přes PM  ::) ) Ale nedokážu si představit trojnohy na zbraně. Oni ještě nemají pušky, tak nevím, jakou máš asi představu.

VINNETOU FOREVER!!!

Icewalker

Otýpky dříví jsou skvělý nápad ;)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Marcel

Pěkné  :D. Budeš to nějak rozšiřovat?

Hardegon

Citace od: Marcel kdy 25.08.2009, 11:35:29

Rozšiřovat už ne. Stavěl jsem si to pro radost, líbí se mi to, ale už pokračovat nebudu. Možná postavím časem nějakou lepší verzi, at má Aki radost.  :-*

stomcova

Citace od: Hardegon kdy 25.08.2009, 11:41:41
Citace od: Marcel kdy 25.08.2009, 11:35:29

Rozšiřovat už ne. Stavěl jsem si to pro radost, líbí se mi to, ale už pokračovat nebudu. Možná postavím časem nějakou lepší verzi, at má Aki radost.  :-*

Stav, stav, budu mít taky radost. Tak jako Akiho, je to i moje (naše) parketa. Pár táboření v původním indiánském stylu jsem zažila. Připomínky i poopravení Tvého volně postaveného MOCu od Akiho jsou přesně na místě.
Batman, forever...